Metal Guru: Jag kan väl chansa på lite Creem.... fast faan tror om Google ger mig rätt för som Creem ser de inte ut....;-) Kanske lika rätt som ett omslag från tidningen Creem med en yster och oskuldsfull Keith Richards just befriad från heroinrättegång i Canada på framsidan........
Immodium så har jag helt fel.... rock'n'roll vettja.......;-)
Myggan: Jag måste nog hålla med dig , pannkaka är nog den bästa rätten av dom som det pratas om här . Har provkäkat både kroppkakor och surstömming , och kommer inte att göra det igen . Enda sättet att jag sväljer det igen är under pistolhot .
mattias - 74: Det tror jag inte på eftersom man ska ha så många tillbehör till den och att man sedan behöver skölja ner den med flera nubbar. Tacka vet jag pannkaka.
Metal Guru: "Palt och kroppkaka är ju förböveln INTE samma jävla sak."
Näpp, och palt och palt är inte heller samma sak. Pitepalten har väldigt lite gemensamt med den palt jag understundom har den stora lyckan att komma över; Orsapalten (som säkert ser likadan ut vart man än befinner sig i ovansiljan). Tunnbrödskakor bakat på grisblod, som bryts ned i stekpannan i det stekflott som blivit över efter stekfläsket, varpå man sedan häller på mjölk och kokar en stund. Det blir inte bättre än så.
Salle: Min mormor gjorde kroppkakor och inte fan var det enkom skinka i päran. Det är geografin och inget annat som bestäm. Har ätit både den ena och den tredje kombinationen.
Önske bilden blir en man med röd kilt som drar en båt.
Salle: Fjärrkontrollen är paltälskarens bäste vän.
Efter en redig portion palt (med 'smörbrunn' som enda tillbehör) stapplar man bort till favortifåtöljen och sträcker sig försiktigt efter fjärrkontrollen. Sedan sjunker man tillbaka och faller in i den paltkoma man hamnar i när maträtten stelnar som cement i mage, kropp och andra lösa lemmar.
Dagen efter vankas uppstekt palt, en maträtt som är så ochik att få människor söder om paltbältet överhuvudtaget känner till den - medan den samtidigt är det enda som kan toppa en portion nykokt palt. Och man har fått ännu en anledning att vandra in i paltkomans förlovade land.
- - - - - ps. ännu en skillnad mellan kroppkakor och palt är att ingen författar hyllningsessäer över kroppkakor.
Fel till att palt och kroppkakor är samma sak. De stora skillnaderna är att Palt görs på rå potatis och har sidfläsksbitar inuti medans Kroppkakor görs på redan kokt potatis och har skinka och lök inuti.
Palt är "grövre" i smaken och lite stabbigare är kroppkakorna.
knaskamilla: Jag håller med M G att det ser ut som Palt men jag sväljer namnet. Sen är det där ett uppläggningsfat och inte en portion. Tips: Lite tillbehör har man till denna maträtt. Inte godkänt. Kom igen nu så svår kan det väl inte vara.
Metal Guru: Jag kan väl chansa på lite Creem.... fast faan tror om Google ger mig rätt för som Creem ser de inte ut....;-) Kanske lika rätt som ett omslag från tidningen Creem med en yster och oskuldsfull Keith Richards just befriad från heroinrättegång i Canada på framsidan........
Immodium så har jag helt fel.... rock'n'roll vettja.......;-)