Brynäs IF

715244 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #418020

Sv: Brynäs Vs: Modo
munken, rackham, Lilljanne: rackham skriver att Gävle "naturligtvis" är för litet för att utgöra ekonomisk bas för en ES-klubb? Jo, men TIK, SSK, LHC och FBK befinner sig i kommuner av samma storlek eller mindre. Antingen är man bättre på att mobilisera den egna kommunen eller så är man bättre på att arbeta i den större regionen.

Brynäs nuvarande ledning är ett gäng synnerligen kompetenta herrar (och dam!). Deras stora problem är dels att man inte befinenr sig i en tillväxtregion, dels att regionen har en Jantekultur och liknöjdhet som gör att många gnuggar händerna av förtjusning när Brynäs förlorar. Gävleregionen är förmodligen sämst i landet på att ställa upp för sina idrottsklubbar.

Vad gör man i ett sådant läge?

1. Man skapar en enkel idé, en vision av klubbens mål. Vad är speciellt med Brynäs IF, vad vill vi att den här klubben ska betyda för gävlebon och den hockeyintresserade svensken i allmänhet?
2. Man samlar klubben (fans, supporters, spelare, organisation) kring den här idén, för ut den. Folk ska veta vad den här klubben står för.
3. Man bjuder in kommun, region, näringsliv, organisationer att bli en del av projektet.
4. Man går utanför Gävleregionen, man blir en nationell klubb. Brynäs har stort stöd från Trelleborg (Tobbe!) till Kiruna (jag var på Åstol, en liten ö norr om Marstrand, i somras och såg en hel drös killar i 12-13 årsåldern springa omkring in Brynäströjor--"de e la klart man håller på Brynäs"...) och det nationella stödet har klubben överhuvudtaget inte använt. Insamlingen visade hur stort stödet är. Här finns en enomr möjlighet. En tydligare nationell organisation, nationella sponsorer, jippon kring bortamatcher, Brynäsambassadörer (kändisar som håller på Brynäs) som dyker upp på sponsorsträffar i Gävle och på andra ställen i landet. Här är fältet helt öppet. Blås på.

Synpunkter välkomna.
Kommentera