Brynäs IF

716801 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #972004

Sv: Brynäs IF - HV71 Torsdag 24/1-08
Huge: Kan hålla med till viss del. Hv:s pp hade vi inte ens chans mot, äckligt bra. En vunnen tekning, en eller två pass och sen hade man formationen klar, snabba sidledspass, backar som är villiga att gå in i luckan och sen blir det mål. Tycker dock att Brynäs kan bättre i bp, känns mycket underligt att Åkerman två gånger får ta sig ända in i cirkeln för avslut utan press av Brynäsforward.

Brynäs ineffektivitet i pp däremot är en av grunderna till förlusten. Ingen som helst rörelse förutom vid Brendls mål. Det känns som att det tar för lång tid att ställa upp formationerna samt att vi inte har någon självklar styrande forward förutom Lind. Sen får man ju magsår när man ser Spets i PP....

Annars var det enkla misstag av backar som gör det lätt för HV. Lastar dock inte backarna för detta alla gånger, forwards måste ta mer ansvar. Med bättre styrspel från forwards kan man göra det lite enklare för backarna och förhoppningsvis få bort en del av de situationer där backarna hamnar i knepiga situationer och går bort sig. HV gör det riktigt bra, äckligt bra press/täckning av forwards som tvingar Brynäs backar till taskiga passningar vilket leder till taskiga anfall. Där måste Brynäs forwards ta mer ansvar. Många gånger lämnades Brynäs backar med puck djupt i egen zon utan understöd av forwards vilket leder till HV-brytningar.
Kommentera