Brynäs IF

717642 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2706841

Sv: A propósito de nada
19BIF12: Blir konstigt när argumentet först är att man ska kolla på 4 slutspelsmatcher(!) och sen över tid, för om man ska bedöma Coreau som bättre än Voutilainen över tid måste man väl se ett tidsspann på typ 5-10 år?

Voutilainens 3 starka säsonger i Björklöven smäller högre än allt som Coreau har gjort i Europa i min bok. Att Coreau var AHL-kung 16/17 är ju faktiskt inte särskilt viktigt säsongen 24/25.

Som sagt, om inte Coreau hade varit en så skön snubbe så är jag övertygad om att ni inte hade argumenterat för honom. Han var inte bra i Brynäs.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: "Blir konstigt när argumentet först är att man ska kolla på 4 slutspelsmatcher(!) och sen över tid..."

Tycker själv inte att det är konstigt att ha mer än ett argument.

...Och för mig är David Rautio den bästa andramålvakten jag känner till.

Rautio är självklart inte den bästa målvakten som varit backup - men han har egenskaper som gör att han är en enorm tillgång för laget

- Han tävlar om förstaspaden
- Han är helt OK med att inte vinna den tävlingen
- Kommer alltid extremt förberedd och extremt laddad till de matcher han spelar

Tycker jag såg samma egenskaper hos Coreau och vad jag förstår var det intrycket även inom laget. Vem som är bästa målvakten Voutilainen eller Coreau kan man så klart ha olika åsikter om - själv tycker jag Coreau.

...Men det är klart. Kan man hitta en annan, extremt bra målvakt, som inte är dyr och är villig att vara backup ska man så klart slå till.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Jag har nog inte sagt något om vilka matcher man ska kolla på. Voutilainen har dock haft en hel säsong men bjöd inte upp till dans när det gällde i år. Sen är han en riktigt bra målvakt men fortsatt obeprövad på högsta nivå. Coreau är en före detta NHL-målvakt som faktiskt fortfarande bara är 32 år. Givetvis har han inte gått och blivit en dålig målvakt för att han hade en stökig säsong förra året.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Brynäs offentliggör att Jacob Blomqvist lämnar klubben.

Tack för allt!
Kommentera