Brynäs IF

715370 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #819996

Sv: Boork in i frysboxen....?
Huge: När man sitter där jag sitter på matcherna så ser man ansiktsuttrycken på spelarna när de byter. Jag kan lova dig att det ÄR skillnad på uttrycken beroende på spelet och tidpunkten i matchen. Många gånger när Brynäs spelar offensivt och "dominerar" i offensiv zon så har spelarna roligt på plan och detta speglas ofta i deras blick när de byter.

Sedan kommer förändringen, oftast i samband med en periodpaus. Borta är "glimten i ögat" och det är ganska bistra och allvarliga blickar man ser. Detta sker uteslutande efter att Boork har beordat att nu är det färdiglekt och nu skall det backas hem och spela taktiskt.

Detta är även en väldigt trolig orsak till att publiken sviker. Att se sitt favoritlag vara nedtryckt och som slår mycket icingpuckar är inte lika attraktivt som att se dem spela ut och spela offensivt. Jag är övertygad om att Brynäs inte hade befunnit sig i samma tabelläge om de inte backat hem och spelat på reultatet. Det är absolut inget "fel" i Boorks taktik, effektiv men fan så tråkig i långa stunder.

Att det sitter supportrar från andra lag ochgnäller ut sin frustration över att ha misslyckats att dyrka upp Boorks lagmaskin är en sak. Spelet på bortaplan är mer defensivt i nästan alla elitserielags taktikupplägg. Men det är inte bra på hemmaplan.

Jag tog upp Molin som ett exempel och kanske har du rätt, kanske har jag rätt. Men försök att få dig en titt i spelarnas ögon under de olika skeden under matchen. Exempelvis i början när Brynäs ligger på och när de backat hem.

En förälder som inte låter sina barn leka är ingen bra förälder. En tränare som inte låter kreativa spelare vara kreativa får ofta dessa spelare emot sig.
Kommentera