Café

48286 inlägg · 1042 ämnen

Inlägg #1305907

Sv: Viktigaste Valfrågan
mattias - 74: Bajjan är helt ute, han har ju stor del i dagens misslyckande.
Bodström har inte alls den uppbackningen i partiet eller den ideologiska grund som behövs.
Margot har ju inte ens jobbat 1 år på sitt FN uppdrag, att hon ska lämna det känns inte troligt.

Tror det blir en rätt oerfaren, såvida inte Messing tar det.
carin jämtin är nog min gissning ändå.

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Viktigaste Valfrågan
Kanske inte den viktigaste valfrågan, men säkert den ovanligaste. Det är en konstig värld vi har. I bruset från media smiter det förbi två nyheter på samma dag som båda är otroligt förvånande och historiska.

Jag ogillar som bekant trånga konservativa krafter. Det här som hände igår är en seger mot dessa.

På samma dag börjar NATO och Ryssland att samarbeta, samtidigt som katolska kyrkan ger sitt gillande till att använda kondom.

Med en liten trollformel, en liten ändrad åsikt, slipper nu påven ha miljoner människoliv på sitt samvete. Ingenstans på jorden har aids varit så skoningslös som i östra Afrika, och ingenstans på jorden har påvens inställning så enormt stor inverkan som just här.

I dryga 100 år har påvarna på löpande band uttalat sig negativt till användning av preventivmedel, ända till igår alltså.

Sen var det här med Ryssland och NATO. Eftersom NATO hela tiden uppfinner nya uppgifter och på så sätt själv skapar sitt existensberättigande är jag glad att man skippat rysskräcken och börjat samarbeta med Ryssland. Itället för som tidigare varit med och splittrat världen har man alltså tagit initiativ till samarbete

Det samma som med påven och kodisarna. Det är en flera hundra år gammal skräck som går i graven. Västerlandet har varit mån om att odla rysskräcken. Nu ska alltså NATO och Ryssland gemensamt bygga upp ett upp ett missilförsvar för att skydda världen mot skurkar med missiler.

Det är ju trots allt så att över 70 % av alla ryssar är europeér.

Dessa två händelser som inte har inträffat på hundratals år hände alltså igår båda två, skumt...
Kommentera