Brynäs IF

713933 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #860181

Sv: Hv71-Brynäs [kvartsfinalerna]
Zzz: Att Danne "ständigt" skulle försätta sig i svåra situationer är ju ett påstående som tyvärr bidrar till den negativa bild som många tycks ha av honom. En generalisering som jag vägrar gå med på.
Problemet som jag ser det är istället att vi har för få riktigt fysiskt spelande backar som dessutom är just spelande. Inte ens Sjödda kan betecknas som speciellt fysiskt spelande, enligt min mening.
Vi har ju valt att spela med ett system där det krävs mer rörliga och lätta backar än tunga och stora.
Om du har svårt för backar som du inte kan lita på i egen zon så kan du ju isf lika gärna räkna in alla andra, utom Sjödda, och exemplifiera med ngn av dessa. Jag ser iaf ingen större skillnad mellan övriga backar vad gäller ev säkerhetsrisk i egen zon.
Men det är alltid Danne som av ngn underlig anledning får kritik, när han gör ett misstag. En kritik som oftast besparas alla andra när dom också begår misstag.
Jag tror inte heller att spelstilen har så mkt med feghet att göra, utan att det ÄR hans spelstil helt enkelt. Huvusaken är väl att han får jobbet gjort och det behöver ju inte alltid göras med fysisk kraft. Han kompenserar ju fysiken med att istället läsa spelet bra och ofta vara spelbar.
Sen är han faktikst djävligt bra med det du kallar "peta med klubban", om vi nu ska betygsätta en av hans tillgångar.

I princip håller jag dock med om att vi behöver fler rejäla backar. När vi får det så blir balansen i laget mkt bättre och då kommer ju även våra mindre fysiskt spelande backar till sin rätt på ett bättre sätt.

Kankanpeerä blir förhoppningsvis den förste på väg mot ett bättre balanserat försvar.
Kommentera