Café

48409 inlägg · 1042 ämnen

Inlägg #1257712

Sv: Det finns idioter

mattias - 74: Jag tycker att inget system är så bra att det inte kan bli bättre, inte heller det svenska rättssystemet. Men jag utgår från ett par grundläggande principer såsom att var och en är oskyldig till dess motsatsen har bevisats bortom rimligt tvivel. Samt att dödsstraff inte är acceptabelt.  

Du får såklart ha vilka åsikter du vill, men de är lättare att acceptera om du har förnuftiga argument för dem och de inte bygger på att var och en kan klubba ner första bästa som råkar pekas ut för ett brott. Vad tycker du själv skulle vara rimliga straff? Eller en rimlig nivå för bevisvärdering? 

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Det finns idioter

K70:

Jag är ingen jurist så jag kan inte dom olika bevisvärden m.m men jag anser att en sådan som Anders Eklund inte förtjänar att leva. Dessutom tvivlar jag på att jag är ensam om att tycka det, nej just det Rodrigues och sylf också samt säkert en jävla massa andra. Det här med dödsstraff har vi diskuterat förut och vi kan vara överens om att det inte funkar i en rättsstat som Sverige även om jag är en stark förespråkare för det i detta fallet med Eklund.. Skulle nån ta hand om honom på fängelset skulle jag korka upp .. Han är inte värd luft en gång.

Kommentera

Sv: Det finns idioter
K70: "Men jag utgår från ett par grundläggande principer såsom att var och en är oskyldig till dess motsatsen har bevisats bortom rimligt tvivel. Samt att dödsstraff inte är acceptabelt. "

Det är ju grundstenen i rättssamhället och knappast nåt att diskutera. Kärnfrågan var ju om man ska hänga ut brottslingar, svaret blir JA, om det skett enligt ovan. Om nån trakasserar familj odyl så är det ju bara att döma dom också!
Kommentera