Café

48286 inlägg · 1042 ämnen

Inlägg #1267312

Sv: Det kryllar av sjuka människor.
Metal Guru: Kan vi inte enas om att det är skillnad i att göra något medvetet och att råka ut för en olyckshändelse? Om du skulle totalkvadda en nyköpt bil för 100000 tror jag inte att du skulle stå i Almedalden och söka cred för detta sekunden efter, eller hur?
Annonsera i tidningen har inte varit aktuellt för Schyman denna gång så jag förstår inte hur det exemplet hamnat i argumenteringen.
Schyman skulle ha räknat upp en hög med äkta sedlar för 100000. Sedan radat upp en lika stor hög kopierade sedlar och eldat upp dem. Därefter skulle hon ha skänkt de äkta 100000 till t.ex. Kvinnoforum Visby. På så sätt skulle hon få respekt och slippa att gemene man skakar på huvudet åt spektaklet.
Hon har ju rätt i sak, det skiljer säkert 100000 mellan statistiskt jämförbar man och kvinna, orättfärdigt ja visst. Men nu har hon ju lyckats dribbla bort sig själv och samtidigt gjort ett helt onödigt självmål i FI-kassen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Det kryllar av sjuka människor.
Herminator:

På vilket vis tycker du att tidningsannonser inte platsar i argumenteringen? Hade hon inte eldat upp pengarna hade de lagts på någon annan form av marknadsföring, t.ex. ren reklam. Inte fanken hade de skänkts till några välgörande ändamål.

Läste för övrigt i Aftonbladet att de räknat fel, att det i själva verket borde ha varit 900 000 hon eldade upp...
Kommentera

Sv: Det kryllar av sjuka människor.
Herminator: Problemet är bara att om Gudrun gjort som du säger så skulle media inte ens tagit upp saken och därmed slösat bort 100 000 kr till i stort sett ingen nytta alls sett ur FI:s perspektiv.
Kommentera