Brynäs IF

714626 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #548598

Sv: Arenabygget
Knogen: "Om du var ägare till ett företag och en person i produktionskedjan satt och snaskade godis istället för att göra sina uppgifter så att hela produktionen blev lidande så tror jag nog att du hade tagit ett snack med vederbörande. Säkerligen hade han också fått en rejäl skopa ovett, eftersom du ser hur han förvaltar ditt företag och ditt investerade kapital. Hade det upprepats hade han nog fått respass ut ur företaget."

Kan man verkligen göra en jämförelse mellan t ex en svarvare och en "målskytt"? Kan en svarvare få "torka" i sitt arbete? Om en spelare som är med i ett lag som avslutare, måltjuv eller målskytt har måltorka så brukar kritiken ifrån supporters komma ganska omgående. Man får höra att "han är slut...", "den jäveln borde fan bänkas...", "hur kan de ta med en sån där kille...", "han kan ju inte träffa mål", osv osv. För i slutändan gör han ju inte det han är anställd för. Att målskyttar drabbas av måltorka vet vi alla att det är vanligt. Då är det tränarens uppgift att försöka få tillbaka spelaren i rätt tankegångar, att inte älta "problemet" utan bara gå in och köra så kommer målen. Samma sak gäller det mesta inom idrott. Det är tränaren som skall ha kritiken om han tar med en spelare som har svårt att ge 100% på grund av familjeproblem, skoskav eller vad det nu kan vara.

Ofta läser man att spelare ställer upp för laget och gör sitt bästa trots skada. Ett bra exempel på detta är DJ som fått höra både det ena och det andra (även från mitt håll). Efter säsongen får man höra att han spelat i princip hela säsongen skadad, ställt upp för laget när tränaren begärt detta.
Hade han sagt nej och inte ställt upp så hade säkert kritiken varit betydligt mindre på DJ och större på någon annan spelare. Så vad fick han för att han bet ihop och ställde upp? Jo skit (även från mig). Ändå så tillhörde DJ de bättre backarna när man kollar på +/- över hela säsongen. Sen får man givetvis ta den med en nypa salt för allt är ju inte svart och vitt när det gäller hockey. En spelares insatser innefattar ju mer än vad +/- visar, men det ger ändå en indikation att han gjort NÅT rätt i alla fall.

Jag vill inte genom mitt inlägg säga att jag tycker att DJ gjort en bra säsong eller att jag vill ha honom kvar i Brynäs för det finns många backar som är bättre än honom som jag hellre ser i Brynäsdressen. Men det är ett ganska intressant exempel.
Kommentera