Café

48425 inlägg · 1042 ämnen

Inlägg #1130945

Sv: Musik.

Eller snarare mer korrekt:

35 known to Hawkfame.

Legenden om alla olika BBC Transcription Discs var så här: De gjordes inte för att säljas, utan för att distubriera radioprogram till BBC's alla utposter i världen. Detta system hade de fram till runt 1980, då annan teknik tog över.
När de var färdiganvända skulle de förstöras, för att inte hamna 'i cirkulation'. Varje radiostation hade en speciell hammare, som skulle användas när plattorna inte skulle användas längre. Inte alla radiotekniker gjorde så, men många var trogna ordern från ovan.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Musik.
En del av er följer en valvaka.
Andra följer en auktion of the Holy Grail;

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320589841840&ssPageName=STRK:MEWAX:IT
Kommentera

Sv: Musik.
Om den där BBC Transcription Discen som jag länkade till tidigare var för dyr, så kunde man alltid ha köpt den här singeln:

cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=220390521655
Kommentera

Sv: Musik.
Metal Guru: transcription discs fanns betydligt längre än 1980 (kanske finns än i dag om än inte på vinyl?), här har du tex en Nirvana-LP som jag hittade efter en snabb googling:

www.musicstack.com/item/9780875/nirvana/bbc+transciption

Jag är också tveksam till sanningshalten i att de skulle förstöras utan de sparades vad jag vet i arkiv för att kunna återutsändas. Minns jag rätt står det också något på etiketten om att andra sorters program också finns som transcription discs. Jag har två td:s hemma, de är från 1986 och 1987 så jag ska försöka komma ihåg att gräva fram dem i kväll och kolla vad som står på dem.
Kommentera