Brynäs IF

713390 inlägg · 7953 ämnen

Brynäs Vs: Modo

418670 · » Till forumet


Sv: Brynäs Vs: Modo
Huge:

Det är inte själva namnen jag är imponerad av förutom Nyllet.
Utan av att det finns pengar i den "lilla" nykomlingen från landet.
Det tycker jag är stort, men dom kanske gör en rövare och chansar på att det ska ge snabba resultat och därmed gå ihop ekonomiskt.
Vad vet jag ?
Kommentera

Sv: Brynäs Vs: Modo
Lundberg74:
Det tycker jag, de behöver troligtvis inte större utrymme än de har just nu. Trevlig personal, väldigt hjälpsamma, var det också. Fanns många BIF-saker man gärna skulle lägga vantarna på.
Kommentera

Sv: Brynäs Vs: Modo
Jag har själv stått i kö för att få autografer men det är det värt trots att man är "gammal". Men det är värt mödan. Den här gången behövde jag inte det för jag fick ju alla namn på ett kort när jag fyllde 30.
Var shoppen bra annars?
Kommentera

Sv: Brynäs Vs: Modo
65selander:

Nja, knappast proppat, det var väl ett par hundra där. Mycket ungar. Tog inte lång tid att få matchtröjan signerad, 30-40 minuter efter att ha köat i två separata köer.

Shopen var ganska liten, men den innehöll ju Brynäsgrejor så det var ju helt okej ändå. =)
Kommentera

Sv: Brynäs Vs: Modo
Namtrac: Var det mycket folk där?

Och hur såg shoppen ut nu?
Kommentera

Sv: Brynäs Vs: Modo
Kan även tillägga att alla var på plats i Valbo idag förutom Björck, så det verkar inte vara något större bortfall pga sjukdomar i alla fall. Alltid något.
Kommentera

Sv: Brynäs Vs: Modo
bradberry:
Det senaste jag hörde var att de flesta skulle vara tillbaka, dock inte Björck då som opereras imorgon. Walle är väl den som är mest tveksam. Han såg dock inte särskilt besvärad ut i Valbo på signeringen idag, även om det nu inte är särskilt fysiskt ansträngande att skriva autografer till fans.
Kommentera

Sv: Brynäs Vs: Modo
Nån som har några indikationer på tisdagens laguppställning? Sulku? Walle? Luovi? Soling? M.fl.... Hur ligger de till med skadorna?
Kommentera

Sv: Brynäs Vs: Modo
Jompe: "Jag kan aldrig tänka mig att en gammal godtemplare som har ett företag ger pengar till bif" Det där är en gävlemyt i samma klass som att det är Brynäs fel att sponsorerna inte betalar för sej. Stämmer den här godisteorin är det ju bara ännu tydligare att det är någon regional åkomma som gör att Brynäs aldrig får luft under vingarna. Den tillsammans med historien om att det finns gävlebor som går på hockey för att se Brynäs torska (hur friskt är det?). Och varför är dom flesta brynäsmedlemmarna boende utanför stan? Måste vara unikt i idrottssverige att stödet finns på andra orter än där laget spelar (ja, bortsett från leksand med sina 5000 invånare). Kliv ihop Gävle!
Kommentera

Sv: Brynäs Vs: Modo
Mickis: Tja, om hundra år då kanske...
Kommentera

Sv: Brynäs Vs: Modo
Clarence: Men dom som jobbar hårt i andra klubbar hoppas väl naturligtvis att dom ska komma så högt upp i seriesystemet som möjligt.
Kommentera

Sv: Brynäs Vs: Modo
Mickis: Om det är som du säger betyder det att man inte vill ha nån elitsport i Gävle. Vilket tänkande i så fall...
Kommentera

Sv: Brynäs Vs: Modo
Jompe: Det är som mellan Bif och Lif lr hellre Mora och Lif. Jag spelar fotboll för GGIK och dom killarna som är ur GGIK:are håller inte på Brynäs t ex.
Kommentera

Sv: Brynäs Vs: Modo
Mickis: "Jag kan aldrig tänka mig att en gammal godtemplare som har ett företag ger pengar till bif."

Varför inte det? Godisgängets hockey imponerar väl inte så där värst mycket nuförtiden. Den här företagaren kanske trots allt vill ha elithockey i stan. Han kanske fattar att lokal och regional idrott betyder mycket för lokal och regional tillväxt.

Men det är klart, är man godtemplare så kan man ju bara inte ge stöd till Brynäs. Så är det ju bara...
Kommentera

Sv: Brynäs Vs: Modo
Mickis: Jag tycker Gävle-sponsorerna borde ha resurser till elitlag i både fotboll och hockey. Det ena är en sommaridrott, det andra en vinterdito. Mitt tips är f ö att GIF missar att gå upp i Allsvenskan och att det därför borde vara Brynäs som fortfarande ska åtnjutas den största ekonomiska uppbackningen i Gävle.
Kommentera

Sv: Brynäs Vs: Modo
Jompe: Visst är detta Henning-uttalande typiskt Brynäs-tänkande av idag. Negativt, defensivt och tusan så anti-produktivt. Håller helt med dej. Varför måste Brynäs se sig tillhöra "underklassen"??
Kommentera

Sv: Brynäs Vs: Modo
Lilljanne: Men så är det, naturligtvis så får Brynäs mest med pengar. Men t ex Sandvik sponsrar alla men ger nog mest pengar till Saik. Alla klubbar vill ha pengar, och jag tror att om det fanns färre klubbar med ambitoner så fick nog Brynäs mera pengar. Och jag kan aldrig tänka mig att en gammal godtemplare som har ett företag ger pengar till bif. Gefle If har sett till att det är sug på fotboll även i Gävle.
Kommentera

Sv: Brynäs Vs: Modo
Såg att avgående klubbdirektören Henning hade sagt att Brynäs står och faller med en ny hall till hösten 2006. I de städer där man byggt nytt eller expanderat gamla hallar har det varit för att hantera ett ökande publiktryck. I Gävle har man som bekant inte riktigt det problemet. Är teorin att en ny hall drar mer folk? Kanske så i övriga landet; i Gävle är det i bästa fall en hypotes. Eller vill man bygga en bättre VIP-hylla? Sponsorsloger? Till vilka sponsorer? Jag menar att koncept som funkar i övriga landet--det normala Sverige--kanske inte fungerar i Gävle. "Build it and they will come" har man inte hört talas om i Gästrikland, tyvärr.

Henning ondgjorde sig också över att vi fått en överklass och en underklass i svensk elithockey? Har vi "fått" det? Vem gav oss det, och vem säger att Brynäs måste vara i underklassen? Är det ödesbestämt?

Håhå jaja. Nye dirren lär ha ett och annat att stå i.
Kommentera

Sv: Brynäs Vs: Modo
Mickis: Är det som du säger att dom lag du räknar upp på allvar kan konkurerra med en av Sveriges mest klassiska klubbar alla kategorier, då ser jag inte hur Brynäs ska kunna räddas. Konkurrens om sponsorspengar finns överallt, i olika utsträckning. I Brynäs fall handlar det uppenbarligen om att få gävleborna att fatta att det finns EN förening, ja EN företeelse överhuvudtaget, som gör Gävle intressant. Och det är inte Forsbacka, inte Skutskär, inte Gefle...
Kommentera

Sv: Brynäs Vs: Modo
Huge: Jag tror att du är inne på en viktig sak när du säger att det är ett tufft sponsorklimat. Alla gillar inte hockey i gästrikland, det finns 2 elitlag till, Saik i bandy och Ockelbo i basket. Sen har vi Gefle i superettan, Sif i div 2, fast med stora ambitoner. flera innebandylag i höga divisoner. Forsbacka och Skutskär jobbar stenhårt för att komma upp i bandyns finrum. Så om jag som sponsor bor i t ex Forsbacka och är intresserad av bandy så hammnar nog penagarna där.
Kommentera

Sv: Brynäs Vs: Modo
WarhawK: Det krävs mer än ett namn för att bli sponsrad.

Klubben kan inte gå runt och tro att det finns sponsorer som vill sponsra oss bara för att vi heter BRYNÄS IF!

De måste vara på alerten och verkligen visa att de vill ha just de sponsorerna till sig. Lägga upp ett bra erbjudande till de som ska sponsra oss och verkligen inse att de är viktiga för både oss, för dem själva och för hockeyn i allmänhet.
Kommentera

Sv: Brynäs Vs: Modo
Lilljanne: Du har ju varit inne på problemet tidigare och det är inga mystifikationer det handlar om. Gävle är en ganska stor idrottsstad och det är ett tufft sponsorsklimat. Avsaknaden av ngn mer tyngre sponsor förutom Gevalia är stor. Situationen vad gäller arbetsmarknad och etableringar är vad den är, det kan inte klubben lastas för. Ledningen gör nog vad den kan för att det skall bli bra. Det är ju lite svårt att sitta och ha synpunkter på vad som görs när man dels inte är inblandad själv, och när man inte har ngt att jämföra med.
I Moras fall beror det nog inte så mkt på att dom skulle vara bättre än oss på lansering av laget. Deras nyförvärv innan lockoutspelarna kom var nog inte så väldigt dyra, så det fanns nog en del kulor kvar att handla för när lockouten blev ett faktum. Vi hade ju bränt våra kulor redan innan och det på spelare som Mora nog bara drömde om.
Som du är inne på, ett fullsatt Gavlerinken varje omgång borde inte vara ngn omöjlighet och då är vi en bra bit på väg. De andra lagens hemvändarstjärnor kommer kanske trots allt att hjälpa oss med det ekonomiska även om dom ibland stjälper oss vad gäller det sportsliga..
Kommentera

Sv: Brynäs Vs: Modo
65selander:
Jag håller med det du säger om sponsring att det räcker inte med att säga hej vi är brynäs sponsra oss , klubben måste kunna bjuda på saker tillbaka som du säger med sponsordagar och liknande evenemang
Kommentera

Sv: Brynäs Vs: Modo
Huge: Det är ju helt riktigt att alla NHL-spelare inte kommer att lyckas. Dom är larvigt uppskrivna i vissa fall. Men pengar kostar dom och frågan jag ställer mej är hur mora har lyckats "sälja sin produkt" när inte Brynäs kan. Vad har ssk tutat i sina sponsorer för att få loss pengar till Hävelid, Tärnström och ev. fler. Nej, det handlar inte om att ha ett blivande mästarlag för att pengar ska fram. Det handlar om att ha trogna, pålitliga företag med klubb- eller hembygdskänsla som sponsorer. Det är dom som är huvudkällan till klubbens inkomster. Dom som vill surfa på framgångsvågen kommer och går och har bara marginell betydelse. När Gävle (och då menar jag inte bara den handfull som är brynäsmedlemmar) bestämmer sej för att Brynäs är viktigt för Gävle då räcker regionens ekonomi till en storsatsning lika bra som i Karlstad eller Övik.
Det här med att Brynäs flesta medlemmar kommer utifrån tillsammans med det riksbekanta öronbedövande publikstödet (inte) i G-rinken ger väl en fingervisning om var problemet ligger. Och det är inte i bristande kompetens i klubbledningen.
Kommentera

Sv: Brynäs Vs: Modo
Dream Team: Visst är det så att dom kommer att förstärka Mora, lika som Dackell och Honken kommer att göra oss starkare. Det var mer en principiell syn på saken som jag försökte få fram.
Kommentera

Sv: Brynäs Vs: Modo
Huge: Visst kommer NHL-förvärven att kunna lyfta Mora. Åtminstone litegrann, speciellt i början. Men att deras påverkan på laget mer på sikt ska bli så stor att det sker nån slags mirakel, det ser jag som väldigt osannolikt. Det troliga scenariot är väl att dessa spelare får dra ett ganska tungt lass att försöka lyfta dalalaget. Frågan är hur länge motivationen och orken håller sig uppe, när laget likväl är fast förankrade i botten...?

I det läget är ett stort hjärta för laget och en vilja att ge absolut allt det som kan fälla avgörandet. Spelare som kommer från NHL har knappast tillräckligt av den varan...
Kommentera

Sv: Brynäs Vs: Modo
Som du skriver så finns vi överallt men det räcker inte vi måste knyta till oss ett storföretag!

Det gick rykten om att Kinnevik var intresserade att gå in med pengar men det ryktet dog också ut. Vi får se när Gavlerinken skall förnyas vad som händer med Kinnevik och deras plånbok.

Korsnäs ingår i Kinnevik och där får vi lite pengar ifrån iaf

Nu vet jag inte om K-Å Eriksson har hunnit satt sig in riktigt ännu men det är dags att agera!

Har även hört att Brynäs har missat ett större kontrakt men mer än så säger jag inte eftersom det är ett rykte bara eftersom det lätt kan förvanskas!

Det räcker inte att säga "vill ni sponsra Brynäs" nu måste man krypa för företagarna för att dom skall öppna plånboken!

Fixa sponsordagar med klubben, fixa bortamatcher med sponsorbussar o s v. Kort sagt få sponsorerna mer delaktiga mer än en reklamskylt!

Sedan så var det väl enklare när Ahlgrens och Gevalia var Gävleföretag och inte som nu ägda utav större koncerner!

En sak är säker vi kommer att få kämpa i år iaf samt att Brynäsare kommer man alltid vara oavsett vilken serie vi ligger i!

Håller fortfarande fast att 7-8 plats borde vi kunna klara av med lite j-r anamma!

[f]IN ARDUIS FIDELIS = Trogen i motgång[/f]
Kommentera

Sv: Brynäs Vs: Modo
Makkan: Vad är det i Moras förvärv som gör dig så imponerad?
Javisst ja, dom har ju spelat i NHL....

Det funkar nog inte riktigt så att det bara är att komma hem och tro att
man kan gå in och dominera ES bara för att man har NHL-meriter.
Acklimatiseringen kommer i de flesta fallen att bli en oangenäm överraskning, främst för det utlänningar som aldrig varit utanför USA/Kanadas gränser.
Våra hemmaspelare kommer dessutom att lyfta sig lite extra när det står NHL-främmat på andra sidan.
Kort sagt: man skall inte överskatta hemvändarna så otroligt mkt som de flesta gör. Respekt skall man ha, men dom är inga övermänniskor som vissa verkar tro, åtminstone av en del inlägg att döma.
Om man skall drista sig till att göra en på-papperetbedömning så här innan start, tycker jag att vi får inrikta oss på platserna 8-12.
Å andra sidan, vad är ett papper...
Kommentera

Sv: Brynäs Vs: Modo
The Dude:

Så var det nog knappast endast under era glansdagar, så har det alltid varit. S.k. medgångssupportrar som följer sporten för sitt höga nöjes skull (tillämpa valfri tolkning) och därmed söker sig till det för stunden bäst presterande laget kommer alltid finnas.
Kommentera

Sv: Brynäs Vs: Modo
scim: Det kan ha varit så under våra glans dagar och vice versa...

Jag vet att det är fler brynäsare i H-sand som är över 30 än under det.
Svårt att s'äga varför det är så men ja gav en inblick i vad ja trodde varfrö det är så i inlägget här nedan, sen om det inte stämmer, det är en annan sak.
Kommentera

Sv: Brynäs Vs: Modo
The Dude:

Vad är det du försöker säga? Framgång föder supporterskap? Motgång kväver?
Kommentera

Sv: Brynäs Vs: Modo
Dream Team: Här i Härnösand så ligger de mesta stödet på Modo och Timrå (ganska väntat kanske) men det är ändå välidgt många Brynäsare runt omkring Härnösands kommun.
Det är väldigt många brynäsare som är mellan åldrarna 25-35 år. Sen när man kommer ner till 20 och yngre så finns det bara ett antal tyvärr. Vet inte varför det har blivit just så, kanske det beror på att klubben inte är "atraktivt" att heja på som Modo och Timrå.

När brynäs var som bäst under 60 och 70 -talet så var det fullt med brynäsare i alla städer i hela sverige.

Fäder var aktivt med och stödde brynäs i deras framfart till segrar.
Deras söner och döttrar (mest söner) tog efter dem och fortsatte arvet efter fadern. Men när vi kom in i -80 talet då började brynäs svacka i tabellen och vi vann inget sm guld på 13 år. Under den tiden så började andra personer i Härnösand heja på andra lag, som var vinst givande.

Därför kan det var så att de fletsa brynäsare i våran stad ligger på 30+ strecket för att brynäs var dominerande under 60-70 talet (de tog över sina fäders lag) och sen så började svackan under 80 talet. Då stack de flesta andra personer i dennastad till andra lag tyvärr.

Det är vad ja tror var den bidragande orsaken bland Härnösands befolkningen när de vallde sitt lag i Elitserien. Kanske även var så i resten av landet, vem vet?
Kommentera

Sv: Brynäs Vs: Modo
El Aka Ali: Man måste ha lite ideer, kan ju inte bara ligga ner o dö.
Bjud in varenda 7-klassare i hela kommunen. Under förutsättning att de har på sig Brynäs-tröjan så går de in gratis på matchen. Hur mycket Brynäs säljer tröjan för är en helt annan sak.
Låt Di Leva sjunga nationalsången. "Men han skall ju ha 50.000 för det"
Men betala då och låt karl-djäveln sjunga. Det blit ju ett lyft, självklart.
Fy attan va trögt allt skall vara!
Kommentera

Sv: Brynäs Vs: Modo
Jompe: Det ohämmade Brynässtödet på Åstol kan också jag vittna om. Då man åker färjan från Tjörn mot Åstol går det heller inte att ta miste på div. färgglada kreationer (sett med Brynäsögon..) som finns på en och annan av de klippor som man snirklar mellan. Jag har själv tillbringat de två senaste somrarna i Gbg och ganska mycket tid även på Tjörn. Från början tyckte jag att det var mycket märkligt att lilla Åstol, (litet i ordets rätta bemärkelse) med tanke på var det ligger, har lockat till sig just Brynäsare av alla människor. Detta lär dock ha sin grund i yrkesfiskets historia där nere och att ön är så pass liten. Jag skulle tro att äganderätten där har stannat inom släkten under loppet av generationer, och så även färgen på tröjan... ;)
Fiske har ju länge varit en bra näring längs västkusten, och då framför allt sill (strömming häruppe). Idag är det väl en smärre kris inom den branschen.

Men att det finns stöd för Brynäs, det är det inget snack om!
Kommentera

Sv: Brynäs Vs: Modo
Mora imponerar i sina lockout-nyförvärv.
Undrar var dom får sina pengar ifrån.

Klara:
Daniel Clearey - Edmonton Oilers
Shawn Horcoff - Edmonton Oilers
Andreas Lilja - Florida Panthers

Rykten:
Michael Nylander - New York Rangers
Kommentera

Sv: Brynäs Vs: Modo
Jompe:
Klockrent, som vanligt, Jompe!

Punkt 1 och 2 helt avgörande inför framtiden... innan punkt 3 och 4 kan realiseras.
Vägen till SM-guldet ligger öppen. Om Brynäs tar rätt steg...

Vill lägga till att Stadium har tecknat sponsringsavtal med Färjestad som bla innebär att tre nya Stadium butiker öppnats i Karlstad (källa FBK:s hemsida). Det kan nog kallas ett nationellt avtal. Om jag kommer ihåg rätt (från artikeln) ser företaget fördelar att förknippas med FBK.

Varför vill de inte förknippas med Brynäs...?
Jag konstaterar att 12 SM-guld är historia.
Det är framtidspotentialen som gäller...
Kommentera

Sv: Brynäs Vs: Modo
munken, rackham, Lilljanne: rackham skriver att Gävle "naturligtvis" är för litet för att utgöra ekonomisk bas för en ES-klubb? Jo, men TIK, SSK, LHC och FBK befinner sig i kommuner av samma storlek eller mindre. Antingen är man bättre på att mobilisera den egna kommunen eller så är man bättre på att arbeta i den större regionen.

Brynäs nuvarande ledning är ett gäng synnerligen kompetenta herrar (och dam!). Deras stora problem är dels att man inte befinenr sig i en tillväxtregion, dels att regionen har en Jantekultur och liknöjdhet som gör att många gnuggar händerna av förtjusning när Brynäs förlorar. Gävleregionen är förmodligen sämst i landet på att ställa upp för sina idrottsklubbar.

Vad gör man i ett sådant läge?

1. Man skapar en enkel idé, en vision av klubbens mål. Vad är speciellt med Brynäs IF, vad vill vi att den här klubben ska betyda för gävlebon och den hockeyintresserade svensken i allmänhet?
2. Man samlar klubben (fans, supporters, spelare, organisation) kring den här idén, för ut den. Folk ska veta vad den här klubben står för.
3. Man bjuder in kommun, region, näringsliv, organisationer att bli en del av projektet.
4. Man går utanför Gävleregionen, man blir en nationell klubb. Brynäs har stort stöd från Trelleborg (Tobbe!) till Kiruna (jag var på Åstol, en liten ö norr om Marstrand, i somras och såg en hel drös killar i 12-13 årsåldern springa omkring in Brynäströjor--"de e la klart man håller på Brynäs"...) och det nationella stödet har klubben överhuvudtaget inte använt. Insamlingen visade hur stort stödet är. Här finns en enomr möjlighet. En tydligare nationell organisation, nationella sponsorer, jippon kring bortamatcher, Brynäsambassadörer (kändisar som håller på Brynäs) som dyker upp på sponsorsträffar i Gävle och på andra ställen i landet. Här är fältet helt öppet. Blås på.

Synpunkter välkomna.
Kommentera

Sv: Brynäs Vs: Modo
JanT: Jag kan säga det en gång till för att jag känner stakt för Brynäs.
Har sagt det tidigare men ingen tycks förstå.
Om hallen fylls vid varenda hemmamatch så är alla problem lösta.
De som inte förstår måste fråga sig då, hur man fyller hallen.
Mer säger jag inte!
Kommentera

Sv: Brynäs Vs: Modo
p j davydjoos: Instämmer även jag i Lilljannes analys. Hörde ett uttalande i TV från en gammal brynässpelare under finalserien 93; 1/3 av publiken i Gavlerinken går på hockey för att se Brynäs förlora...
Om detta uttalande är med sanningen överensstämmande kan jag inte avgöra men det säger ändå en hel del om Gävle. I mina hemstäder Borås & Växjö är det betydligt mera drag runt Elfsborg resp. Växjö Lakers. Ny arena byggs i Borås och det råder hockeyfeber i Växjö. Där finns den entrepenörsanda som tycks saknas i Gävle. Gästrikland påminner i det avseendet om Blekinge; "Det gaur ente". Slutligen kan man konstatera att Mora plockar in Andreas Lilja och även ryktas ha "nyllet" på ingång. Det börjar således blåsa snålt nedifrån. Vad det gäller MoDo-matchen så tror jag att det blir en svår nöt att knäcka, vi får nog förlita oss på att MoDoiterna är dåligt samspelade.
Kommentera

Sv: Brynäs Vs: Modo
Lilljanne: Du har enligt mig helt rätt angående Gävle/Gästrikland... Men en majoritet här ser ändå till att vi år efter år har samma politiska lokala styre, som hittills inte lyckats ändra något på alla år, och det är ju där grunden sitter, i politiken som förs i Gävleborg, helt klart måste tillväxten ökas, genom diverse politiska åtgärder, sänkta skatter osv. Jag menar, inte ser jag en arbetsframtid för mig i Gävle om ett antal år... Skapa en grogrund för företagsamhet, att växa och anställa folk, osv. Då kommer på sikt det finnas större möjligheter för en stad/ett län på uppgång att sponsra sin största reklampelare, Brynäs IF(om vi nu hänger kvar så länge)...

Och, ja det förundrar mig också, detta med att i våra lokaltidningar nästan alltid skriva så mkt negativt om Brynäs, visst kritisera ska man nästan alltid göra, men ibland liknar det mer svartmålning och avundsjuka än en korrekt objektiv kritik...
Kommentera

Sv: Brynäs Vs: Modo
Lilljanne:
Naturligtvis räcker inte Gävle som bas för att finansiera ett mästarlag i ishockey.
Jag ställer mig frågan: vilka företag vill köpa sig delaktighet i Brynäs anno 2004? Vad får man för pengarna? Går det att motivera företagsekonomiskt? Vad ger varumärket Brynäs mig som sponsor relativt andra möjliga aktiviteter?

Det vore intressant att höra hur du skulle sälja dagens Brynäs till sponsorerna (små, stora, nationella)!
Vilka är argumenten som gör att sponsorerna lägger sina aktieägarnas pengar på att finansiera Brynäs hockeyaktiviteter?

Till din nästa fundering angående nomineringsarbetet i Brynäs. Jag tyckte att Palles (valberedningen) analys inför årsmötet var i det närmaste klockren. Nu återstår det att hitta rätt både på plan och på sidan av planen. Men, bara för att det finns en klockren analys innebär det inte att saker och ting bara faller på plats.
Förra säsongen gällde det att överleva. Den här säsongen tas nästa steg med beslutet och igångsättandet att bygget av en "ny" arena tom 2006.
Det tar dessutom tid att hitta/sätta rätt person på rätt plats i organisationen. Anställningen av Kent-Åke Eriksson har möjlighet att bli starten för en omstrukturering av det interna arbetet i Brynäs så att vi slipper "onödigheter", som den missade kommunikationen med Tigerettes eller andra liknande trista saker.
I det sammanhanget vill jag uttrycka min bestörtning över marknadschef Larssons mycket oprofessionella kommentarer i artikeln. Snacka om att visa på organisationens brister!

Tyvärr är inte medlemmarna i Brynäs speciellt aktiva i att "styra" Brynäs via sin makt. Det är ungefär 100 besökare vid årsmötet oavsett hur det går för Brynäs. Det är i princip samma folk varje år där alla mer eller mindre står i någon slags beroendeställning till varandra. Det är inte läge att vara kontroversiell (nytänkande) med andra ord.
Det är dessutom så att de som försökt att modernisera Brynäs styrelsearbete tidigare (tex "Lasse-Lyck" som hade visioner och engagemang värdigt Brynäs) har fått jobba i motvind.

Det som saknas i Brynäs är en kraftsamling kring något som skall göra föreningen stark igen. Jag vill kalla detta något föreningens själ.
Vad står Brynäs för? Det är det arbetet Jompe beskriver tidigare idag.
Det måste vara möjligt att få organiationen att dra åt samma håll.
Det viktigaste är att alla jobbar mot samma mål?

Frågan är: vilket är målet? Och hur tar sig Brynäs dit?
Kalla det Brynäsorganisationens spelsätt!
Utan "själ" och "spelsätt" är föreningen vilse, och just det beskriver dagens läge. Det är många som jobbar hårt (ett gammalt Berg-uttryck) för att förbättra Brynäs, men hur ser målet ut?

Flygvapnet var inkallat när laget var och ute och flaxade under Eskos ledning. Organisationen behöver minst lika mycket genomlysning.
Eller är svaret kanske Kent-Åke Eriksson...
Kommentera

Sv: Brynäs Vs: Modo
Clarence: När du, eller nå´n annan, kan visa på nå´t felgrepp Brynäs gjort i hanteringen av ekonomin tror jag på alla-i-Brynäs-är-idioter-teorin. Det är inget företag du snackar om, det är en förening där alla medlemmar (dom flesta från Gävle, antar jag) har det fulla ansvaret att välja dom klokaste och bästa företrädarna till styrelsearbetet. Är det bara otur att alla knäppskallar i Gävle hamnar i Brynäs styrelse eller är alla gävlebor knäppskallar? Stämmer din teori måste nå´t av alternativen stämma.
Själv tror jag benhårt på fattigdomsteorin, dvs det finns för få täta sponsorer i Gävleborg samtidigt som Jante är större än julbocken.
Kommentera

Sv: Brynäs Vs: Modo
Lilljanne: "Gävle har max 2-3 år på sej...". Nja, kanske. För mej känns det som Brynäs kan stå vid elitseriens stupbrant redan nu, den här säsongen. I alla fall med de förutsättningar som blivit realitet nu med det här NHL-spektaklet. Vad man ofta får för sig när man läser dina inlägg - jag vet inte om jag misstar mej - är att du urskuldar Brynäs som klubb nästan helt för de ekonomiska bekymren man har och skyller allt på sponsorers njugghet mot föreningen. Jag tycker också att alla potentiella sponsorer i Gävleområdet är ytterst gåtfulla och skamligt kallsinniga och njugga. Jag är dock av den bestämda uppfattningen att det i grund och botten måste vara klubben själv som gjort och gör nåt fel när man inte lyckas samla alla goda marknadskrafter i närområdet till sig för ett gott och fruktbart samarbete. Jag tror helt enkelt att Brynäs, fortfarande, sitter med alltför okonstruktivt folk i sin ledningstopp. Personer som inte riktigt vet hur man ska och måste driva en elitklubb år 2004. Fråga mej nu inte vilka namn jag istället då skulle vilja förorda, för jag bor inte i Gävle och vet inte vilka som skulle vara mer lämpliga. Kan bara så här på avstånd konstatera att man märker att det finns uppenbara brister både i stort och smått i Brynäs. Förutom allt det här stora med den krisiga ekonomin, framstår klubben också mera internt som lite inskränkt och svårtillgänglig. Ta bara det här senaste med Tigrettes t ex. Dålig stil att inte kommunicera bättre med tjejerna, verkligen.
Kommentera

Sv: Brynäs Vs: Modo
Makkan: Det blir inget slutspel! Vi ska vara glada om Brynäs spelar elitseriehockey nästa säsong.
Kommentera

Sv: Brynäs Vs: Modo
En lätt dutt på 21:ans fotknölar och han tar en jet över atlanten och gjuter nya griller, det är segerreceptet!
Kommentera

Sv: Brynäs Vs: Modo
Vi kommer inte falla tungt pga att vi är för mycket uppskrivna i år i alla fall.
Skulle vi gå till slutspel är det nog en bragd enligt många.
Det är då som vi är som bäst när vi kommer krypandes undrifrån.
Jag hävdar envist och tjurigt att vi kommer att gå till sluspel.
Kommentera

Sv: Brynäs Vs: Modo
Jompe: Det är det största hotet mot Brynäs överlevnad på sikt: Det taskiga sponsorstödet på hemmaplan. Jag trodde man hade kommit en bit på väg i år men när det inte finns en buffert för att ersätta långtidsskadade förstår jag att läget är som vanligt.
Inställningen uppe i Gävle tycks vara att det är klubbens fel. Nå´t som för en utomstående känns totalt osannolikt eftersom Brynäs haft lägre spelarlöner (läs ekonomi) än andra elitserieklubbar i 2-3 årtionden (vilket skulle innebära att alla styrelsemedlemmar och andra i föreningen under samma period varit inkompetenta, vad är oddsen på det?) Och om det nu är uppenbart för gävlebrynäsarna att det taskiga sponsorstödet är klubbens fel, varför ser man inte till att rösta in dom som har rätt attityd. Klubben är dess medlemmar.
Att det har att göra med den produkt Brynäs erbjuder stämmer knappast heller. Se på övriga elitserielag som har haft sämre resultat än Brynäs under de senaste tio åren men ändå har större sponsorstöd (ssk, lhc, tik m.fl.).
En orsak till det dåliga sponsorstödet är att Gästrikland är en avfolkningsbygd med höga skatter, dålig tillväxt, hög arbetslöshet, höga sjuktal osv. Ingen grogrund för företagsamhet direkt.
Se´n tycks det finnas en märklig hatkärlek till föreningen som jag aldrig träffat på nånannastans. Ta bara artikeln i lokalblaskerna idag om hur taskiga Brynäs varit mot Tigrettes. Den artikeln kan bara skrivas uppe i Gävle.
Gävle har max 2-3 år på sej att omvärdera föreningen och börja stödja laget helhjärtat. Se´n är det för sent.
Kommentera

Sv: Brynäs Vs: Modo
munken: Det behövs ett namn typ Forsberg eller dylikt för att få stora sponsorer.det verkar inte räcka med Dackell,men för att få dit stora spelare behövs det pengar(verkar höra ihop på något vis).Tack för ordet!!Svar kabel o bilen går bra?
Kommentera

Sv: Brynäs Vs: Modo
munken: Jag tycker Brynäs borde lämna WO på tisdag, eller så kanske man kan komma överens med modo att köra utan tacklingar. Många brynäsare kommer gå i pension inom några år och då vill de helst kunna njuta av denna.
Kommentera

Sv: Brynäs Vs: Modo
Jompe: Tydligen är inte Brynäs speciellt framgångsrika vad gäller att fixa nya sponsorer. Man räknar med att företagen skall pumpa in pengar bara för att det är forna storklubben Brynäs det gäller. Idag tror jag nog att dessa företag vill ha något mer i gengäld än bara risig hockeyunderhållning i div 1 klass, något som klubben tydligen inte har att erbjuda.
Kommentera

418670 · »