Brynäs IF

715155 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #417868

Sv: Brynäs Vs: Modo
Lilljanne:
Naturligtvis räcker inte Gävle som bas för att finansiera ett mästarlag i ishockey.
Jag ställer mig frågan: vilka företag vill köpa sig delaktighet i Brynäs anno 2004? Vad får man för pengarna? Går det att motivera företagsekonomiskt? Vad ger varumärket Brynäs mig som sponsor relativt andra möjliga aktiviteter?

Det vore intressant att höra hur du skulle sälja dagens Brynäs till sponsorerna (små, stora, nationella)!
Vilka är argumenten som gör att sponsorerna lägger sina aktieägarnas pengar på att finansiera Brynäs hockeyaktiviteter?

Till din nästa fundering angående nomineringsarbetet i Brynäs. Jag tyckte att Palles (valberedningen) analys inför årsmötet var i det närmaste klockren. Nu återstår det att hitta rätt både på plan och på sidan av planen. Men, bara för att det finns en klockren analys innebär det inte att saker och ting bara faller på plats.
Förra säsongen gällde det att överleva. Den här säsongen tas nästa steg med beslutet och igångsättandet att bygget av en "ny" arena tom 2006.
Det tar dessutom tid att hitta/sätta rätt person på rätt plats i organisationen. Anställningen av Kent-Åke Eriksson har möjlighet att bli starten för en omstrukturering av det interna arbetet i Brynäs så att vi slipper "onödigheter", som den missade kommunikationen med Tigerettes eller andra liknande trista saker.
I det sammanhanget vill jag uttrycka min bestörtning över marknadschef Larssons mycket oprofessionella kommentarer i artikeln. Snacka om att visa på organisationens brister!

Tyvärr är inte medlemmarna i Brynäs speciellt aktiva i att "styra" Brynäs via sin makt. Det är ungefär 100 besökare vid årsmötet oavsett hur det går för Brynäs. Det är i princip samma folk varje år där alla mer eller mindre står i någon slags beroendeställning till varandra. Det är inte läge att vara kontroversiell (nytänkande) med andra ord.
Det är dessutom så att de som försökt att modernisera Brynäs styrelsearbete tidigare (tex "Lasse-Lyck" som hade visioner och engagemang värdigt Brynäs) har fått jobba i motvind.

Det som saknas i Brynäs är en kraftsamling kring något som skall göra föreningen stark igen. Jag vill kalla detta något föreningens själ.
Vad står Brynäs för? Det är det arbetet Jompe beskriver tidigare idag.
Det måste vara möjligt att få organiationen att dra åt samma håll.
Det viktigaste är att alla jobbar mot samma mål?

Frågan är: vilket är målet? Och hur tar sig Brynäs dit?
Kalla det Brynäsorganisationens spelsätt!
Utan "själ" och "spelsätt" är föreningen vilse, och just det beskriver dagens läge. Det är många som jobbar hårt (ett gammalt Berg-uttryck) för att förbättra Brynäs, men hur ser målet ut?

Flygvapnet var inkallat när laget var och ute och flaxade under Eskos ledning. Organisationen behöver minst lika mycket genomlysning.
Eller är svaret kanske Kent-Åke Eriksson...
Kommentera