Brynäs IF

715130 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #418056

Sv: Brynäs Vs: Modo
Dream Team: Här i Härnösand så ligger de mesta stödet på Modo och Timrå (ganska väntat kanske) men det är ändå välidgt många Brynäsare runt omkring Härnösands kommun.
Det är väldigt många brynäsare som är mellan åldrarna 25-35 år. Sen när man kommer ner till 20 och yngre så finns det bara ett antal tyvärr. Vet inte varför det har blivit just så, kanske det beror på att klubben inte är "atraktivt" att heja på som Modo och Timrå.

När brynäs var som bäst under 60 och 70 -talet så var det fullt med brynäsare i alla städer i hela sverige.

Fäder var aktivt med och stödde brynäs i deras framfart till segrar.
Deras söner och döttrar (mest söner) tog efter dem och fortsatte arvet efter fadern. Men när vi kom in i -80 talet då började brynäs svacka i tabellen och vi vann inget sm guld på 13 år. Under den tiden så började andra personer i Härnösand heja på andra lag, som var vinst givande.

Därför kan det var så att de fletsa brynäsare i våran stad ligger på 30+ strecket för att brynäs var dominerande under 60-70 talet (de tog över sina fäders lag) och sen så började svackan under 80 talet. Då stack de flesta andra personer i dennastad till andra lag tyvärr.

Det är vad ja tror var den bidragande orsaken bland Härnösands befolkningen när de vallde sitt lag i Elitserien. Kanske även var så i resten av landet, vem vet?
Kommentera