Café

48509 inlägg · 1043 ämnen

Inlägg #1077708

Sv: Viktigaste Valfrågan
Kanske skulle detta vara i TV-tips-tråden. Det amerikanska valet påverkar oss oavsett vi vill eller inte. Det känns ibland synd att man inte får rösta i deras val med tanke på hur mycket amerikanerna agerar utanför sina gränser.

Hade jag kunnat rösta och påverka på den nordamerikanska kontinenten hade jag försökt röstat bort amerikanernas egen jantelag, dvs den överdrivna amerikanska nationalismen och patriotismen. I mitt tycke, och för att använda frikyrkopastorn Åke Grens vokabulär så är den en cacersvulst i samhället. De amerikaner som inte hyllar den jättelika krigsmakten och gillar militärism är antiamerikaner.

Under tre tisdagar kommer Göran Rosenberg skildra USA och vilken väg landet kommer att ta. Jag har rätt stora förhoppningar på dessa tre program. Det första går ikväll:

www.tv4.se/1.659507

Det andra programmet 28/10

www.tv4.se/1.659507/rosenberg_amerikas_val?episodeId=1.673158

Det tredje hittar jag ingen länk till men däremot skriver han just nu djupa och välsnickrade reportage i DN inför det amerikanska valet. Jag gnällde häromdan att journalistiken håller på bli papegojor till andra intressen. Göran Rosenberg är dock en mycket stort bevis på motsatsen. Här är hans senaste och lysande reportage - analys i DN:

www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2502&a=841797
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Viktigaste Valfrågan
hellge: Äh, vi kan väl ta en snabb och väldigt förenklad version av hur det går till när amerikanska folket väljer sin president.

Electing a US President in Plain English
www.youtube.com/watch?v=ok_VQ8I7g6I
Kommentera