Brynäs IF

713283 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #527924

Sv: Hur Brynäs borde spela...
Busen: "Vi har som man ser i statistiken skapat framåt och inte släppt till så många skott bakåt. Tror att det kommer att släppa framåt ganska snart."

Ja, det vore ju värre om vi inte skapade ngt. Tyvärr så har ju målskyttet varit knackigt hela säsongen. Spel i KS, med den press det innebär, gör ju inte saken bättre direkt.
I en kvalserie blir första målet än viktigare, speciellt i matcher mot på papperet sämre lag. Lag som alla "experter" tror det bara är att ställa ut skridskorna mot. Vet inte om det är komiskt eller sorgligt, men de som gapar högst om hur många mål vi bara skall vinna med, är de som sedan gapar högst vid förlust och kräver allt och allas avgång.
Noll ödmjukhet och kunnande vad gäller förutsättningar i ett KS-spel.
Visst skall spelarna kritiseras när insatsen är diskutabel, men de överord man ibland hör, står ofta inte i proportion till "förseelsen".
Ta en så´n som Pucken i dagens GD:
Inte en reflektion över hur små marginalerna är i KS eller att pressen på spelarna i ES-lagen ofta lyser i ögonen på spelarna. Att detta påverkar spelet tas öht ingen notis om. Några uppmuntrande ord från Puckot kanske vore på sin plats, men icke sa nicke...
Efter 2 klart godkända insatser gör vi en sämre match mot Nyköping.
Som "Namtrac" var inne på så gör vi ändå en del bra grejer och spelar ut Nyköping långa stunder. Tyvärr så är ineffektiviteten det som är det största problemet. När sedan Honken darrar för första gången på ett bra tag, då får vi problem.
Matcherna i KS är svåra, inte bara pga pressen som favoriter hela tiden.
Spelmässigt är det också jobbigt, speciellt om effektiviteten är dålig.
Motståndarnas chans är ju att alltid ligga på spelvändningar och chansa lite.
I dessa lägen ger man dessutom 110%, i vetskap om att man inte får så många chanser.
Nu ser vi framåt mot Skellefteå, som spelar lite annorlunda än vad både Nyköping och IKO gör.
Och tänk om vi kunde få in det viktiga förstamålet ngn gång.
Ännu viktigare i KS, än i vanliga fall, som sagt....
Kommentera