Café

48370 inlägg · 1042 ämnen

Inlägg #1267530

Sv: Det kryllar av sjuka människor.
scim:

Det kanske inte passar i den här tråden, men jag håller nog inte med dig angående Wetterstrand. Hon är nog landets skickligaste politiker, tillsammans med Fredrik. Det visar också alla undersökningar.

Nu kanske det är svårt att jämföra statsministerposten med att dela på partiledarskapet i ett parti med 10 procent.

Jag såg Wetterstrand debattera skolfrågor mot Jan Björklund där hon enligt alla bedömare vann totalt, nu var det här bara en debatt.

Det som tilltalar folk med henne och MP:s politik idag tror jag är hennes förmåga att inte separera miljöfrågorna från till exempel ekonomi och sociala frågor. När Fredrik eller Mona ska prata om dessa frågor blir det ofta ekonomi för sig och ekologi för sig.

Jag är rätt säker på att MP kommer få ytterligare några procent innan valet.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Det kryllar av sjuka människor.
hellge: Man röstar väl lika mycket på den skäggige, smilande och överlägsne SUV-köraren från Kalix som man röstar på kuttersmycket om man röstar på MP? För att inte tala om alla andra, lokala, stollar man får på köpet.
Kommentera

Sv: Det kryllar av sjuka människor.
hellge: Nu var det ju främst det faktum att hon undkommer granskning som jag framhävde.

Sett till hennes retoriska förmågor så borde du väl kunna klämma fram något bättre argument än "everybody says so", speciellt då det är en lögn. Jag såg den debatt du nämnde och läste lite artiklar efteråt och jag kommer inte direkt ihåg att "alla bedömare" gav segern till Wetterstrand. Tittar man dessutom på Aftonbladets egen omröstning så vann Björklund ganska klart (63.4 - 36.6, 34372 röstande).

I debatten om kärnkraftavvecklingen i Almedalen hade hon ju till och med svårt att övertyga mot Carlgren, trots att det gällde en av hennes hjärtefrågor.

Min teori att många tilltalas av Wetterstrand är att hon ses som en frisk fläkt.
Huruvida folk tilltalas av MP:s politik vet jag inte, skulle du fråga folk vad den går ut på så skulle nog en majoritet inte kunna nämna mer än att de vill avveckla kärnkraften.
Kommentera