NuMo: Zeunerts sponsrade en tillställning i Timrå för tiotalet år sedan som kallades Timrå Festspel. Man spärrade av torget i Vivsta och anordnade div. festiviteter i dagarna tre med div. kända och mindre kända artister. En slags gatufest i miniformat. Innebandylaget som jag tillhörde (spelare i A-laget, tränare i olika ungdomslag, pojkar -82, hjälptränare pojkar -80) på den tiden, IBK Bergeforsen, hjälpte till med bl.a byggen av tält på området, samt att vi stodn i insläppet. Det andra och sista året evenemanget arrangerades hade det flyttat till området bakom Lill-Strimmahallen (i direkt anslutning till E.ON Arena) och då stod artister som t.ex Deep Purple på programmet.
Som avlutning för oss som hade hjälpt till för att arrangera festen det här andra året så bjöds det på fest vid Merlo slott inte så långt från Timrå kyrka. Det bjöds även rätt friskt på starkvaror, men även öl, och då av märket Zeunerts, som gick att få i obegränsad mängd. Bjudfyllor är alltid trevliga, men detta är också den enda gången som jag föredrar Zeunerts framför Norrlands guld.
Nå. Det luktar faktiskt värre än vad pilsner gör. Dessutom är jag inte absolutist, men det känns inte som att det har något som helst med smörgåspålägg att göra.
Vovven gillar torkad blodpudding. Det är perfekt, billigt godis!
knaskamilla: Du som är absolutist så kan jag förstå att du inte gillar Marmite eftersom det tillverkas utav restprodukter från pilsnertillverkningen ;-)
förövrigt så är alla produkter baserad på blod äckligt...
Alltså, det där Marmite...det luktar förjävla illa! Jag misstänker att det smakar som det luktar.
Om Black pudding är sådant man får till frukost på Irland kan jag avslöja att det...är förjävla äckligt. De har någon sorts korn eller gryn i som gör det hela aningen skumt.
250kg kärlek: Sniglar äter man inte frivilligt. Dock så fick jag lov att äta ostron och musslor på Café Opera när ett företag bjöd och jag lovar nästa gång så nekar jag.
Apropå rubriken så går jag in på vickningen när fotbollen börjar i kväll. 2250 Mexico-Uruguay (match om 3:e).
Då blir det Spanska korvar som grillas på bordsgrillen och tillbehörena blir surkål och rostad lök som inmundigas med pilsner.
250kg kärlek: I tisdags bjöd vi engelsmännen på jobbet på surströmming på lunchen. Nypotatis och fjolårets stod på menyn. Nacka har väl aldrig doftat mer norrlänskt och mina vänner från Manchester stod i buskarna och höll på att spy.
Som tack skall dom bjuda på black pudding och något sorts jäst som breds på mackor och doppas i äggula efter semestern.
Det konstigaste är nog trots allt att han håller på Liverpool.
Själv så har man fått serverat en klassiker ikväll.. Potatisgratäng och en härlig 300 grams köttbit med tillbehör..Givitvis så har det goda skjölts ner med några Norrlandsguld..
Så jag skriver som du.."Sitter som en smäck i kaggen."
65selander: Jag vet inte om jag vågar säga vad jag äter. Men efter min resa till Frankrike och smaken av sniglar är det just det jag har avnjutit.
Jag vet, många dissar säkert nu men rätt tillagat är det en rätt som verkligen smakar kanon. Mina sniglar var dock betydligt längre ifrån det jag åt i Frankrike. Antagligen för lite vitlök.
spud: Då jag är medveten om din aggresivitet när det gäller att försvara dig och dina gelika tänker jag inte ge mig in i några fortsatta diskussioner i just det ämnet.
När det gäller sponsringen har det antagligen sina randiga orsaker. Dock har väl den väljästa fisken från Solkusten varit ett av de större företag när det gäller ekonomisk hjälp till Timrå IK.
Vad du sedan dricker är rätt ointressant. Det intressanta är dock din avsky mot saker som råkar komma från landsdelar som du inte sympatiserar. Då blir det svårt för dig att äta något överhuvudtaget.
250kg kärlek: Då jag är medveten om eran bristfälliga läsförståelse kanske ni kan be någon närstående förklara "förutsatt att det finns alternativ"?
Och det glädjer mig att höra att de har dragit tillbaka all sponsring, det måste finnas andra toaletter att spola bort de pengarna i.
För att glädja er med lite information om mig så kan jag meddela att jag nog aldrig köpt kaffe öht, jag dricker det aldrig förutom i de sammanhang jag blir bjuden och det skulle bli märkligt om jag tackade nej.
gud: Sånt där "surrogat", gjort på äkta Modo-massa om han nu kan skilja på SCA-flis o Iggesunds-flis. Förmodligen inte. Själv njuter jag av Gevalia så fort tillfälle ges. Eller en Löfbergs Lila skulle inte va så dumt. Hade f.ö en helkväll med surisar nu förra helgen. Jättetrevligt. Vet uppriktigt inte om det var Oskars eller något annat märke. Vi hade Nyköpings till det och det satt som en smäck. Kan rekomenderas.
spud: "Med tanke på att en slant till oscars är en slant till timrå är det för mig otänkbart att köpa deras burk förutsatt att det finns alternativ".
Första gången jag använder mig av ordet moget.
Finns inte en endaste slant från Oskars som går till Timrå, förutom skatteintäkter till kommunen. Men i så långsökta banor tror jag inte ens att du tänker. För då får du nog tänka till i flera fall innan du stoppar nåt i truten.
NuMo: Med tanke på att en slant till oscars är en slant till timrå är det för mig otänkbart att köpa deras burk förutsatt att det finns alternativ, och jag har mycket svårt att skilja på smaken mellan burkarna då jag oftast köper samma märke till samma tillfälle.
Nej Danskarna hade svårt att förstå hur man kunde äta det där, vilket för sig är logiskt då jag förmodligen inte hade stoppat i mig något med en så specifik doft som tillverkats i andra kulturer.
För övrigt håller jag med om kulturen kring surströmming som en arom sammankopplat till fest.
spud: Surströmmig är man oftast för, eller helt emot. De som inte tar ställning är mycket få. Man kanske nästan måste ha surströmming i modersmjölken, jag vet inte. Själv har jag växt upp med det men på den tiden var det alltid fest när det var surströmming, så doften har alltid haft en positiv prägel för mig.
Själv tycker jag att Oscars är en av de bättre inläggningarna. Kanske aningen lös, men det är bättre än när fiskköttet omöjligt går att skilja från benen. Sältan och smaken är också tilltalande, även fast jag tycker att kvalitén är aningen ojämn.
Danskar kanske inte är det bästa objektet att utsätta för surströmming.
Det har förekommit lite surströmmingstrådar på HS förr. I Modoboken t.ex.
NuMo: Ja naturligtvis, för övrigt hade jag med mig en burk till danmark förra veckan. Ett mycket ouppskattat inslag ansåg den blixtsamlade mobben. Och till viss del kan jag hålla med om det då det var en oscars..
250kg kärlek: Inte en surströmming har man ätit i år, ovanligt för att vara mig, min familj och släkt. Vi är surströmmingsälskare. För en vecka sedan så kom vi spontant på att vi skulle äta surströmming. Familjen var på utflykt och vi passerade Nordingrå. Snabbt in på ica för att köpa en burk. Det gick inte att finna, så vi frågade en ur personalen. Hon tittade p åoss med frågande ögon samtidigt som hon skakade på huvudet. - Nej, surströmming, det har jag aldrig sett här. Fan. Inte visste jag att man var utanför surströmmingsdistriktet när man befinner sig i Nordingrå, jag trodde ju att et var en högborg.
Undrar om man inte skall försöka få tag i en burk nu ikväll. Sommaren är ju tillbaks.
Det gäller att planera. Tydligen är det i det närmaste slut på surströmming (fjolårets) efter det skrala fisket som surströmmingstillverkarna påtalade redan förra året. Det finns knappt några butiker som har suring kvar och det finns faktiskt personer som ringer ända från Hälsingland (hit till Timrå) för att komma åt denna delikatess. I år ser det ut som att salterierna fått så pass mycket att det antagligen kommer att räcka till nästa års inläggning.
Förra året var det brist på suring men däremot gott om kräftor. I år är det det omvända. Kräftor verkar vara en bristvara och turkiska kräftor är inte att tänka på. Som vanligt får vi kräftälskare förlita oss på kineserna och spanjorerna, samt i mkt begränsad upplaga svenska kräftor.
Ni som har krav råder jag att hamstra redan nu, när det gäller kräftor. Det ser mörkt ut och risken finns att det kommer bli brist på denna läckerhet.
250kg kärlek: Newcastle är en riktig favorit, bra inkörsport till resten av ale-världen också. En annan jag anser att ni borde prova är Innis & Gunn, smakar ganska mycket whisky av den och är en riktig fin-ale.
Oh ja, det är typ det enda jag dricker när det ska ölas. Är fantastiskt gott på flaska och närmast himmelskt på tapp. Åh, nu vart jag ölsugen igen, trots att jag hinkade i mig en massa igår ;)
Idag köpte jag två små kalkonmackor för 19:- på Subway hemma. Fast till den andra fick jag bara två skivor kalkon, när det egentligen skulle vara tre, för då tog kalkonen slut. Och det fanns bara tre sorters bröd att välja på. Och så köpte jag de tre sista double chocolate chip-kakorna. Då var klockan tre.
Har inte varit så intresserad utav dessa som kränker smörgåsar mm men efter ett besök på Subway i Gävle så föll jag pladask.
Så i kväll så blev det Italian BMT i storleken "foot size" med extra pålägg. Den är så fruktansvärt god alltså. 1:a halvan är uppäten ocgh den andra åker ner till lunch i morgon.
Ser att de finns på några ställen i Sverige och vore nog en hit på en arena om inte själva tillverkningstiden vore så lång.