Café

48370 inlägg · 1042 ämnen

Inlägg #1267262

Sv: Det kryllar av sjuka människor.

Herminator:
Jag vet inte riktigt om du lyckades läsa mitt inlägg.

JAG sade att hon lika gärna kunde bränna 100.000 på att annonsera i en blaska, som att bildligt bränna 100.000 - och ingen överhuvud taget av de som har dåligt ställt i samhället hade märkt någon skillnad.

Du hade inte heller märkt annonserna, och följdaktligen inte heller haft åsikter om dem härinne.


Om jag hade brännt 100.000 på att köpa en bil nu på förmiddagen, och sedan totalkvaddat den på eftermiddagen, skulle du då prata om hån mot de som har det dåligt ställt i samhället?

(stavar man brännt eller bränt? /chockad och undrande)

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Det kryllar av sjuka människor.
Metal Guru: Kan vi inte enas om att det är skillnad i att göra något medvetet och att råka ut för en olyckshändelse? Om du skulle totalkvadda en nyköpt bil för 100000 tror jag inte att du skulle stå i Almedalden och söka cred för detta sekunden efter, eller hur?
Annonsera i tidningen har inte varit aktuellt för Schyman denna gång så jag förstår inte hur det exemplet hamnat i argumenteringen.
Schyman skulle ha räknat upp en hög med äkta sedlar för 100000. Sedan radat upp en lika stor hög kopierade sedlar och eldat upp dem. Därefter skulle hon ha skänkt de äkta 100000 till t.ex. Kvinnoforum Visby. På så sätt skulle hon få respekt och slippa att gemene man skakar på huvudet åt spektaklet.
Hon har ju rätt i sak, det skiljer säkert 100000 mellan statistiskt jämförbar man och kvinna, orättfärdigt ja visst. Men nu har hon ju lyckats dribbla bort sig själv och samtidigt gjort ett helt onödigt självmål i FI-kassen.
Kommentera

Sv: Det kryllar av sjuka människor.
Metal Guru: Jo jag har lyckats läsa, 3 ggr utan att hitta vare sig finess eller stöd för Schäms-Schymans agerande. Du gör vad du vill med dina 100000 spänn, bryr mig lika lite om det som Schäms-Schymans brist på etik.
Kunde man hoppas på att det var Monopol-pengar som gick upp i rök?
(Det stavas bränt, hade det varit bränna blir det 2 n pga. vokal efter n;en)
Kommentera