Café

48312 inlägg · 1042 ämnen

Inlägg #1032049

Sv: Är dödsstraff för lindrigt?
Chief:

Nej, en advokats uppgift är inte att få sin klient frikänd. Advokatens uppgift är att se till att klienten får rättvis rättegång och tillvarata klientens intressen. Advokaten får inte heller förvanska eller undertrycka bevis, men han behöver inte lägga fram bevis som är till sin klients nackdel.

Men kanske viktigast av allt, vilket Silbersky fullständigt har missat, får inte en advokat främja orätt.

Silbersky följer inte god advokatetik. Det är inte ett känsloutbrott som gör att hatar äcklet, jag anser helt enkelt att han inte sköter sitt jobb. Han är lika farlig för samhället som en packad busschaufför eller pilot.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Är dödsstraff för lindrigt?
Lumber Jack: Silbersky förnekar sig inte.

Den tragiske mannen tycker att en rättegång är ett lysande scen för kulturella utsvävelser.

Nu var han i full färd att berätta en dikten "Att döda ett barn" av Stig Dagerman när mamman fick nog och störde den vackert upplagda kuliss Silbersky byggt upp genom att lämna salen i en känslomässig protest.

Dikten handlar förresten om hur en man ångrar att han genom en bilolycka dödar ett barn, en stund som inte går att ta tillbaks oavsett hur mycket man vill.

Genom det skall han alltså påvisa att Eklund bara råkade döda en mäniska igen och han nu är den person som man skall beakta och ta ställning för.

Silbersky - djävulens advokat.
Kommentera