Brynäs IF

713961 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #721818

Sv: Widing till Nashville
.....och de värvningar vi ser idag är ju följden av NHL:s nya avtal som de strejkade så hårt för (läs Daniel Alfredsson och co strejkade vilt för att behålla stjärnornas privilegier, och sålde ut Rookies rättigheter istället)

Följden ser vi nu: Då IIHF förhandlat bort europeiska klubbarnas rätt att ta rimligt betalt för spelare med kontrakt för jordnötter, och NHL-avtalet ger möjlighet att plocka rookies på billiga tvåvägskontrakt, kopplat med att draftreglerna nu gjort att man plockar över spelare bara för att ha kvar rättigheten, leder till värvningar som Widing och Almtorp etc.

NHL:s prospect plockas alltså över till farmarligorna till knappt nån betalning till varken spelare eller klubb, endast för att inte tappa drafträtten. Sen har man nåt att trada med i alla fall, även om man aldrig tänkt använda spelaren in A-laget. Rookies flyttar alltså till farmarligan, istället för att spela kvar och utvecklas i hemklubben i Europa.

Räkna med att snudd på varje draftad spelare hellre plockas för att harva i farmarligorna istället för att spela kvar i Europa. "Spelarflykten" är en självklar följd, och borde inte vara en överraskning för någon klubb med lite framförhållning.
Kommentera