Café

48283 inlägg · 1042 ämnen

Inlägg #1327924

Sv: Fråga experterna
Metal Guru:

Borde inte en fast ränta vara det bästa med tanke på att du betalar samma avgift inom ett visst antal år. Ponera att räntorna stiger?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Fråga experterna
mattias - 74:
Amortera och bo smart anser jag är melodin. Är inne på M Guru's linje, fast betala av en villa på 12år i Stockholmstrakten är lite väl för min del. Jag vill även kunna göra annat än att bara bo.
Jag gillar lagom trygghet. När vi köpte huset för snart 9 år sedan så har jag hunnit binda om lånen några gånger. Dom senaste gångerna så har jag gjort det via internetbanken, smidigt som fan. Eftersom jag alltid har haft turen att binda till lägre ränta så har jag kortat amorteringsplanen. Jag har kortat ner alla lånen med 10-20år och ändå så har jag samma månadskostnad.

När jag och frugan skulle köpa huset så fick jag tips om vilken bank som hade den lägsta räntan. Eftersom det inte var min ordinarie bank så ville dom ha borgenär på topplånet. Jag tänkte: Jag är 28år och när räknas man som vuxen?
Då gick jag till min ordinarie bank och där var det inga problem.

Mitt mål är att vara skuldfri innan jag går i pension. Huset är nog den bästa pensionsförsäkringen.
Kommentera

Sv: Fråga experterna
Svar: mattias - 74:
Borde inte en rörlig ränta vara det bästa med tanke på att du betalar mindre avgift inom ett visst antal år. Ponera att räntorna inte stiger så mycket/ligger stilla/sjunker?
Kommentera