Brynäs IF

713091 inlägg · 7953 ämnen

Bif-Moskva

897550 · » Till forumet


Sv: Bif-Moskva
rackham att trodde vi siktade på GULD jubileumsåret 2012: Ja men Rackham, Rackham… Nu har vi bara två säsonger på oss att inte bryta sviten. Som bekant inget finalspel ännu under nolltiotalet. (20 Lindgren kallar innevarande decennium för nolltiotalet och 20 Lindgren brukar alltid ha rätt. 20 Lindgren kallar för övrigt nästa decennium för tontalet.) Senaste decenniet Gävle stad inte har lagt händerna på Raul Le Mat var 1940-talet. Någon hockeysnackare som var med i matchen på 1940-talet?
Kommentera

Sv: Bif-Moskva
GävleLasse: Jo, håller med om att killen har talang, men det känns som att han är urtypen av en spelare som kan framstå som bättre än vad han egentligen är i träningsmatcher. Skulle vara intressant att se hur han klarar sig i Allsvenskan vid en utlåning.
Kommentera

Sv: Bif-Moskva
Peja: Nej, han är inget krutpaket och det måste nog till en del gröt om han skall bli en elitseriespelare fullt ut. Men kanske teknik och spelsinne kan kompensera för detta. Med alla nya regeltolkningar som kommer så börjar hockeyn mer likna innebandy så vem vet. Han är ju inte den förste att vara undersized och klarat sig ändå.
Kommentera

Sv: Bif-Moskva
GävleLasse: Tror du verkligen på Sandin? Han känns lite för klen för elitserien tycker jag.
Kommentera

Sv: Bif-Moskva
20 Lindgren:

Jag vet inte om de är så dåliga på media, de är i alla fall inte speciellt bra på hockey (div II)... men de lyckas anordna trevliga försäsongsmatcher.

Och nu har vi tydligen blivit Guld-kandidater också... jag som trodde vi siktade på GULD jubileumsåret 2012...
Kommentera

Sv: Bif-Moskva
Rackham: Märkligt att samhället som heter Mediahora är så dåliga på media… Jag ska fixa en rejäl griptång för masöronen. Att Söder-broder Lindgren aldrig någonsin jobbat i ett sekretariat har väl ingenting med någonting att göra?

Bissett: Almtuna IS–Brynäs IF. Motstreck, Bissett, motstreck…
Kommentera

Sv: Bif-Moskva
GävleLasse:

Sätter Gynge en balja varannan match har han en plats i laget... = )
Man kan ju säga att han har en rätt klar profil till skillnad från många andra.
Det är han och Slagskeppet som ligger i Davydov-kategorin. = )

Almtuna nästa!

Nya insatser, nya möjligheter!

Och... vem vinner tipset den här gången!? ;-)


Ankan - tipp tapp tipp tapp tippe tippe tipp tapp...
Kommentera

Sv: Bif-Moskva
rackham: När det gäller Spets så tycker jag att man kan se en klar förbättring, ett bevis på att killen utvecklas. Det många glömmer är att han är ganska ung fortfarande. Han har utvecklats på alla plan och jag tror att man kommer att få en bra spelare i honom om man bara visar tålamod. Men det är som du säger, med Spelare som honom, eller det han presterar i dagsläget, så blir det svårt att ta guld.

Alcén var bra igår, det syns att han är en smart spelare. Visst finns det lite spår av "fart- och flänghockey a la J20" kvar i honom, men jag tror att han kommer att ta en plats i A-laget i år.

Sandin har jag alltid gillat, bra arbetsmoral på den killen. Han är ju även en ganska duktig playmaker med sina 30 poäng (10+20) i J20 förra säsongen. Visserligen är ju steget upp till A-lagsnivå enormt men det är i alla fall ingen brunkare.

När det gäller Gynge så har jag svårt att se honom spela i A-laget. Varför? Han är inte bra nog att få en fra,skjuten roll i laget. Den roll som han måste ha för att kunna producera. I konkurrens med spelare som t ex Brendl, Danielsson, Månsson och Dackell så har han ingen chans. Dessa herrar kommer att ta upp ytterforwardspositionerna i de två första kedjorna. I en tredje- eller fjärdeformation har han inget att göra. Förläng kontraktet med honom och låna ut honom nån säsong till. För det är helt klart en spelare som kan vara värd att behålla inför framtiden
Kommentera

Sv: Bif-Moskva
rackham: Tack för svaret. Kul att läsa stavningarna på dom Ryska spelarna.
Kommentera

Sv: Bif-Moskva
64Waern:

Den match jag såg igår stämmer bäst överens med rapport 2, framför allt när det gäller målen.
Med målkamera hade inte Björnes 1-2 mål blivit godkänt. Det var dock ett snyggt förarbete av Lind som snodde pucken i mittzon från en lat ryss och passade till Björne som sköt en myra genom målvakten varefter pucken gled mot mål...

Det dribblades ganska friskt med målskyttar och assists igår i Hedemoras sekretariat. Söder-broder Lindgren får ta dem i örat och förklara hur man jobbar i ett riktigt sekretariat!

Ett annat alternativ är att Lahti var yrare än vanligt och levererade fel information... ;-)
Kommentera

Sv: Bif-Moskva
Bissett19:

Ja, och han var rätt osynlig...
Kommentera

Sv: Bif-Moskva
Kan någon som var på plats säga vilken rapport nedan som stämmer.

Rapport 1:

Första perioden:
0–1 (5.51) Richard Eriksson (Emil Sandin), spel fem mot fyra.
1–1 (14.46) Jevgenij Borodin (Denis Parsjin), spel fem mot fyra.
1–2 (18.33) Mikael Lind (utan pass), spel fyra mot fem (!).
Skott: 11–11.

Andra perioden:
1–3 (5.48) Richard Gynge (Björn Danielsson och Mikael Lind).
2–3 (18.44) Timofei Shiskanov (Alexsander Skougarev).
Skott: 11-8.

Tredje perioden:
3–3 (7.48) Nikita Filatov (Oleg Sapirikin), spel fem mot fyra.
Skott: 13–3, totalt: 35–22.
Utvisningar, CSKA: 8x2 min, 1x10 min. Brynäs: 7x2 min, 1x10 min.
Domare: Robert Lahti, Västerås.
Publik: ca 700.
------------------------------------------------------------------------------------
Rapport 2

Period 1
0-1 05:51 Rickard Eriksson (Emil Sandin) PP1
1-1 14:46 Evgeni Borodin (Denis Parshin) EQ
1-2 18:36 Björn Danielsson (Mikael Lind) SH1

Period 2
1-3 25:48 Richard Gynge (Mikael Lind, Björn Danielsson) EQ
2-3 38:44 Timosei Shisiikanov (Aleksandr Skougarev) EQ

Period 3
3-3 47:48 Nikita Filatov EQ

Skott:
38-18 (11-11, 14-4, 13-3)

Utvisningar:
Brynäs: 8x2min, 2x10min
CSKA Moskva: 7x2 min, 2x10 min
Kommentera

Sv: Bif-Moskva
rackham:

Spelade Umicevic för CSKA?
Kommentera

Sv: Bif-Moskva
det stod i falukuriren att CSKA har varit på is sedan den 1:a juli. det gör väll brynäs insatts ännu starkare.
Kommentera

Sv: Bif-Moskva
GävleLasse:

Gynge har det lite jobbigt med skridskoåkningen vilket innebär att han har svårt att hinna vara på rätt ställe i rätt tid. Får han smörpass som igår lär det ändå bli en del baljor. Frågan är om han hinner med i arbetet utan puck som han trots allt måste göra för att få spela...?
Alcén och Spets är ju inte heller några fartkanoner, men de är trots allt bättre än Gynge på det området. Alcén öppnade matchen riktigt alert igår men orkade inte riktigt distansen ut. Spets alibiflänger som tidigare och så länge det finns en plats för honom i laget blir det inget SM-guld...

Av fjunen imponerade Emil Sandin igår (låt vara från en kravnivå på minus 7 eller nåt, men ändå). Visade ingen respekt för ryssarna och tog för sig i spelet. Värd fler chanser...

Salmonsson hade det riktigt tungt... i en rätt tunn omgivning.
Kommentera

Sv: Bif-Moskva
Namtrac: Gynge försvinner för mycket, jag tror inte att han stärkte sina aktier i den här matchen. Personligen så tycker jag att flera av de unga var bätre, Spets, Alcén och Sandn..


När ska Salle sluta med sitt lite smånaiva spel. Lite för chansartat.
Kommentera

Sv: Bif-Moskva
wap.hockeysnack.com
Några ändringar på kaptener eller är det som i fjol att Björne och Dacke är assisterande?
Kommentera

Sv: Bif-Moskva
GävleLasse:
Ja, det är det jag menar med att Gynge behöver en bra, spelskicklig center bredvid sig. Han verkar inte ha riktiga drivkraften att skapa så mycket själv såsom exempelvis Månsson kan göra. Jag hoppas ändå på att han ska få spela en hel del då jag är rädd att han kanske försvinner till en annan klubb annars.
Kommentera

Sv: Bif-Moskva
Det är ju fler som har skrivit så jag lämnar inget utförligt från matchen...
Trevlig match att se, intetsägande men underhålande. Visst, Brynäs får vara glada att resultatet sattes till 3-3, 7-3 hade varit mer rättvist. Dagens behållning tycker jag var att se Hietanen, den killen lovar gott inför framtiden. Men det är lika bra att hålla inne med superlativen tills serien kör igång på allvar. Men jag har viss förståelse för när finska hockeyälskare pratar om en ny Timonen,

Annars så tycker jag att Sundström var helt OK, han visade även moral och täckte en hel del skott med kroppen. Ingen kyrktupp där inte.

Gynge tycker jag är för osynlig och jag har svårt att se honom i Brynäs den här säsongen. Visst, han gjorde mål ikväll, men efter det smörpasset (det andra för kvällen) av Lind gick inte att missa. Att Gynge inte satte det första läget på ett minst lika fint smörpass av Lind är för mig en gåta. En målskytt brukar sätta sina mål med ett rejält slott, inte en fösning som mer liknade en kortputt i golf än ett avslut i ishockey.

Det ska bli intressant och se vilka borken ställer på banan på lördag. Mtt tips på 1:a kedja blir Widing, Hauthonen Månsson.
Kommentera

Sv: Bif-Moskva
Hietanen ser jag nu att det stavas, Lika bra att vänja sig vid stavningen på en gång. =)
Kommentera

Sv: Bif-Moskva
Även jag nyss hemkommen från en iskall lada i Hedemora. Det känns givet att påpeka att det var en typisk försäsongsmatch. Ska man hårddra det så kan man dela upp matchen i en varsin halva för lagen, Brynäs hade första och Moskva andra halvan. Som sagt, det är att hårddra det då Moskva pressade bra mycket mer i sista perioden än vad BIF gjorde i någon del av matchen.

I vilket fall, ryssarna kändes loja till en början och Brynäs skapade en del farligheter som inte resulterade, mest i form av förlupna puckar inslängda framför kassen. Ledningen vi fick var inte på något sätt orättvis, men sedan svängde matchen och ryssarna borde ha vunnit. 3-3 är således ett okej resultat.

Alla vet hur otroligt lätt det är att övertolka prestationer i träningsmatcher, men jag vill ändå påpeka detta innan jag delar ut beröm.

I min bok får tre spelare ett mycket bra betyg:
*Daniel Sperrle
*Hiettanen
*Richard Gynge

Den förstnämnda för sin genomgående stabila insats och ett par svettiga räddningar. Hiettanen var en MYCKET positiv överraskning. Hade inte förväntat mig en sådan skridskostark back. Fin klubbteknik och fina handleder också. Det är för tidigt att säga om det är en kanonvärvning eftersom närkampsspelet är obefintligt i sådana här matcher och intensiteten så mycket lägre än i ES. Men håller han måttet när det börjar smälla så har vi en snabb, spelskicklig back som blir värdefull i vinter.

Gynge får beröm för sin första halva. Man ser att han kan bli riktigt giftig om han får ha en intelligent center bredvid sig, för kvällen var det Micke Lind som fyllde den rollen (han var smart som alltid). Gynge försvann i andra halvan av matchen, men jag hoppas på rejält med speltid för honom i vinter.

Helt okej insats var det i alla fall.
Kommentera

Sv: Bif-Moskva
brynästigern: nyss hemkommen från matchen. Med tanke på att halva laget var borta var det en bra match. Visser ligen trummade cska på ruggigt i sista (när junisarna blev trötta), men inledningen av första o andra perioden var kanon. Bästa spelarna (enligt undertecknad) Sunken, Nolander, Hiettanen, Lind och Danielsson (fick pris som matchens lirare).
Kommentera

Sv: Bif-Moskva
20 Lindgren: Fel, Lindgren. Gefle IF vann bara med 5–1 till mot Strömsbro IF i DM-kvartsfinalen.
Kommentera

Sv: Bif-Moskva
65selander: Skönt att säsongen är igång så man slipper den bekymmerslösa vardag man haft i 4 månader med golf och socialt umgänge.
Kommentera

Sv: Bif-Moskva
65selander: 3-3 i första matchen för säsongen får väl anses som godkänt..? Med tanke på skottstatistiken var väl Sperrle duktig i kassen, framför allt kul att se juniorerna ta för sig. Återstår att se vilka som får lira på lörd., misstänker att "Karhu" får stå i kassen då.
Kommentera

Sv: Bif-Moskva
Clarence: Enl Rackham så hade varit mer rättvist med 4-3 seger för ryssarna. Dom trummade på jävligt i 3:e.

Brynäs spelade bra och jobbade, ryssarna mer lekte hockey. Känns det igen från gamla goda CCCP.
Kommentera

Sv: Bif-Moskva
rafalski: Ja, man får väl va´ nöjd, kanske. Oavgjort mot CSKA, det är ju världens merit. Om vi leker att vi är tillbaka i det glada 70-talet, alltså...
Kommentera

Sv: Bif-Moskva
Bissett19: Lind verkar haft en helafton, två mål och tre ass, verkar nästan för bra ;)
Kommentera

Sv: Bif-Moskva
Bissett19: Ingen sudden death?
Kommentera

Sv: Bif-Moskva
Bissett19: Fjolårets trend håller i sig, svårt att vinna och svåra att besegra, kryssa lugnt.
Kommentera

Sv: Bif-Moskva
Bissett19: Ingen sudden death?
Kommentera

Sv: Bif-Moskva
Bissett19: Verkar som Ryssarna trummade på mot junisarna. bra spel utav backar/Sperrle då?

Tyvärr så får man ju leva med Rackhams tjötande om att han hade rätt på tipset. :-(
Kommentera

Sv: Bif-Moskva
Bissett19:
well done Sperrle!
Kommentera

Sv: Bif-Moskva
wap.hockeysnack.com
3-3 slut.Tre ass av Lind.38-18 i skott till Ryssarna.
Kommentera

Sv: Bif-Moskva
teddykgb: Matchbevakningen har inte precis fått nån drömstart från nåt håll. På Swehockey har Brynäsmatchen tydligen inte börjat än...
Kommentera

Sv: Bif-Moskva
teddykgb: 3-3 nu på goalwire.com
Kommentera

Sv: Bif-Moskva
står det 3-2? på texttv står det 3-1..?
Kommentera

Sv: Bif-Moskva
Bissett19: Kul att höra att Hietanen imponerar, kan bli ett riktigt utropstecken i vinter. Sunken och han låter som ett riktigt rörligt backpar men kanske lite tunt fysiskt.
Kommentera

Sv: Bif-Moskva
rafalski: 3-2 nu paus.

Brynäs går på tre femmor,Lind,S Karlsson o Sundström centrar.
Backpar:
Sjödda/Nolander
Hietanen/Sunken
Rikard Eriksson/Kommer ej ihåg vem

Hietanen imponerar stort.

Allt enligt GL på plats.
Kommentera

Sv: Bif-Moskva
erik_m: Känns som att Lind formtoppat liiite tidigt, kanske bäst att plocka av honom innnan ljumskarna börjar spöka.
Kommentera

Sv: Bif-Moskva
Dream Team: Ja det kryllar ju inte direkt av måltjuvar i Mora, den dom hade sitter i kavaj och käkar korv i en islada i Hedemora.
Kommentera

Sv: Bif-Moskva
Från arbetarbladets hemsida!

Reservbetonat Brynäs i ledning
ISHOCKEY

Brynäs spelar sin första träningsmatch för säsongen i Hedemora och leder med 2–1 efter den första perioden.

Det är dock ett mycket reservbetonat Brynäs som tog ledningen genom Richard Eriksson som flippade in pucken från blå.
Efter en bra inledning av Brynäs kom ryssarna igen och snurrade på bra med Brynässpelarna. Kvitteringen kom efter 15 minuter genom Jevgenij Borodin som avlossade ett skott från blå.
När sedan CSKA Moskva tryckte på blev också Brynäs veteran Tommy "Sjödda" Sjödin utvisad i slutet av första perioden men i stället för ett ryskt ledningsmål slarvade ryssarna med pucken och Micke Lind kunde göra mål efter att ha kommit fri.
Ishallen i Hedemora är full, 1200 personer, men de går alltså miste om många av Brynäs stora stjärnor.


BRYNÄS–CSKA MOSKVA 2–1 (efter första perioden).
Målen: 1–0 (5) Richard Eriksson, 1–1 (15) Jevgenij Borodin, 2–1 (18) Micke Lind


Brynäs har utökat ledningen
ISHOCKEY
Efter fem minuter i den andra perioden utökade Brynäs ledningen mot CSKA Moskva till 3–1.

Ett snyggt mål som kom till efter snabba kombinationer och sist på pucken var återigen Micke Lind.
Kommentera

Sv: Bif-Moskva
Bissett19: Helt rätt att ge ynglen en chans att visa upp sig, skönt att Gynge får producera direkt och stärka sina aktier.
Kommentera

Sv: Bif-Moskva
65selander: Och Johan Lindström visar att han förmodligen kommer att göra ett och annat mål för Mora säsongen som kommer.

30.182 - 3 EQMIK19. LINDSTRÖM, Johan 
 (22. MÄÄTTÄ, Tero
 33. BRUUN, Antti)
31.013 - 3 EQMIK19. LINDSTRÖM, Johan 
 (11. BASTIANSEN, Anders)
Kommentera

Sv: Bif-Moskva
65selander:
svt text up and running...!!!
Kommentera

Sv: Bif-Moskva
Bissett19: Är du säker på det? Boorken kanske redan har bäddat för Brendl i frysboxen...
Kommentera

Sv: Bif-Moskva
brynästigern: Räkna inte med det.Boork kör med samma taktik som förra året i inledningsmatcherna,han luftar de yngre killarna.
Kommentera

Sv: Bif-Moskva
65selander: Där sprack mitt tips...hur som helst så är det kul att juniorerna visar framfötterna.
Kommentera

Sv: Bif-Moskva
65selander: Härligt! målsprutan Gynge har vaknat!
Kommentera

Sv: Bif-Moskva
Bissett19: Vilar han ikväll eller är han skadad...? Vill ju gärna se honom på lörd. mot Almtuna
Kommentera

897550 · »