Café

48313 inlägg · 1042 ämnen

Inlägg #1388266

Sv: Är dödsstraff för lindrigt?
Metal Guru: Vi lever i en demokrati, eller hur? Gör en aftonbladet-webpoll. Om majoriteten vill se honom hänga från ett träd så tycker jag att han ska hänga från ett träd. Demokrati anses väl fortfarande vara den "högsta" formen av styrelseskick, om folket vill se honom död så måste väl de folkvalda kunna se till att det händer? (nej jag vet att en web-undersökning inte kan räknas som ett tillförlitligt verktyg)

Nej seriöst, vad jag försöker säga är att det är en sak att slå sig för bröstet och skryta om att vi minsann ger alla människor, oavsett hur hemska gärningar dom begått, en chans att rehabiliteras. Sen förväntar man sig att berörda partner ska vara nöjda när dom åtminstone sitter bakom lås och bom. Som vanligt flyttas all fokus i detta mediakåta samhälle på förövaren och all "mystik" han besitter, offren puttas åt sidan. Lägg sedan till att man inte vet om gärningsmannen kommer att gå fri en dag eller om han rent av kanske tvingar sig ut ur psykavdelningen med hjälp av en smörkniv mot halsen på en vakt som är där och praoar.

Tro det eller ej, det finns människor som anser, för säkerheten av ärliga och laglydiga medborgare, att några specifika monster har försatt sin rätt att leva.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Är dödsstraff för lindrigt?
Olle:
Ha ha ha.
"Gör en aftonbladet-webpoll"
Kommentera