Café

48307 inlägg · 1042 ämnen

Inlägg #1218635

Sv: Fråga experterna
scim: Den svenska modellen bygger på att det är företagen som har ansvaret att se till att deras anställda har adekvat utbildning, således ska de anställda få fortlöpande utbildning för att hela tiden möta framtidens behov. Om företagen slarvar/snålar med detta och helt plötsligt finner sig i en omvärld som helt förändrats där efterfrågan av deras utbud försvunnit, då ska fan inte det företaget få skeppa bort alla personer som lagt ner sin själ och tid i det företaget och bli ersatt av ny personal. Jag har hittils inte träffat personal som arbetar i en föränderlig branch som inte är villig och sugen på att skaffa sig utbildning som stärker deras jobbsituation.
Och om man är så jävla korkad att man anställer personer och sedan inte ser till att dessa är på tårna, då får man som företagare stå sitt kast.

En opinoinsmätning säger i detta fall inget. Om dem frågat, tycker du att dina föräldrar ska få sparken till förmån för yngre personer?" Hur hade svaret sett ut.

Det kanske säger mer om dig, att du ser dig själv som äldre som en nertrappad dagdrivare på jobbet. Själv kan jag inte förstå varför man inte alltid vill prestera sitt yttersta och skapa ett mervärde för företaget.

Anställer man rätt och ser till att hålla personalen ajour med sin omgivning ställs man inte inför de problem du målar upp. I LAS finns det fina verktyg för att sålla bort personer som inte passar in, om inte dessa används ska man då skapa nya verktyg?

Och tror du att det finns ett system som är felfritt? Det gör inte jag, det kommer alltid finnas problem inom all form av lagstiftning. Vi i sverige har oavsett vad du tror ett av europas absolut liberalaste lagstiftningar inom området.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Fråga experterna
spud: Att utbilda sig är enligt mig lika mycket den anställdes som arbetsgivarens ansvar, och försök utbilda någon som inte är intresserad. Har du inte träffat någon som inte är intresserad av att förbättra dig så har du helt enkelt haft tur.

Ditt opinionsexempel är ju fantastiskt, du byter en saklig, objektiv fråga mot en skrattretande subjektiv dito.

Var i mina inlägg får du förresten bilden av mig som nertrappad dagdrivare på jobbet? Jag kan inte heller förstå varför man inte ständigt vill förbättra sig, men sådana människor finns helt enkelt och att tro något annat är naivt. LAS skyddar sådana personer på bekostnad av mer drivna personer.

Det finns inga felfria system, men det innebär inte att man inte kan förbättra trasiga system (LAS).

F.ö. tycker jag du ska läsa Poffas inlägg.
Kommentera