Brynäs IF

713438 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #821691

Sv: Brynäs IF - Färjestads BK 20/1- 07
Anemyr: "Hur ofta gör man bakåtpassningar i hockey?"

Bakåtpassningar av den typen som Danne stod för är väl inte helt ovanliga i de lägen som vi nu diskuterar. Ett lag spelar 4 mot 5 och får med sig en avvaktande utvisning på motståndaren. Danne ser att vi har två man ur spel i deras zon och spelar hem för att laget ska hinna omgruppera sig.
Jag ser som sagt inget anmärkningsvärt i själva agerandet som så, utan det anmärkningsvärda var ju att pucken råkade slås i egen tom bur.
Man måste alltså skilja lite grann på orsak och verkan, sas.
Jag har svarat tidigare på ifrågasättandet av spelare som inte tittar upp utan till synes slår ett blindpass. Jag vidhåller fortfarande att det självfallet inte alltid är att rekommendera men att det samtidigt inte är ngt uppseendeväckande eller konstigt att spelare slår liknande passningar.
Litar man på att ex ens egen backpartner finns där eller att den spelare som borde funnits där har gjort sitt jobb, så ska man ju inta alltid behöva titta upp exakt varje gång vid ex en situation som den vi nu talar om.
Kritiken har blivit så otroligt uppförstorad, bara för att pucken nu råkade gå i mål i en situation som är så pass ovanlig att den väl aldrig mer kommer att uppstå. Nu har man ju på ett mkt praktiskt och jordnära sätt fått sig en läxa just vad beträffar självmål när målvakten plockats bort. Att bara lära sig det hela via att titta i regelboken är säkert bra, men det bästa sättet att dra lärdomar av saker och ting är ju ändå att få göra felen i praktiken, sas.
Kommentera