Brynäs IF

705163 inlägg · 7953 ämnen

Brynäs IF - Linköpings HC

809258 · » Till forumet


Sv: Brynäs IF - Linköpings HC
Huge: Danne Johansson?

Din ståndpunkt i backfrågan påminner mig om vad ett befäl brukade säga till en kille i plutonen: Nu går alla i otakt utom du.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Linköpings HC
GävleLasse: Ja, matchningen vet jag inte om det är mkt att säga om då man ju provat det mesta för att han ska komma bäst till sin rätt.

Danne Johansson
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Linköpings HC
Huge: Jag har absolut inte totalsågat Bicek, tvärt om så gillar jag hans attityd. Det jag inte gillar är hur man matchat honom.

När vi ska prata sågningar så får vi nog titta på spelare som Johansson ;)
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Linköpings HC
GävleLasse: Med tanke på att Boork tidigare bänkat spelare som inte uppfyllt de krav han ställt, så verkar det väl hittills iaf som att dom är nöjda iom att Bicek fortfarande spelar och är kvar i laget.
Ibland får man hela paketet sas, dvs både den förväntade målskytten och även den förväntade hårt jobbande spelaren i en och samma person.
Nu har väl bara den ena delen infriats och den andra sisådär.
Inget ovanligt men heller inget som gör att man måste totalsåga både Bicek och klubbens agerande.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Linköpings HC
Huge: Visserligen så måste ju en spelare ha vilja/kunskap att kunna delta i det defensiva arbetet, annars blir man inte långvarig i Boorks Brynäs.

Men jag ställer mig ytterst tveksam till att det hårda arbetet han gör varje match var det som fick Brynäs att betala honom en så pass hög lön som han har. Det faktum att är på artistskatt och att Brynäs styrelse valde att inte ta hem honom till seriestarten som Boork önskade visar ju att det är ganska stora pengar det handlar om.

Skall man bygga ett lag så brukar man lägga de stora pengarna på spetskompetens som t ex målskyttar, inte på kämpande arbetare.

Konstigt att inte JanT har varit framme med sågen än, Han har ju sågat varenda Tjeck och Slovak som inte gjort dundersuccé ;)
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Linköpings HC
GävleLasse: Det beror nog isf även på hur mkt han kommer att kosta. Nu går han ju på artistskatt, så har är ju billig i drift för tillfället iaf.
Värvas inte ALLA spelare i förhoppningen att dom ska göra mål?
Känner du inte Boork så pass bra vid det här laget att han föredrar spelare som både kan göra mål och samtidigt slita hårt för laget?
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Linköpings HC
Huge: När det gäller Bicek så lär det visa sig nästa säsong. Får han förlängt kontrakt så är de nöjda med honom får han inte det så vet man att han inte gjort det han värvades för... Att göra mål.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Linköpings HC
Huss: Jag skulle vilja påstå att Bicek är köpt för att både göra mål och samtidigt bana väg för andra. Att han sedan gjort lite mindre mål än vad som kanske förväntats, är ju ngt som inte är helt ovanligt. Målskyttet går i vågor och vi har ju istället en bra spridning på målskyttet, som jag ser det.
Tittar man dessutom på antalet gjorda mål så matchar vi mkt väl många lag som har betydligt fler "naturliga målskyttar" i laget.
Det enda jag isf kan klaga på är att Bicek inte gjort mer mål, men då känns det att missnöjet mer är ett utslag av att en lite för stor förhoppning inte infriats till fullo.

"Gällande Gynge så var Sundlövs kommentar på hösten att han är något som ovanligt som en naturlig målskytt. Varför utnyttjas det inte då? Sen kan även jag tycka att han behöver en viss läroperiod i Allsvenskan först."

Du glömde att påpeka att Gynge ansågs vara lite för tunn och oerfaren för ES, vilket man även gick ut med redan innan kontraktet skrevs.
Ett agerande som även Gynge var fullt införstådd med.
Sundlövs uttalande om att Gynge är en naturligt målskytt behöver ju inte innebära att han samtidigt anser att Gynge borde gå rätt in i laget.
Man kan ju faktiskt tycka att en spelare är en bra målskytt men att denne samtidigt kanske bör stå lite på tillväxt.

"Precis som för chefer i arbetslivet så gäller det för ledare/tränare i sportens värld att utnyttja styrkorna hos varje individ. Alla måste givetvis ha en gemensam grundkompetens för att kunna agera ihop som ett lag men när de kriterierna är uppfyllda så gäller det se till att spelarnas bästa egenskap kommer till rätta."

Ja, jag är väl så naiv att jag tror att Boork och även alla andra tränare dagligen sliter sitt hår i försöken att just få ihop dom rätta konstellationerna, så att man får ut max av varje spelares bästa egenskaper. Ibland funkar det på direkten och ibland tar det lite längre tid.
Ngt som även alla ledare och chefer i näringslivet säkert också är medvetna om.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Linköpings HC
Huge: Visst, en Davydov i varje femma vore bra..
Nej, den "extrem" tolkningen köper jag inte. Gynge, Månsson och Bicek är tänkta som målskyttar. Bicek är inte köpt för att "bana väg för andra", han är köpt för att göra mål. Vi har massor med grovisar som kan bana väg för Bicek istället. Gällande Gynge så var Sundlövs kommentar på hösten att han är något som ovanligt som en naturlig målskytt. Varför utnyttjas det inte då? Sen kan även jag tycka att han behöver en viss läroperiod i Allsvenskan först.
Precis som för chefer i arbetslivet så gäller det för ledare/tränare i sportens värld att utnyttja styrkorna hos varje individ. Alla måste givetvis ha en gemensam grundkompetens för att kunna agera ihop som ett lag men när de kriterierna är uppfyllda så gäller det se till att spelarnas bästa egenskap kommer till rätta.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Linköpings HC
Huge: Det är fortfarande en lika stor skillnad i lönen om man jämför Bicek och Malmen. Så det jobb Bicek gör idag kunde Malmen ha gjort för halva pengen.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Linköpings HC
GävleLasse: Skillnaden mellan ex Malmström och Bicek är som jag ser det potentialen. Bicek har skapat rätt mkt men inte fått dit puckfan. Han har trots allt spelat ett år mindre än många andra i laget, och som du säger: förhoppningsvis börjar han hitta rätt i målskyttet. Tålamod....
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Linköpings HC
Huge: Det jag försöker påskina är att man hela tiden hänvisat till Hulkkonen när man pratat om en defensiv klippa.

Det har gått allt för långt på säsongen för att han ska få godkänt. Skadad eller inte, det är på isen som han skall göra skäl för lönen. Det jag sett hittills har inte imponerat på mig.

Situationen du beskriver från igår hade sett annorlunda ut om han legat närmare Vlasak som helt ostörd slog in pucken på tennis. Att den sedan gick via en skridsko är ointressant.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Linköpings HC
Huge: För att dra en liten jämförelse i ämnet Bicek...

Förra säsongen i Leksand så hade han -8 i ett som du säger "den defensiv som Leksand ofta presterade ifjol kändes mer än lovligt virrig."

I dagens Brynäs har han -2. Den stora skillnaden är alltså produktionen framåt. 5 mål och 3 assist på 19 matcher är för dåligt. Med den lön han har måste man kunna ställa krav.

Att åka runt och ha den roll som du beskriver att han tagit "Han jobbar stenhårt i varje match och banar ofta väg för andra", finns det många billigare alternativ för. Malmström var en sån spelare men som fick flytta på sig på grund av att han inte producerade. Nu pratar vi om högt ställda krav på vissa medans andra "får" en ny roll när de inte levererar poäng.

Har man dåligt med ekonomiska resurser till sitt lagbygge så måste man se till att varje investerad krona blir välinvesterad.

Det är fortfarande en hel del kvar på säsongen och förhoppningsvis så börjar även Bicek hitta kassen, gör han inte det så är det ännu ett nyförvärv i raden som underpresterat så fort de kommer till Brynäs.

Den förra "målskytten" som inte levererade hette Viitakoski och alla vet ju vad som hände med honom.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Linköpings HC
GävleLasse: "Hulkkonen är jag inte nöjd med alls. Han har inte levt upp till de förväntningar man fått över denne "defensivt skicklige" back. 0-1 målet talar sitt tydliga språk..."

Ett slumpartat skitmål som styrs in via en skridsko, som det såg ut på repriserna.
Hulken har ju åkt på två skador som dessutom kommit i slag. Med detta i åtanke så får man väl ändå vara rätt nöjd med vad han hittills presterat.
Han har väl heller aldrig förväntats vara ngn ny Tuulola, vilket det känns som att du försöker påskina, utan mer en stabil back som gör sitt jobb i varje byte.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Linköpings HC
Huss: Jag bara ifrågasätter det onyanserade i resonemanget att vi inte skulle ha några lirare i laget, utan mest en samling cementsäckar med betonghänder. Dvs att vi i stort sett bara är ett hårt arbetande kollektiv utan individuella ljuspunkter. De spelare jag räknade upp är alla mkt kompetenta spelbegåvningar med bra teknik och stor spelförståelse.
Jag tycker att mixen vi har känns bra och som du säger själv: förändring tar tid, det vet alla.
Eller vet alla verkligen det?
Sen vill jag gärna veta hur du hade tänkt att de spelare du nämnde (Gynge, Bicek och Månsson) isf skulle få för uppgifter i defensiven, om dom nu inte ska ödsla så mkt tid på just det defensiva nödvändiga jobbet som ALLA spelare i dagens hockey måste behärska?
Ska dom ligga likt Davydov på offensiva blå och bara fisa sig genom matcherna?
I defensiven måste ALLA hjälpa till när motståndaren har pucken under kontroll och när vi sedan erövrat densamma så har ju spelarna egentligen rätt stora friheter att improvisera så mkt dom vill.
I sammanhanget så kan man ju ta ex Bicek som exempel. Jag tror att han i fjol kanske hade just en mer utpräglad roll som målskytt i Leksand, vilket också bekräftas av hans målproduktion där.
Men samtidigt så kanske laget i stort blev lidande vad gäller just defensiven, vilket förmodligen också var en av anledningarna till att dom nu ligger i AS. För den defensiv som Leksand ofta presterade ifjol kändes mer än lovligt virrig. Själv tycker jag att Bicek hittills ändå gjort ett i stort sett bra jobb. Han jobbar stenhårt i varje match och banar ofta väg för andra. Mkt möjligt att det är alla höga förväntningar på honom som målskytt, inte minst hans egna, som spelat honom ett spratt vad gäller just målskyttet. Men visst hade man förväntat sig lite mer i målväg, det ska inte förnekas. Iaf sett till prestationen i Leksand och det han presterade under försäsongen. Men frågan är ju ifall det han åstadkom i dessa lägen är ett korrekt underlag när vi ska bedöma vad han hittills gjort i ES för Brynäs?
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Linköpings HC
Jompe: "Så allt är frid och fröjd. Då kan vi ju vara lyckliga och glada?"

Måste man tycka att allt är frid och fröjd bara för att man tycker att vissa inlägg känns onyanserade?
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Linköpings HC
Huss: Rätt intressant med fallet Bicek med. Värvad som målskytt men spelar en roll som "förlåten grovis". Om man värvar en spelare till en tänkt roll och denne inte lever upp till förväntningarna så ha det gått snett någonstans i lagbygget. Ingen klander på Bicek dock för han har inte fått en bra start alls med nya omgivningar ideligen.

Men kontentan är fortfarande att man saknar den önskade målskytt som man trodde sig värvat.

Hulkkonen är jag inte nöjd med alls. Han har inte levt upp till de förväntningar man fått över denne "defensivt skicklige" back. 0-1 målet talar sitt tydliga språk...
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Linköpings HC
Huge: Att publiksiffran skulle gå ner i januari/februari förutspådde även Brynäs ledning i höstas. Läkerol Arena hypen har liksom lagt sig då, samt då givetvis en kostsam jul och nyårshelg.

Lustigt att du nämner spelare som Salmonsson, som mest fått harva i fjärde som, ja just det, grovis. Dackell spelar i en defensiv femma med Hansen, är hans jobb att göra mål? Näee... (att han sedan är topp tre defensiva forwards i Elitserien är en annan sak).

Din käre trätobroder, G-Lasse, nämnde just Bäckis och Angells frånvaro som faktorer till ett profillöst lag. Faktum är de målskyttar som Brynäs förlitat sig på genom åren har makalöst svårt att leverera. Har Björne, Ove och Dackell gjort 10 mål totalt, knappt va? (Att Lind däremot gör mål, min inte passar är underligt..).

Förändring tar tid, det vet alla. Det som ifrågasätts är om vi verkligen har värvat rätt spelare att förvalta generationsskiftet?
Karlsson, Gynge, Salmonsson och Månsson är nog rätt spelare, men frågan om Almtorp, Widing, Sundqvist osv är mer än interimslösningar.

Har tidigare framfört åsikten att det är fel att ta ifrån en spelare sin speciella "gåva" (ordet spetskompetens bannlyst). Låt Gynge, Bicek och Månsson få ett mindre defensivt ansvar och utnyttja deras kompetens som offensiva spelare istället för att stöpa om alla i samma "grovismall".
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Linköpings HC
Huge: Så allt är frid och fröjd. Då kan vi ju vara lyckliga och glada?
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Linköpings HC
Huge: "Man tar sig för pannan...."

...och drar ytterligare ett drag med osthyveln?
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Linköpings HC
Det räckte tydligen med 10 dåliga minuter mot LHC igår, för att det sedvanliga onyanserade gnället började dyka upp.
En tillfällig(?) och i stort väntad nedgång i publiksiffran tolkas omedelbart som att det är produkten Brynäs som inte är bra.
Helt plötsligt så har vi också ett lag enbart bestående av grovjobbare och gråstenar.
Spelare som Bäckis, Angell, Salmonsson, Dackell och Sjödin har helt plötsligt blivit enbart grovjobbare.
Och helsts så borde Boork ha fixat SM-guld redan första året, allt annat är underkänt.
Man tar sig för pannan....
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Linköpings HC
TIKbiff: Jag befinner mig nog ca 5 m.ö.h.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Linköpings HC
Frisco:
Är du på sjön?
;-)
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Linköpings HC
65selander: Kiruna ligger 550 meter över havet. Så du är fortfarande längre upp än vad jag befinner mig.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Linköpings HC
En liten reflektion från gårdagen:

I periodpausen mellan andra och tredje fick man som brukligt se en "skottkarta".
Brynäs sköt ca 17 skott i period två och INGET kom från högra skottsektorn (sett från målvakten).
Med tanke på att vi har 8 högerskyttar i truppen så kanske vi borde utnyttja detta. Väldigt få direktskott ala Bissett.

Avdelningen saker man funderar på under en inventering ;)

Fan nu skriker chefen...
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Linköpings HC
wap.hockeysnack.com
Sylf: Nu är jag ca 540m under jord ;-)
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Linköpings HC
TIKbiff: Nej, riktigt så illa är det inte. :-)
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Linköpings HC
65selander:
Eller att ni suger lika mycket som TIK just nu?
;-)
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Linköpings HC
wap.hockeysnack.com
AD: VM och att den gick på tv också
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Linköpings HC
GävleLasse: Att publiksiffran var så pass låg igår kan ju även bero på J-VM eller hur?
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Linköpings HC
Huss: "Förvisso sant, men låt oss inte glömma att Boork tränar efter de resurser han har fått i anspråk."

Som man bäddar får man ligga. Boork har varit ytterst medverkande i lagbygget under den tid han varit i Brynäs. Att Boork har prioriterat arbetare istället för profiler framgår solklart. Visserligen så var denna åtgärd väldigt nödvändig då han uppenbarligen vänt en väldigt dålig trend i Brynäs.

Men frågan kvarstår, hur lång tid behövs det innan man klivit över tröskeln?
Publiksnittet sjunker för varje match som spelas och detta är ett klart bevis för att "produkten Brynäs" blir mer och mer svårsåld.

Brynäs är väl det enda lag som inte presenterat ett spännande nyförvärv under säsongen och i Bäckis och Angells frånvaro så uteblir edgen helt när det gäller "produkten" Brynäs.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Linköpings HC
GävleLasse + Huss:

Det är en komplex fråga med många samverkande faktorer.

En bra organisation, bra spelare och en tränare som inte förstör för mycket... som de säger i Italien...

Det finns lite att jobba på innan det blir SM-guld igen.
Men det är ju inget nytt.

Vi är osexiga ett tag till...

Work, work, work!
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Linköpings HC
Huss: "Trolla med knäna kan inte ens Boork göra...." sylf brukar med viss regelbundenhet uttrycka samma sak på ett lite mindre subtilt sätt...

"Boork tränar efter de resurser han har fått i anspråk." Helt enig. Alltså bör uppgiften i första hand vara att stärka de resurserna. Och det jag med viss envishet försöker framhålla är att det bör finnas ekonomiska förutsättningar för att ge Boork en bättre trupp att arbeta med. Men mormors enda kommentar i frågan så här långt har varit att "tja, om någon blir skadad så kanske vi får förstärka..." Knappast trösterikt.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Linköpings HC
GävleLasse: Förvisso sant, men låt oss inte glömma att Boork tränar efter de resurser han har fått i anspråk. Det finns inga Mårtensson, Vlasak, Jocke Eriksson, Magnus Johansson, Louma i Brynäs lag.
Däri ligger den fundamentala skillnaden.
Trolla med knäna kan inte ens Boork göra....
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Linköpings HC
rackham: Osexigt är ordet.

Som det känns så har man lutat sig tillbaka i tron att den nya fina arenan skall göra allt jobb, precis som man gjorde efter det senaste guldet.

Men jag tror inte att gladhockey a la 1999 och Boork är synonymt snarare ligger Boorks spelidé i våg med Skanska. Fundamental, orubblig och grå.

Ibland så rycks spelarna med av sitt egna engagemang för hockeyn och faktiskt spelar gladhockey. Denna ytterst isolerade händelse brukar sällan överleva en periodpaus med tillhörande taktiksnack.

Så frågan är vad som skall till för att få igång spelglädjen. Boork verkar ha ett väldigt stort kunnande i att styra upp för mycket och därmed kväva kreativiteten i spelet. Ge Boork två träningar och han gör om Mårtensson till en grå gnuggare...
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Linköpings HC
Jompe:

Världen är sned?
Är det jetlag du menar... = )

Lägstanivån behöver höjas i laget.
Och det genom att stoppa in spelare ovanifrån till en tänkt förstafemma.

Hårt arbetande forwards undanbedes.
Vi behöver hockeylirare att balansera upp alla hockeyarbetare...
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Linköpings HC
GävleLasse:

Mmmm...
Det skall vara sexigt att gå på hockey...
Att se ett lag svetta sig genom match efter match är inte sexigt i mina ögon. Kanske Brokeback-gänget tycker annorlunda, jag vet inte...

Mårtenssons spelskapande igår, klapp-klapp i 5-5 och ett rejält högt spel/puck-tempo i PP, var en flashback till det spel som vann oss det senaste SM-guldet.
Vi har inte den förmågan för närvarande.

Osexigt.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Linköpings HC
Tommy: Tycker du träffar mitt i prick gällande din analys av lagets svagheter. Hoppas som sagt bara att Sundlöv och the moneymen ser det också.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Linköpings HC
rackham: Nja, inte så värst dyster, snarare fundersam efter gårdagskvällens performance i Läkerol Arena. Brynäs blir inte ett bättre lag förrän man identifierar bristerna i dagens lag och har någon form av strategi för att förbättra situationen. Det är väl inte så fasligt dystert?

Eftersom jag är vädur och man och från Mars och allt det där såkänns det viktigare att diskutera strategi än att bara klia sig i skägget och säga att världen är på sned. DET är dystert :-)
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Linköpings HC
Huss: Håller med du. Frågan är väl hur föreningen ser på det. De tycker väl att de tillfört spelare iom att de två nämnda faktsikt tillkommit under säsongen vilket var vad Jompe avhandlade, två ut och ingen in. Annars så ser jag gärna någon eller ett par nya spelare som tillför spetskompetens. Ex. en riktigt elak defensiv back, gärna en utpräglad sniper ex.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Linköpings HC
rackham: "Ingen bra förutsättning om man vill charma publiken och vinna Guld..."

Det ligger en hel del i den ekvationen. Publiksiffrorna är ju en väldigt avgörande faktor när det gäller kvalitén på kommande upplagor av Brynäs. Med denna samling av "hockeyarbetare", "rinkgnuggare" eller vad man nu skall kalla dem så verkar publiken ha tröttnat.

En del vill säkert påkalla yttre faktorer som Jular och andra kostsamma påhitt som en direkt anledning till att publiktillstömmningen avtagit. Frågan är ju om det är mer jul här i Gävle för det är ju inte samma minskning av intresse på många andra ställen där man satsat och smällt upp en ny arena.

Nej, den rätta medicinen är ett skapat intresse i form av nyförvärv som höjer temperaturen någon grad. En temperaturhöjare som jag ställer mig tveksam till. För kommer det nånting överhuvetaget så blir det en förstärkning i defensiven. En backtyp som har inskrivet i sitt kontrakt att han inte behöver befinna sig i fiendeland på fel sida om rödlinjen (långa byten i andra blir det). Så någon offensiv kraft lär det inte bli.

Visserligen så skall man inte dra allt för stora paralleller på den enskild företeelse som en match. Att Linköping som underpresterat under en lång period skulle få ordning på grejerna var väntat, att det skulle ske just mot oss är ännu mer väntat.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Linköpings HC
Tommy: Tillkomma och tillföra är inte riktigt samma sak. Varken Almtorp eller Widing är mer än utfyllnadsspelare (och knappt det just nu).
De andra lagen har värvat målskyttar (ordet spetskompetens är diskvalificerat så länge Lars-Erik finns i laget) som Vlasak, Söderberg, Bergenheim osv. Det är alla spelare som lyfter laget.
Dagens Brynäs har inga sådana spelare utan är ett gäng grovarbetare, förutom de som Rackham så riktigt bedömer som blivande pensionärer.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Linköpings HC
Jompe:

Dyster, dystrare, dystrast...
Vindarna vände tillbaka mot Västkusten under natten märker jag = )

Man kan känna sig lite konfunderad när det gäller utseendet på den SM-vinnande stommen de kommande åren...?

De som har det som efterfrågas har också "pensionering" stämplat i pannan.
De flesta övriga är märkta med det föga upphetsande "hockeyarbetare".

Ingen bra förutsättning om man vill charma publiken och vinna Guld...
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Linköpings HC
Jompe: Iofs så har väl Almtorp och Widing tillkommit under säsongen, men jag ser gärna att man värvar en stabil back exempelvis. kan också hålla med om att vi har väldigt många spelare stöpta i samma form.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Linköpings HC
mattiaskarlgren: Frågan om spelarförstärkningar har blivit en icke-fråga i Brynäs, och trögfattad som jag är vägrar jag att förstå varför. Att spelartruppen förändras under året är inte precis en nyhet i Brynäs, men vi sparkar spelare istället för att värva. Under den här säsongen har Malmström och Casselståhl försvunnit, ingen tillkommit. Modo plockade hem en back från Schweiz, Frölunda har förstärkt både bakåt och framåt, och Linköping värvade nyligen Vlasak som igår höll klubban i isen, gjorde tre mål på snygga pass från kollegorna och avgjorde matchen.

I Brynäs vet vi minsann bättre. Icke en jävel släpps upp på Sätraåsen, däremot ses en och annan spelare försvinna under säsongen.

Beror detta på att
A. Truppen är så komplett, så fullständigt genialt sammansatt av genuina hockeytalanger, att varje ny spelare bara kan leda till en försämring?
B. Klubben ser mer till bokslut än serieslut, och snålheten bedrar visheten?
C. Mormor fastnat med fingrarna i faxen?

Skicka rätt svar till Mikael Sundlöv på Brynäskansliet.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Linköpings HC
rackham: Håller med om att man saknar spelare med teknik och blick. Vi har några tongivande spelare. Man ser t ex med en gång när Dackell har puck; missar väldigt sällan ett pass, skapar ytor, bidrar till spelet varje gång han har puckkontakt. Sjödin samma sak i långa stycken

Sen har vi ett gäng snabbåkande, ganska hafsiga spelare.
Hermansson (tung, går på mål men inget skönspel precis)
Widing (lång och snabb som ett X2000-tåg, men vad gör han i Brynäs? Som Malmström utan Malmströms puckkänsla, obs. ironin).
Bicek (vår sniper, när hittade han kassen senast?)

Det finns fler spelare i den här kategorin, både backar och forwards. Alla lag behöver några sådana sargkrigare och skrinnare, men vi har för många av dem.

Sen har vi Danne Johansson. Varför, varför, varför? Ett ständigt orosmoment, som tycks försöka kompensera för sina defensiva brister med att göra mål då och då. En berömvärd hållning, men DJ borde fokusera på defensiva uppgifter. Ett mysterium varför Boork så gärna matchar DJ i både BP och PP.

Överlag var försvarsspelet extremt dåligt igår. Spelet runt egen kasse såg inte alls bra ut. Positionsspelet var också dåligt. Fyra Brynäsare i samma hörn flera gånger i första perioden.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Linköpings HC
jag tänker inte klaga nu MEN jag måste få ifrågasätta domarens nivå i matchen.. Speciellt i sista perioden dom sista 10 minutrarna.. Vi har världens chans till 4-5 genom Bicek då han hakas bakifrån, solklar utvisning, Tekningen efter och DJ hakar sin spelare bakifrån, solklar utvisning. Men bara DJ åker ut. Var ett par konstiga domslut, domarna och i synnerhet Morgan som dömt BIF en del det senaste är absolut inte konsekvent i sin bedömning, kolla också på dagens JVM domare i Sveriges match, vart fan hittar dom alla pajaser?
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Linköpings HC
wap.hockeysnack.com
Jävligt off topic Bisset några år du föddes så spelade Kiruna AIF kval mot GUIF 78111, tyvärr så Vet jag inte resultatet. Har bara matchannonsen i bild. Fast på O'Learys i KIruna så hittade man bara Börje samt Dacke, fast Dacke fanns Bara på dasset. Ala bilder var från förr i massupplaga
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Linköpings HC
Larionov: Ja, det var en skum match. Vi var öht inte på banan första 10, och med ett lite turligt förstamål så tog ni kommandot direkt.
Efter 3-0 så börjar ni, som så ofta sker i dessa lägen, att dra ner på tempot och börja spela passivt. Vi tar över totalt i andra och kunde mkt väl ha fått till en kvittering. Sen åker vi på ett rejält ryggslag direkt i sista och orkar aldrig riktigt komma igen, trots tappra försök.
Bortsett från första 10 så gör vi väl ändå en rätt hygglig insats med tanke på matchutvecklingen. Spelar ni som första 10 under en hel match, ja då är ni nog kandidater till guldet, som jag ser det.
Nu saknade vi ju också både Angell och Salmonsson, plus Bäckis förstås.
Sett över hela matchen dock ett rättvist resultat.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Linköpings HC
Va kul att vi kommer ha samma dommare på lördag hörde jag.. lär ju bli lika bra match den dom den här idag.. vette sjutton vad han höll på med! kan inte menas att han ska dömma ES hockey!

Sen missa ju våra både bicek å widing fina lägen.. widing sköt över eller ribban? hann inte se.. och tyckte bicek kunde väntat lite längre i ett läge han hade.

Några spelare som verkligen va bra idag "som jag tyckte" va dacke, sjödda, månsson, spets "hade bra byten" och hansen!! alltså några år till med honom tack! tror inte han förlora en tekning! riktigt bra idag! Ove va ju lite på g och åkte ut för ingenting tyckte jag men den kanske va solklar?

Sen vet ja inte om nån kolla.. men va björne center å karlsson ytter idag eller teka bara björne?
Sen undrar jag vad morin va inne i slutet av andra å gjorde? va de nån som klev av eller? vet inte men jag tror han spela istället för hulken då 1 eller 2 byten.. kanske bara jag som märkte de.

En annan sak som jag tycker va bra är powerplay.. det blev tempo iaf! inte som bäckis håller i 100år sen hittar han en lucka! utan de va bra å snabba passningar, tyvärr bytte dom sällan kant! men de va kul att de inte gick segt som de brukar göra i "bäckis pp"
Kommentera

809258 · »