Café

48219 inlägg · 1042 ämnen

Inlägg #1334372

Sv: 50plus

Friman SR:

Den andra november 1984 var dagen då djävulen sådde splittring i pingstförsamlingen. På tändsticksområdet spelade Johnny Thunders och på "Kåken" (Jkpg:s Idrottshus) rockade Southside Johnny loss.

Vilken krock! Hade väl gett de senaste dagarnas anhängare av Johnny-mania multipla orgasmer?

Själv hamnade man som sagt i valet och kvalet. Men med Måndagsbörsen i någolunda färskt minne och insideinformation från hans övriga spelningar i Sverige det året, så föll valet på Kåken.

Ett alldeles excellent val skulle det visa sig. I idrottshuset lossnade varenda brädlapp, medans Thunders gjorde en av sina mer slätstrukna framträdande. Energiknippet drog 3-4 låtar i slowmotion innan han långsamt försvann i zickzack bakom scenen för att inte återkomma.

Hittade denna hemsida (se länk) om Thunders framträdande i Sverige under 80-talet. Enligt denna skulle Thunders även uppträtt på Kulturhuset i Jönköping i oktober 1986, vilket jag ställer mig mycket skeptisk till. Förmodligen en sammanblandning med spelningen 1984, då A.C.N.E var rockscenen på Kulturhuset som låg på tändsticksområdet.

Så för att bibehålla nostalgin så gör jag även idag detta val!!!

http://www.youtube.com/watch?v=KMTIGu6SD_4

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: 50plus
Et tu Brute: Jag var på 23 mars 1982 – Hedbergsskolan (Sundsvall), det var i samband med Måndagsbörsen och när ryktet gick att Thunder's anhang krossade medicinskåp och förbandslådor i jakt på droger på Linjeflyg's Fokker F28:or under turnén... Hujedamig...

Jag tror att din länk inte helt kan ha fått med de spelningar Thunder's måste ha varit ute på under den period han faktiskt bodde i Midsommarkransen, kan det vara så tro?

Johnny har gett några sanningar som jag droppar titt som tätt, en är "Don't ask me no questions and I tell you no lies". Här får han själv framföra en annan...

www.youtube.com/watch?v=-4pPkeI2N-c&feature=related

Rock on...
Kommentera