Brynäs IF

717537 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2706832

Sv: A propósito de nada
Malken: Du får nog titta på statistiken över tid gällande Voutilainen & Coreau. 4 matcher i ett slutspel mot ett taggat DIF (och uselt Löven) mot 2 matcher (Karlskoga & Nybro) för Coreau är inte direkt en jättejättebra jämförelse. Voutilainen har ju hamnat på 93.4% i slutspelet också (12 matcher) för bara 2 år sen (90.8% för ett år sen i 11 matcher).

Under dessa 2 matcher fick Coreau bara 41 skott mot sig vilket snabbt blir hög svs% om det är många "alibiskott" som aldrig ens var farliga (jag säger inte att han var dålig men väldigt få skott mot sig vilket kan bli missvisande).

Voutilainen kan ju uppenbarligen hålla 92-93% över hela säsongen i flera säsonger (3) och även vara 93+ (nästan 94%) i ett slutspel när det gäller (även om han inte var det i år).

Och det är helt okej att vilja ha olika spelare och finns inget rätt eller fel i vem man (personligen) gillar och vill ha. Men jag vet att jag alla dagar skulle vilja ge Voutilainen chansen om jag hade möjligheten sett till ålder och jag tror att han kan utmana om förstespaden. Men sen så är detta också inte mitt jobb och jag är glad att jag inte behöver besluta över såna saker. :)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Gavve: Jag tror faktiskt inte man kan bedöma om Coreau är en bra eller dålig målvakt utifrån den lilla samplesize som finns på honom inom Svensk hockey. Går nog varken säga bu eller bä.
Kommentera