Brynäs IF

713252 inlägg · 7953 ämnen

Arenabygget

591897 · » Till forumet


Sv: Arenabygget
micke:
Västerås har valt samma väg med Rocklunda, renovering och dessutom i etapper, när sista etappen är klar så är det dags för etapp 1 igen...
Dom började för 5 år sen och har hunnit halvvägs...

Dom är mycket för etapper i Västerås, våran högt efterlängtade nya fotbollsarena skall också byggas i etapper... Etapp 1 konstgräsplan med tältstolar..
Kommentera

Sv: Arenabygget
micke: SSK har alltid dåligt med folk på matcherna! Hur skall detta gå ihop?
Kommentera

Sv: Arenabygget
När var det förresten namnet på arenan skulle offentligöras? Känns ju fånigt med "arbetsprojekt Läkerol Arena" eller vad det nu kallas...

Södertälje verkar kunna få lite problem annars. 3500 pers ikväll i nyupprustade Scaniarinken, klubben budgeterar med ett publiksnitt på 5250 för att kunna gå runt ekonomiskt.
F.ö tror jag E.on-arena, Scaniarinken och Coop-arena har valt helt fel lösningar. Bättre att bygga helt nytt än att fräscha upp (mer eller mindre) den gamla isladan. En ny arena innebär helt andra lösningar och lockelse för såväl sponsorer som publik än vad den gamla isladan kan bjuda på - jumbotron, sköna stolar och nymålat till trots. Blir kanske inte så enkelt för dessa klubbar att bygga om/ut i framtiden heller, hur ställer sig t.ex kommun och näringsliv till att bygga om ex Cooparena för en kostnad av 150 miljoner när man nyss rustat upp hallen för 50?
Kommentera

Sv: Arenabygget
GävleLasse:
Var ni fulla mitt i veckan med tanke på ert dravel?? : )
Kommentera

Sv: Arenabygget
GävleLasse: Jo, men vi får hålla tummarna att han kommer tillbaka. Tänk att ha Timonen över en hel säsong, mumma!
Kommentera

Sv: Arenabygget
Falken: Det är ju inte säkert, han kan ju lika gärna välja ett lag i SM-Liiga. Eller nån pengastinn liga i europa.
Kommentera

Sv: Arenabygget
Falken: Boumedienne* ska det stå...
Kommentera

Sv: Arenabygget
GävleLasse: Hehe, vem vet. Hade inte Timonen sagt att han kanske skulle komma tillbaka och Boumedienn lär ju komma tillbaka til Sverige, dock kanske han väljer SSK, tyvärr!
Kommentera

Sv: Arenabygget
Falken: Hehe.. nu börjar det urarta till en våt dröm det här.
Kommentera

Sv: Arenabygget
GävleLasse: Hehe. Vi får ta och värva Boumedienne, Rafalski, Timonen och Phillips så har vi en skaplig backsida :P
Kommentera

Sv: Arenabygget
Falken: Nej Sundlöv skall vara på sitt kontor och söka efter megastjärnor som skall skänka oss framgång, han måste ju sätta sprätt på alla miljonersmiljoner som dras in ;)
Kommentera

Sv: Arenabygget
GävleLasse: Mm, underbar tanke att för första gången gå in i "Läkerol Arena". Sedan ser man Sundlöv springa runt och jaga små Irländska vettar med guldkrukor ;)
Kommentera

Sv: Arenabygget
Falken: Jo vi kan ju alltid hoppas. Jag ser med spänning fram emot den dagen...och tiden efteråt när pengarna förhoppningsvis har börjat strömma in.
Kommentera

Sv: Arenabygget
GävleLasse: Hehe, dock lär det bli mer än två ;)
Kommentera

Sv: Arenabygget
Falken: Då ses vi *ASG*
Kommentera

Sv: Arenabygget
GävleLasse: Då vet jag två :)
Kommentera

Sv: Arenabygget
Falken: Jag vet EN som ska dit i alla fall ;)
Kommentera

Sv: Arenabygget
GävleLasse: Ok. Får se hur mycket folk arenan kan locka då den invigs.
Kommentera

Sv: Arenabygget
Falken: Jag har för mig att Arenan skall vara "bruksklar" till seriestarten, men det kommer att vara en hel del småfix kvar runt om själva "kärnan", dvs läktare och rink.
Kommentera

Sv: Arenabygget
GävleLasse: Visst var det i November nästa år arenan skulle vara klar?
Kommentera

Sv: Arenabygget
Falken: Ja de har legat "före" och börjat boka in evenemang innan arenan står klar. Därför är det viktigt att Brynäs gör detsamma... Helst igår.
Kommentera

Sv: Arenabygget
GävleLasse: Jo, gäller ju naturligtvis att sälja in andra evenemang också. Har för mig att Leksand knöt åt sig en deltävling (?) för Melodifestivalen.
Kommentera

Sv: Arenabygget
Falken: Att marknadsföra arenan har absolut inget med Brynäs prestationer att göra. Vad som gäller är att sälja in andra evenemang såsom melodifestivaler, konserter, mässor, vad som helst. Hela tanken är att Arenan skall generera pengar, stora pengar till Brynäs, så att förutsättningar byggs upp så att Brynäs kan prestera bättre rent sporsligt.

Å då kan man inte bara se till att man har mycket folk på matcherna, säsongen är för kort för det.
Kommentera

Sv: Arenabygget
GävleLasse: Vi får verkligen hoppas på att dom lär sig och klarar av att marknadsföra Brynäs på ett bra sätt. Men gäller väl samtidigt att vi presterar på isen också.
Kommentera

Sv: Arenabygget
Falken: Ja det stämmer nog, under förutsättning att de har folk som kan marknadsföra det hela. Jag är lite orolig över den biten.
Kommentera

Sv: Arenabygget
GävleLasse: Ja, hoppas det jag också. Det kommer att öppna sig ett helt nytt nät av inkomster, förhoppningsvis.
Kommentera

Sv: Arenabygget
Falken: Ja, förhoppningsvis kommer det att innebära ett nytt avtramp för de nya ljusare tider som stundar.
Kommentera

Sv: Arenabygget
Dagens träningsmatcher:

HV71 - Rögle BK 4 - 2 (1-1, 2-1, 2-0)
HPK Hämenlinna - Linköpings HC 7 - 2 (0-0, 3-0, 4-2)
Timrå IK - Skellefteå AIK 5 - 4 (4-2, 1-1, 0-1)
Kommentera

Sv: Arenabygget
GävleLasse: Jo, inte allt för långt tills November. Men fy fan (ursäkta) va skönt det ska bli med en ny arena.
Kommentera

Sv: Arenabygget
Falken: Jag såg att de höll på däruppe idag, de håller även på att gräva en del. De har även berett plats mellan A och B hallen för ett förråd.
Entrén skall ju stå klar till november så de lär väl sätta fart kan man tycka *L*
Kommentera

Sv: Arenabygget
Har börjat hända lite kring arenan nu i alla fall. Klicka på länken och se två nya bilder på asfalt som är uppriven, alltid något. :)
Kommentera

Sv: Arenabygget
65selander: Har du sett ritningarna på nya arenan? Annars kommer här en länk om du inte har sett den.
Kommentera

Sv: Arenabygget
65selander:
Vore smart, jag skulle lätt köpa en byggsten med mitt namn på för nån tusing.
Kommentera

Sv: Arenabygget
wap.hockeysnack.com
Undrar om Arenagruppen är lika smart som Dalmasarna och låter privatpersoner och företagare köpa byggstenar eller byggplåtar till bygget? Det kan faktiskt inbringa en hel del kosing.
Kommentera

Sv: Arenabygget
Härligt att se Peter Hedblom i ledarboll idag, Brynäsemblem på headcovers och skor, stort. Lycka till i eftermiddag.
Kommentera

Sv: Arenabygget
Knogen: "Man måste vara ruskigt naiv för att tro att inte det finns underskattningstendenser, divalater m.fl. hämmande faktorer hos spelare och lag som gör att de inte presterar som man kan förvänta sig. Medvetet eller inte är fullkomligt egalt. Sätter de sig i en oacceptabel sits så bör de väckas. Ibland medelst buller och bång! "

Har aldrig påstått ngt annat.
Bara att man skall ta flera aspekter i beaktande innan man kritiserar ngn spelare. Typ det som Gävlelasse var inne på angående DJ.
Det jag hela tiden vänder mig emot är ju avarterna av kritiken.
Den som vi båda är överens om att är förkastlig.
Därför ligger vi nog inte så värst långt ifrån varandra trots allt.
Jag
Vilket du hade upptäckt om du läst mina inlägg lite noggrannare.

Nu skrev jag faktiskt "snicksnack" och inte "skitsnack".
Och det rörde fallet med att ha känslor för laget även om man som du påstår "rycker på axlarna".
Jag tog bara åt mig personligen då jag antar att det var mig du menade när du talade om axelryckare och personer som aldrig kritiserar sitt lag.
Vi är ju alla olika: en del vräker ur sig det ena och det andra härinne efter en förlust. Andra hanterar det på ett annat sätt.
Jag kan försäkra dig om att jag sover lika dåligt som du efter en förlust.
Nåja, kanske inte lika dåligt när det kommer till kritan.
Och ålderssnacket var absolut inget försök att klappa ngn på huvudet.
Bara ett allmänt konstaterande att de flesta mognar med åren.
Vissa mer, andra mindre.
Utan att jag fördenskull lägger ngn värdering i processen.
Kommentera

Sv: Arenabygget
Knogen: "Om du var ägare till ett företag och en person i produktionskedjan satt och snaskade godis istället för att göra sina uppgifter så att hela produktionen blev lidande så tror jag nog att du hade tagit ett snack med vederbörande. Säkerligen hade han också fått en rejäl skopa ovett, eftersom du ser hur han förvaltar ditt företag och ditt investerade kapital. Hade det upprepats hade han nog fått respass ut ur företaget."

Kan man verkligen göra en jämförelse mellan t ex en svarvare och en "målskytt"? Kan en svarvare få "torka" i sitt arbete? Om en spelare som är med i ett lag som avslutare, måltjuv eller målskytt har måltorka så brukar kritiken ifrån supporters komma ganska omgående. Man får höra att "han är slut...", "den jäveln borde fan bänkas...", "hur kan de ta med en sån där kille...", "han kan ju inte träffa mål", osv osv. För i slutändan gör han ju inte det han är anställd för. Att målskyttar drabbas av måltorka vet vi alla att det är vanligt. Då är det tränarens uppgift att försöka få tillbaka spelaren i rätt tankegångar, att inte älta "problemet" utan bara gå in och köra så kommer målen. Samma sak gäller det mesta inom idrott. Det är tränaren som skall ha kritiken om han tar med en spelare som har svårt att ge 100% på grund av familjeproblem, skoskav eller vad det nu kan vara.

Ofta läser man att spelare ställer upp för laget och gör sitt bästa trots skada. Ett bra exempel på detta är DJ som fått höra både det ena och det andra (även från mitt håll). Efter säsongen får man höra att han spelat i princip hela säsongen skadad, ställt upp för laget när tränaren begärt detta.
Hade han sagt nej och inte ställt upp så hade säkert kritiken varit betydligt mindre på DJ och större på någon annan spelare. Så vad fick han för att han bet ihop och ställde upp? Jo skit (även från mig). Ändå så tillhörde DJ de bättre backarna när man kollar på +/- över hela säsongen. Sen får man givetvis ta den med en nypa salt för allt är ju inte svart och vitt när det gäller hockey. En spelares insatser innefattar ju mer än vad +/- visar, men det ger ändå en indikation att han gjort NÅT rätt i alla fall.

Jag vill inte genom mitt inlägg säga att jag tycker att DJ gjort en bra säsong eller att jag vill ha honom kvar i Brynäs för det finns många backar som är bättre än honom som jag hellre ser i Brynäsdressen. Men det är ett ganska intressant exempel.
Kommentera

Sv: Arenabygget
Huge:
Att du aldrig har förstått det snacket förvånar inte mig det minsta. Vi har ju liksom redan kommit fram till att vi ligger rätt långt ifrån varandra i den här frågan. Personligen anser jag att man måste vara ruskigt naiv om man tror att ett lag klarar sig helt utan att bli kritiserade. Man måste vara ruskigt naiv för att tro att allt fungerar prickfritt i ett lag, och i organisationen runt det. Man måste vara ruskigt naiv för att tro att inte det finns underskattningstendenser, divalater m.fl. hämmande faktorer hos spelare och lag som gör att de inte presterar som man kan förvänta sig. Medvetet eller inte är fullkomligt egalt. Sätter de sig i en oacceptabel sits så bör de väckas. Ibland medelst buller och bång!

Du får tycka att det är skitsnack att en kritiker har mer känslor för laget bäst du vill. Jag vidhåller att jag tycker så, och jag tror till 100% att så är fallet. En som rycker på axlarna åt en förlust har bevisligen inte samma känslor som en som sover dåligt flera nätter efteråt. Känslor är inget som trubbas av med ålder.

"Jag tror istället att det till 99% är en åldersfråga.
Dvs att man mognar med åren och inser att allt inte är svart eller vitt."

Jahapp, så nu har vi fått predikan uppläst av "Mr. Mogen och insiktsfull". Den överlägsna "klappa på huvudet och säga att det blir bättre när du blir stor"-stilen funkar inte på mig. Personligen tycker jag att nervositet och känslor för laget bara blir djupare och djupare för varje år. Att så inte är fallet med dig har vi nog förstått.
Kommentera

Sv: Arenabygget
Knogen: "Samma är det i förhållandet supporter-lag. Du investerar i klubben och vill ha valuta för ditt investerade kapital. Om någon, eller några då sätter käppar i hjulet för det har du all rätt att bli förbannad."

Det där snacket har jag aldrig riktigt förstått.
Tror du att "någon" eller "några" medvetet försöker sätta käppar i hjulen?
Knappast.
Alltså återstår det faktum att alla gör sitt bästa i stort sett hela tiden.
Och varför hör man nästan aldrig efter en förlust att det andra laget var bättre för dagen?
Trots att det förmodligen är en av de vanligaste orsakerna till att man förlorar.

"Jag skulle vilja sträcka mig så långt i denna fråga att jag påstår att de supportrar som aldrig kritiserar eller ifrågasätter något runt laget inte kan ha samma känslor för laget som de övriga"

Snicksnack.
Jag tror istället att det till 99% är en åldersfråga.
Dvs att man mognar med åren och inser att allt inte är svart eller vitt.
Man får lite mer distans till saker och ting.
Men att man ändå har samma känslor för laget som vilken ärkedysterkvist som helst...
Kommentera

Sv: Arenabygget
Knogen: efter att ha hört ditt talesätt så är jag glad att jag inte var en kvinna och gift med dig :) Du har rätt i en massa saker men som många andra har redan sagt före mig: "Det är skillnade på kritik och konstruktiv kritik"
Kommentera

Sv: Arenabygget
GävleLasse:

Jag tycker absolut att en spelare ska ge 100% varje match. Sedan är frukten av de där 100 procenten lite olika från match till match. Man kan inte begära att en spelare ska göra topprestation på topprestation, men som professionell idrottsman ska man begära att han gör sitt bästa (och de som har familjeproblem eller skador bör inte spela om det inverkar menligt för laget).
Gör han inte sitt bästa så har man all rätt att vara kritisk. Speciellt om det upprepas. Det är trots allt sitt lag man pratar om, och det vill man ju att det ska gå bra för.

Om du var ägare till ett företag och en person i produktionskedjan satt och snaskade godis istället för att göra sina uppgifter så att hela produktionen blev lidande så tror jag nog att du hade tagit ett snack med vederbörande. Säkerligen hade han också fått en rejäl skopa ovett, eftersom du ser hur han förvaltar ditt företag och ditt investerade kapital. Hade det upprepats hade han nog fått respass ut ur företaget.

Samma är det i förhållandet supporter-lag. Du investerar i klubben och vill ha valuta för ditt investerade kapital. Om någon, eller några då sätter käppar i hjulet för det har du all rätt att bli förbannad.

Jag skulle vilja sträcka mig så långt i denna fråga att jag påstår att de supportrar som aldrig kritiserar eller ifrågasätter något runt laget inte kan ha samma känslor för laget som de övriga. Att efter en "lindansarmatchförlust" där laget underpresterat bara rycka på axlarna och gå hem förefaller omöjligt för mig.

Det finns ett träffande talesätt för denna debatt: "Den man älskar, den agar man" ;-)
Kommentera

Sv: Arenabygget
Knogen: Nej, mitt inlägg var inte på något sätt riktat till DIG utan till de personer som tar åt sig. Av det du skriver så verkar vi vara ganska överens.
Vi verkar vara rörande överens om VAD man skriker till spelare, ledare och domare på matcher. För skriker gör man ju, fast ordvalet är definitivt på en helt annan nivå är ord som "hora" och liknande.

Men att jämföra spelare, ledare och Domare med varor man köper på ICA är att skjuta sig själv i foten. En spelare kan underleverera i prestation på banan av ett otal olika orsaker. Skador, familjeproblem, trubbel med tränaren etc etc etc. Inte köper väl du ett trasigt paket med mjölk, bara för att kunna klaga på att det var trasigt. En spelare är ALDRIG nåt som kan liknas vid en vara man konsumerar utan de är individer som även de har känslor. Hur skulle det se ut om säg, Brynäs vinner en massa matcher på raken, allt känns kanon... Men efter matchen ställer sig laget och skriker en massa skit till publiken för att de har underpresterat i sitt stöd under matchen, skulle en sån sak accepteras? Eller man får läsa en massa dynga i media om saker och ting som spelarna tycker om "supporters", skulle en sån sak accepteras?

Nu är det förvisso EN enorm skillnad för vi, fans b e t a l a r ju pengar för att gå på matcherna, och vill ju givetvis ha valuta för pengarna. Men är det varje enskilld spelares skyldighet att leverera absolut 100% i alla matcher?
Och VAD är i så fall 100%? Är 100% att gå in varje byte och göra så gott han kan, eller finns det nån slags kvot spelaren skall uppfylla?
Kommentera

Sv: Arenabygget
Knogen: "Nu var det väl ändå inte Black Armys agerande som var ämnet för debatten initialt, eller hur?"

Nej, det stämmer.
Initialt handlade det egentligen om de dysterkvistar som alltid gnäller, men som aldrig säger ngt positivt när det finns anledning till det.
Vilket Gävlesasse belyste mkt bra i sitt inlägg.

Det har ju uppenbarligen blivit 2 olika debatter av det hela, och det gäller att hålla isär dom två. Tyvärr så har en del blandat ihop korten.
Antagligen för att jag drog fram Black Armyartikeln, vilket jag gjorde enbart för att visa på hur man INTE skall göra för att stötta sitt lag.

"Hur tror du en spelare eller tränare reagerar efter en "onödig" förlust? Det går nog en och annan klubba mot målramar och sarger då. Det fälls nog ett och annat fult ord också."

Visst gör det det.
Skillnaden är kanske att då kommer kritiken från de som är insatta och som kan ge lite konstruktiv kritik ihop med de ev fula orden.
En supporters uppgift är egentligen att stötta och vara positiv även om man gjort en dålig match. Det är jag övertygad om att spelarna också tycker innerst inne.
Kommentera

Sv: Arenabygget
Tog en sväng förbi rinken och kan meddela dagens status: Gräving för kabel,vatten eller avlopp, En ny cykelbana från rinken till macken samt utflyttning av resaurangen. I övrigt inga större synbara fysiska arbeten.
Kommentera

Sv: Arenabygget
GävleLasse:

Nu förstår jag inte riktigt. Menade du att jag försvarar att folk skriker hora? Om det är så du menar så kan jag ju säga att det gör jag definitivt inte. Jag trodde jag klargjort tydligt att spörsmålet handlar om allt annat än de som slåss, mordhotar och skriker fula ord. Men jag kan ju ha missuppfattat dig?

Ordet hora har f.ö. ofta varit ämne för mången debatt. Jag, liksom tydligen också du är av den åsikten att det är något av det fulaste man kan kalla en annan människa för. Ett oerhört laddat ord, för de allra flesta i min generation. Ett ord man inte gärna tar i sin mun, och som träffar offret som ett knytnävslag. Tyvärr har vissa delar av den yngre generationen börjat strössla runt med ordet i alla möjliga sammanhang, varpå det nästan blivit alldagligt. Att som högstadieflicka i någon av Stockholms förorter bli kallad hora hör väl mer eller mindre till vardagen.

Jag är inte helt emot ordet hora, men jag tycker värdeladdade ord inom svenskan ska få fortsätta vara värdeladdade. Annars har vi snart ett ytterst slätstruket språk.

Kom jag från ämnet nu eller? :-)
Kommentera

Sv: Arenabygget
Knogen: Problemet är att många sk. dysterkvistar gnäller högljutt när det går dåligt och är på tok för sparsamma med beröm när det gått bra. Saknar man nyans och bara drar fra negativa aspekter på saker och ting så blir man lätt sållad till "dysterkvistarna". Jag personligen har fått lite dysterkviststämpel i arenafrågan och det står jag för. Det kommer att bli följder rent sportsligt, ekonomiskt och publikmässigt på grund av förseningen. Matcher läggs om och det kommer dröja innan Brynäs får spela hemma. Vi vet ju alla hur bra Brynäs brukar spela på bortaplan.

Men bortsett från Arenan så är jag nog en av de positivt tänkande här på HS.

Att försvara att folk står och kallar spelare för "hora" och annat är lågt. Man kallar inte en annan människa för såna saker och framförallt så har såna ord INGET på ett idrottsevenemang att göra, PUNKT!

Det gäller att sila snacket helt enkelt. Visst får man vara besviken på "de sina", om de inte gör det de har betalt för. Men varför glömmer publiken/fansen bort att de är horor och liknande när de gjort nåt bra? Ta Dudec i Liverpool, han har fått höra både det ena och det andra, vart är den kritiken idag????
Kommentera

Sv: Arenabygget
Huge:

"Frågan är om det rätta sättet är att skrika hora till spelarna, mordhota spelare och ställa till med allmänt slagsmål under, före och efter matcherna?"

Nu var det väl ändå inte Black Armys agerande som var ämnet för debatten initialt, eller hur?

"När spelare och ledare går ut i media och talar om hur DOM vill ha det, då måste man väl försöka ta det till sig, eftersom t.o.m en Black Armymedlem borde inse att spelarnas ord i detta fall väger djävligt tungt."

Jag har mycket svårt att tänka mig att spelare och ledare går ut i media och säger att de inte under några som helst omständigheter vill ha kritik (och nu pratar vi inte klockrena pantskallar som slåss och skriker fula ord). Om det nu till äventyrs skulle råka ligga till på det viset så lär man inte kunna förvänta sig några stordåd från dem direkt.

"Den springande punkten i hela debatten är ju hur man på bästa sätt stöttar sitt lag."

Jopp, och där går tydligen våra åsikter brett isär. En supporter som blir förbannad efter en "onödig" eller "dålig" förlust är en supporter som bryr sig om laget. Det är min klara ståndpunkt. För honom blir en förlust något som svider. Det finns vinnarskallar även i supporterskaran, och att kalla dem för dysterkvistar och gnällspikar är mindre genomtänkt.

Hur tror du en spelare eller tränare reagerar efter en "onödig" förlust? Det går nog en och annan klubba mot målramar och sarger då. Det fälls nog ett och annat fult ord också. Och gör det inte det, ja då ska vederbörande inte hålla på med ishockey, eller någon annan sport heller för den delen.
Kommentera

Sv: Arenabygget
MickeASthlm: "Men du och andra gnäller ju framförallt på att folk överhuvudtaget gnäller, inte att de gör det ocivilserat och utan substans. DET kan jag också reagera mot."

Då har du isf inte läst våra inlägg eller så tolkar du inläggen som fan tolkar Bibeln.
Min och många andras poäng är just det att man har rätt att "reklamera".
Frågan är om det rätta sättet är att skrika hora till spelarna, mordhota spelare och ställa till med allmänt slagsmål under, före och efter matcherna?
Allt med anledning av artikeln i Expressen rörande Black Armys agerande och spelarnas åsikter om det dom gör.
Den springande punkten i hela debatten är ju hur man på bästa sätt stöttar sitt lag.
När spelare och ledare går ut i media och talar om hur DOM vill ha det, då måste man väl försöka ta det till sig, eftersom t.o.m en Black Armymedlem borde inse att spelarnas ord i detta fall väger djävligt tungt.
För att inte säga: det är det ENDA dom behöver gå på.
Sedan har debatten glidit in på alla dysterkvistar härinne som alltid klagar och gnäller. Att dom känner sig trampade på tårna kan man ju till viss del förstå, men man skall inte ta det så allvarligt.
Vare sig kritiken eller att dom känner sig påhoppade.

Fast det där med försenade bussar håller jag inte med om.
Jag kör buss i innersta´n, och vi håller ALLTID tidtabellen.
Om inte Black Army varit ute och härjat, för då kan polisen beslagta närmaste SL-buss och vi får bussa ut tomtarna till skogen där dom hör hemma... :-)
Kommentera

Sv: Arenabygget
Huge: Var i mitt inlägg stod det att jag som kund på ICA skulle börja "svära och leva rövare"?

Men du och andra gnäller ju framförallt på att folk överhuvudtaget gnäller, inte att de gör det ocivilserat och utan substans. DET kan jag också reagera mot.

Min poäng var just att man väl alltid har rätt att "reklamera" så väl sur mjölk, trasiga bilar, livliga grannar, klantiga läkare, försenade bussar, skadat gods OCH dåliga hockespelare.
Kommentera

Sv: Arenabygget
MickeASthlm: Om du märker att mjölken är gammal så påpekar du detta på ett normalt och trevligt sätt. Är ganska säker på att du då får ngn sorts kompensation samt att mjölken byts ut.
Personalen blir inte förbannad och känner sig inte påhoppade och kommer i fortsättningen att göra ett bra jobb.
Börjar du däremot att svära och leva rövare i affären får du nog räkna med att personalen reagerar på ett helt annat sätt.
Om nu personalen i detta fall påstår (av egen erfarenhet) att glåpord och andra tillmälen bara gör saken sämre, vilket alternativ tycker du då är det bästa för att få en färskare mjölk i din affär?
Kommentera

591897 · »