Brynäs IF

715128 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #417778

Sv: Brynäs Vs: Modo
Jompe: Det är det största hotet mot Brynäs överlevnad på sikt: Det taskiga sponsorstödet på hemmaplan. Jag trodde man hade kommit en bit på väg i år men när det inte finns en buffert för att ersätta långtidsskadade förstår jag att läget är som vanligt.
Inställningen uppe i Gävle tycks vara att det är klubbens fel. Nå´t som för en utomstående känns totalt osannolikt eftersom Brynäs haft lägre spelarlöner (läs ekonomi) än andra elitserieklubbar i 2-3 årtionden (vilket skulle innebära att alla styrelsemedlemmar och andra i föreningen under samma period varit inkompetenta, vad är oddsen på det?) Och om det nu är uppenbart för gävlebrynäsarna att det taskiga sponsorstödet är klubbens fel, varför ser man inte till att rösta in dom som har rätt attityd. Klubben är dess medlemmar.
Att det har att göra med den produkt Brynäs erbjuder stämmer knappast heller. Se på övriga elitserielag som har haft sämre resultat än Brynäs under de senaste tio åren men ändå har större sponsorstöd (ssk, lhc, tik m.fl.).
En orsak till det dåliga sponsorstödet är att Gästrikland är en avfolkningsbygd med höga skatter, dålig tillväxt, hög arbetslöshet, höga sjuktal osv. Ingen grogrund för företagsamhet direkt.
Se´n tycks det finnas en märklig hatkärlek till föreningen som jag aldrig träffat på nånannastans. Ta bara artikeln i lokalblaskerna idag om hur taskiga Brynäs varit mot Tigrettes. Den artikeln kan bara skrivas uppe i Gävle.
Gävle har max 2-3 år på sej att omvärdera föreningen och börja stödja laget helhjärtat. Se´n är det för sent.
Kommentera