Brynäs IF

714679 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #548559

Sv: Arenabygget
GävleLasse:

Jag tycker absolut att en spelare ska ge 100% varje match. Sedan är frukten av de där 100 procenten lite olika från match till match. Man kan inte begära att en spelare ska göra topprestation på topprestation, men som professionell idrottsman ska man begära att han gör sitt bästa (och de som har familjeproblem eller skador bör inte spela om det inverkar menligt för laget).
Gör han inte sitt bästa så har man all rätt att vara kritisk. Speciellt om det upprepas. Det är trots allt sitt lag man pratar om, och det vill man ju att det ska gå bra för.

Om du var ägare till ett företag och en person i produktionskedjan satt och snaskade godis istället för att göra sina uppgifter så att hela produktionen blev lidande så tror jag nog att du hade tagit ett snack med vederbörande. Säkerligen hade han också fått en rejäl skopa ovett, eftersom du ser hur han förvaltar ditt företag och ditt investerade kapital. Hade det upprepats hade han nog fått respass ut ur företaget.

Samma är det i förhållandet supporter-lag. Du investerar i klubben och vill ha valuta för ditt investerade kapital. Om någon, eller några då sätter käppar i hjulet för det har du all rätt att bli förbannad.

Jag skulle vilja sträcka mig så långt i denna fråga att jag påstår att de supportrar som aldrig kritiserar eller ifrågasätter något runt laget inte kan ha samma känslor för laget som de övriga. Att efter en "lindansarmatchförlust" där laget underpresterat bara rycka på axlarna och gå hem förefaller omöjligt för mig.

Det finns ett träffande talesätt för denna debatt: "Den man älskar, den agar man" ;-)
Kommentera