Café

48286 inlägg · 1042 ämnen

Inlägg #1335006

Sv: 50plus

1956 skrev Roy Orbison sin första låt, Go, Go, Go (Down The Line el. Movin, Down The Line). 1956 skrev han också, Ooby Dooby, och skickade in den som demo till Sun Records. Resten är sedan historia.

Sedan kan man diskutera vilket bäst före datum en låt kan ha? Här kommer en version av, Go, Go, Go, som när den spelades in hade 31 år på nacken.

Här kommer Roy Orbison och en himla massa lookalikes från den smått magiska - A Black And White Night - inspelad 1987.

http://www.youtube.com/watch?v=5WpRnjxuBys

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: 50plus

1988 skrev Roy Orbison sina sista låtar. Albumet Mystery Girl gavs ut postumt i februari 1989, lite drygt två månader efter han död. Han var dock redan färdig med alla inspelningar och var vid sitt frånfälle ute på en kampanjturné för den nya skivan.

Hans sista musikaliska insats hittar man dock på en annan skiva. Strax innan kampanjturnén inleddes så gick han in i studion med polaren, Tom Petty, som var i full färd med att färdigställa sitt första soloalbum, Full Moon Fever (april 1989).

Av detta blev det bakgrundssång till låten Zombie Zoo. Det kanske var meningen att det skulle blivit mer. Möjligtvis kan ett tränat öra uppfatta något av Orbisons insats. Det är inte lätt, men det är så det är :-)

http://www.youtube.com/watch?v=EfRPwvI70cg

Kommentera