Café

48409 inlägg · 1042 ämnen

Inlägg #1257704

Sv: Det finns idioter

K70:

Tycker du att det svenska rättssystmet är bra? Har vi rimliga straff för ex Mord? Jag tycker inte det och det kan ingen ta ifrån mig.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Det finns idioter

mattias - 74: Jag tycker att inget system är så bra att det inte kan bli bättre, inte heller det svenska rättssystemet. Men jag utgår från ett par grundläggande principer såsom att var och en är oskyldig till dess motsatsen har bevisats bortom rimligt tvivel. Samt att dödsstraff inte är acceptabelt.  

Du får såklart ha vilka åsikter du vill, men de är lättare att acceptera om du har förnuftiga argument för dem och de inte bygger på att var och en kan klubba ner första bästa som råkar pekas ut för ett brott. Vad tycker du själv skulle vara rimliga straff? Eller en rimlig nivå för bevisvärdering? 

Kommentera

Sv: Det finns idioter
mattias - 74: Jag tvekar på att du är kompetent att bestämma strafflängderna för diverse brott. Dessutom pekar ju mycket forskning på att högre strafflängd inte minskar brottsligheten. Allt det gör är att kosta samhället mer pengar samtidigt som det försvårar för kriminella att ta sig ut i samhället igen.

Återigen, det är inte offret som sätter straffet.
Kommentera