Brynäs IF

713998 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #897361

Sv: Bif-Moskva
Även jag nyss hemkommen från en iskall lada i Hedemora. Det känns givet att påpeka att det var en typisk försäsongsmatch. Ska man hårddra det så kan man dela upp matchen i en varsin halva för lagen, Brynäs hade första och Moskva andra halvan. Som sagt, det är att hårddra det då Moskva pressade bra mycket mer i sista perioden än vad BIF gjorde i någon del av matchen.

I vilket fall, ryssarna kändes loja till en början och Brynäs skapade en del farligheter som inte resulterade, mest i form av förlupna puckar inslängda framför kassen. Ledningen vi fick var inte på något sätt orättvis, men sedan svängde matchen och ryssarna borde ha vunnit. 3-3 är således ett okej resultat.

Alla vet hur otroligt lätt det är att övertolka prestationer i träningsmatcher, men jag vill ändå påpeka detta innan jag delar ut beröm.

I min bok får tre spelare ett mycket bra betyg:
*Daniel Sperrle
*Hiettanen
*Richard Gynge

Den förstnämnda för sin genomgående stabila insats och ett par svettiga räddningar. Hiettanen var en MYCKET positiv överraskning. Hade inte förväntat mig en sådan skridskostark back. Fin klubbteknik och fina handleder också. Det är för tidigt att säga om det är en kanonvärvning eftersom närkampsspelet är obefintligt i sådana här matcher och intensiteten så mycket lägre än i ES. Men håller han måttet när det börjar smälla så har vi en snabb, spelskicklig back som blir värdefull i vinter.

Gynge får beröm för sin första halva. Man ser att han kan bli riktigt giftig om han får ha en intelligent center bredvid sig, för kvällen var det Micke Lind som fyllde den rollen (han var smart som alltid). Gynge försvann i andra halvan av matchen, men jag hoppas på rejält med speltid för honom i vinter.

Helt okej insats var det i alla fall.
Kommentera