Brynäs IF

718349 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2706843

Sv: A propósito de nada
Peja: Jag har nog inte sagt något om vilka matcher man ska kolla på. Voutilainen har dock haft en hel säsong men bjöd inte upp till dans när det gällde i år. Sen är han en riktigt bra målvakt men fortsatt obeprövad på högsta nivå. Coreau är en före detta NHL-målvakt som faktiskt fortfarande bara är 32 år. Givetvis har han inte gått och blivit en dålig målvakt för att han hade en stökig säsong förra året.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
19BIF12: Jo, men Coreau har spelat 4 säsonger i Europa och samtliga på lägre nivå än Hockeyallsvenskan och definitivt mycket lägre nivå än SHL. Voutilainens 3 bra allsvenska säsonger är ett mycket mer pålitligt sample size. Sen är det klart att Coreau har varit en riktigt bra målvakt en gång i tiden, men numera är han ju en målvakt som knappt kunde stå en allsvensk match utan att släppa in minst en billig puck. Voutilainen har konsekvent varit en allsvensk toppmålvakt under sina år i ligan, och högstanivån som han exempelvis visade i det första mötet mot Brynäs visade ju definitivt inte Coreau i Brynäströjan.

Visst spelade Coreau få matcher, men det är ju inte direkt någonting som talar till hans fördel heller. Om man dras med skador i den åldern brukar man sällan ha skadefria säsonger framöver.
Kommentera