Brynäs IF

715352 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #820011

Sv: Boork in i frysboxen....?
GävleLasse: Med förlov sagt: överdriver du nu inte spelarnas reaktioner och ev minspel när du jämför desamma vid defensivt resp offensivt spel?
När offensiven flyter på och allt stämmer så är det väl rätt naturligt att man känner sig lite mer avslappnad och ser lite gladare ut när man ex gör mål, till skillnad mot när man måste jobba hårt för att trasa sönder motståndarens spel och jaga tomt utan puck? Typ....
Det ligger väl mao i sakens natur att man ser gladare ut när den offensiva kreativiteten får utlopp än när den defensiva får det.
Därmed inte sagt att man behöver tycka att det defensiva jobbet känns tråkigt på nåt sätt. Defensivslit kan ju också ha sin tjusning, för den som uppskattar skiftningarna i spelet när lagen har sina perioder av ups and downs i matcherna, inte minst vad gäller publiken. Jag tror att du underskattar publiken lite grann på den här punkten, även om jag kan hålla med om att de flesta säkert bara ser när någon gör ngt bra framåt, men tråkigt nog inte alltid uppskattar en defensivt skicklig prestation, som ofta ex indirekt avvärjer en målchans eller ett mål för moståndarna.

Sen ser jag inte vad problemet är vad gäller kreativiteten i kombination med defensiven. Att spelare lär sig hur man spelar i defensiven innebär ju att dom också måste ta till sig en kreativitet på den punkten, dvs när man inte har pucken i sin ägo. Styrspelet i sig är mao också en form av kreativitet. När vi sedan har återerövrat pucken så ser iaf jag inget större fel på den kreativitet som våra spelare hittills presterat. Vi har ju så pass många lirare i laget att det snarare vore konstigt ifall vi INTE hade agerat kreativt när vi går på offensiven.
Kommentera