Brynäs IF

710628 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #737564

Sv: A propósito de nada
p j davydjoos: Jag skapade en ny tråd, men den togs väck.

Starten av ultras debatten började med att någon kallade gruppen Ultras Brynäs för en firma. Då gick jag in och sa att ultras och en firma är olika saker. Och sedan förklarade jag att Casuals bildar firmor för att de vill slåss och att ultras INTE bildar firmor för att slåss. Jag försvarde ultras brynäs och ultras kulturen i stort, för att många okunniga i ämnet påstod att ultras är huliganer som är ute efter att slåss vilket är mycket fel. Så förklarde jag lite vad ultras kulturen innebar och förklarde gång på gång att de inte är ute efter att slåss och att det är casuals och firmor som är ute efter att slåss men sa även att det finns ett fåtal ultras som har varit med i någon firma och slagits, men för det behöver man inte smuts kasta hela ultras kulturen.
Men folk fattade fortfarande inte, någon sa att han sett folk med ultras banderoller som har slagits, då förklarde jag för honom att det är i Italien och Spanien som ultras slåss för där är fotbollen lika mycket politik, där av slagsmål. Gav Livornos ultras (kommunister) mot Lazios ultras (nazister) som ex. Men vi är i Sverige nu.
Men folk sa fortfarand eultras lika med huliganer lika mot huliganer som förstör sporten, någon sa skriv på sverigescenen (en sida för casuals)istället.
Det jag har försökt att jag göra var att förklara att ultras inte är huliganer. Eftersom jag ser mig som en ultra så blev jag jävligt sur när folk säger sånt om ultras och när folk baserar sin verklighet på vad media skriver.

Någon sa också att ultras debatten inte passar in här.
Mycket konstigt det är ju supportrande för sitt lag, varför skulle inte det passa in här?

"Vad är det som är så svårt att ta till sig av den kritiken???"
Där uppe är svaret, folk påstår en massa skit om nått de inte vet var det är. Också får man inte försvara sig och det gör man om man har nån stolthet.
Kommentera