Brynäs IF

713373 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #809168

Sv: Brynäs IF - Linköpings HC
Huss: Jag skulle vilja påstå att Bicek är köpt för att både göra mål och samtidigt bana väg för andra. Att han sedan gjort lite mindre mål än vad som kanske förväntats, är ju ngt som inte är helt ovanligt. Målskyttet går i vågor och vi har ju istället en bra spridning på målskyttet, som jag ser det.
Tittar man dessutom på antalet gjorda mål så matchar vi mkt väl många lag som har betydligt fler "naturliga målskyttar" i laget.
Det enda jag isf kan klaga på är att Bicek inte gjort mer mål, men då känns det att missnöjet mer är ett utslag av att en lite för stor förhoppning inte infriats till fullo.

"Gällande Gynge så var Sundlövs kommentar på hösten att han är något som ovanligt som en naturlig målskytt. Varför utnyttjas det inte då? Sen kan även jag tycka att han behöver en viss läroperiod i Allsvenskan först."

Du glömde att påpeka att Gynge ansågs vara lite för tunn och oerfaren för ES, vilket man även gick ut med redan innan kontraktet skrevs.
Ett agerande som även Gynge var fullt införstådd med.
Sundlövs uttalande om att Gynge är en naturligt målskytt behöver ju inte innebära att han samtidigt anser att Gynge borde gå rätt in i laget.
Man kan ju faktiskt tycka att en spelare är en bra målskytt men att denne samtidigt kanske bör stå lite på tillväxt.

"Precis som för chefer i arbetslivet så gäller det för ledare/tränare i sportens värld att utnyttja styrkorna hos varje individ. Alla måste givetvis ha en gemensam grundkompetens för att kunna agera ihop som ett lag men när de kriterierna är uppfyllda så gäller det se till att spelarnas bästa egenskap kommer till rätta."

Ja, jag är väl så naiv att jag tror att Boork och även alla andra tränare dagligen sliter sitt hår i försöken att just få ihop dom rätta konstellationerna, så att man får ut max av varje spelares bästa egenskaper. Ibland funkar det på direkten och ibland tar det lite längre tid.
Ngt som även alla ledare och chefer i näringslivet säkert också är medvetna om.
Kommentera