Café

43145 inlägg · 1036 ämnen

Inlägg #1105180

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.

Helg Ernest:
Om jag hade varit Palestina, så hade jag slängt ut Israel i Medelhavet för länge se'n. De hade levt där i 1500 år, när bakfryntliga engelsmän kom på den ljusblå ideén att "här planterar vi ett nytt land ovanpå ert" strax efter andra världskriget. "Och ni får väl bosätta er nån annanstans."

Det är 'igentligen' vad det hela gäller.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.
Metal Guru: Du kanske har fått dina sympatier härifrån?
Ni tycks ha samma åsikter, nästan.
Kommentera

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.
Metal Guru: Du är inte konfirmerad ser jag?
Har du hört talas om en man som fanns för ca. 2009 år sedan som hette Jesus och var från Nazaret/Bethlehem/Jerusalem.
Senaste jag hörde var att dom hittat Herodes grav. Det var på nyheterna, så då ligger det väl lite sanning i det hela.

Graven upptäcktes i Herodion, en kulle tolv kilometer söder om Jerusalem, där den romerske lydkonungen Herodes lät uppföra ett befäst palats. Det förstördes av romarna år 71.

Kung Herodes grav hittades av professor Ehud Netzer vid det Hebreiska universitetet i Jerusalem. Netzer anses vara en av de ledande experterna på Herodes och har lett arkeologiska utgrävningar vid Herodion sedan 1972 i försök att hitta graven, skriver israeliska tidningen Haaretz.

Fyndet gjordes vid en annan del av Herodion - mellan den övre delen och områdets två palats - än som tidigare undersökts.

- För tre veckor sedan fann vi sarkofagen och vi visste att det var den, berättade professor Ehud Netzer på eftermiddagens presskonferens.

Sarkofagen av röd kalksten var slagen i hundratals bitar. Netzer anser att det har skett med flit någon gång under det första judiska upproret mot romarna mellan år 66 och 72 efter Kristus.

Judiska upproret? Men enl. dig var ju Hamas där före?
Kommentera