Brynäs IF

714004 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #839980

Sv: MORA IK - BRYNÄS IF 22/2
munkas: Kul att du skriver lite mer sakligt och försöker få till en seriös debatt.
Ja, vi vet ju inte om Boorken gjort rätt, om det är upplägget med hårdträningen inför slutspelet som du avser: dvs om det var rätt agerat eller inte?
Jag tror att man ska akta sig att dra för stora växlar på ex den senaste tidens halvknackiga spel. Redan innan uppehållet för LG Games så såg ex Bäckis rätt sliten ut. Sen gick Lind sönder och även ett par andra spelare tvingades vila pga skada eller sjukdom. Allt det här påverkar naturligtvis laget och spelet kanske speglar den status vi för tillfället har, även om jag tycker att benen såg rätt pigga ut senast mot Mora.
Sen är det ju lite svårt att sia om orsaken till att Boork bänkar en del spelare emellanåt. Behöver ju inte vara ngt märkvärdigare än att han vill prova lite olika alternativ och även få igång laget vid ett sista ryck sas, när vi ex ligger under. Men det kan ju lika gärna vara en markering om att det börjar hetta till och bli allvar, men jag tror som sagt mer på det första alternativet. Det kan ju mkt väl vara så att han VET att hårdträningen tagit rätt hårt på spelarna både fysiskt och mentalt och att det i det pga detta inte finns ngn anledning att ex bänka en spelare som spelar en bit under sin normala kapacitet. En kapacitet som ju de facto måste anses som normal i det läget.

Jämförelsen med Färjestad är iofs intressant men isf bara under förutsättning att vi har hunnit lika långt i utvecklingen av både laget och föreningen i stort. Och det skiljer ju trots allt ännu rätt mkt vad gäller båda delarna. Om vi tittar på laget först, så har dom ett gäng landslagsspelare med enorm rutin och spelskicklighet. Det ger en helt annan pondus och nästan automatiskt gott sjävlförtroende som sedan sprider sig till övriga lite mindra rutinerade spelare. Detta plus att hela föreningen andas självförtroende och säkerhet gör ju att dom redan här har ett försprång gentemot övriga lag, både mentalt och spelmässigt.
Uppläggen är ju lite olika vad gäller hur resp lag som är klara för slutspel, laddar upp sas. Dom har valt en väg som dom tror på och som dom säkert praktiserat tidigare. Själva så är vi ju i stort sett noviser ännu så länge, vad gäller slutspel och hur man bäst förbereder sig, så jag tror att det är svårt att även här egentligen dra några paralleller mellan lagen.

Håller med om att det KAN vara en liten chansning som Boorken gjort, även om jag inte tror riktig på det. Det som isf skulle tala FÖR en chansning är ju att man tvingades lägga hårdträningen under uppehållet, då det inte fanns någon annan möjlighet att köra hårt, med tanke på spelschemat i övrigt. Alternativet hade ju isf varit att mer eller mindre vila laget under uppehållet, men det låta å andra sidan heller inte som ett bra upplägg i det läge vi befinner oss eftersom vi ju redan är klara för slutspel. Detta upplägg (med vila) tror jag isf passar bättre för ett lag som INTE är klart och som dessutom måste prestera för att hänga kvar. Att i det läget bränna krutet via en hårdkörningsperiod kanske inte är så lyckat.

Masterplanen kanske trots allt inte är så väldigt tydlig utan mer ett normalt upplägg som Boorks praktiserat många gånger tidigar i sin karriär som tränare. Jag tror kanske att det mer är supportrarnas allmänna oro över lagets tillstånd för dagen, som spelar in i detta fall. Är man allmänt orolig så brukar också de olika teorierna om vad som bör eller inte bör göras, stå som spön i backen.
Leave it to da man himself (Boork) så ordnar det sig säkert....
Kommentera