Brynäs IF

714624 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #548477

Sv: Arenabygget
GävleLasse:

Nu förstår jag inte riktigt. Menade du att jag försvarar att folk skriker hora? Om det är så du menar så kan jag ju säga att det gör jag definitivt inte. Jag trodde jag klargjort tydligt att spörsmålet handlar om allt annat än de som slåss, mordhotar och skriker fula ord. Men jag kan ju ha missuppfattat dig?

Ordet hora har f.ö. ofta varit ämne för mången debatt. Jag, liksom tydligen också du är av den åsikten att det är något av det fulaste man kan kalla en annan människa för. Ett oerhört laddat ord, för de allra flesta i min generation. Ett ord man inte gärna tar i sin mun, och som träffar offret som ett knytnävslag. Tyvärr har vissa delar av den yngre generationen börjat strössla runt med ordet i alla möjliga sammanhang, varpå det nästan blivit alldagligt. Att som högstadieflicka i någon av Stockholms förorter bli kallad hora hör väl mer eller mindre till vardagen.

Jag är inte helt emot ordet hora, men jag tycker värdeladdade ord inom svenskan ska få fortsätta vara värdeladdade. Annars har vi snart ett ytterst slätstruket språk.

Kom jag från ämnet nu eller? :-)
Kommentera