Café

48374 inlägg · 1042 ämnen

Inlägg #721294

Sv: Dags för dödsstraff i Sverige nu eller ???
knaskamilla mfl:

Finns många synpunter om det är rätt eller fel och hur man själv skulle agera om man råkade ut för ett grovt brott (OAVSETT VAD egentligen).
jag blir trött på er, hur kan ni tro att ni skulle kunna stå ut med tanken om ni kom hem och fick veta att din dotter, son, ens förälder blev grovt misshandlade, sen tagit livet av dem och sen efter det tänka att systemet i sverige tar hand om dem.Inte bara då för stunden utan under hela ens livsstid. Hyckleri. Många tror sig säkert kunna utstå en sån sak då många av oss inte vart med om hemska saker som dem brott vi diskuterar.
Men för att återgå lite till rättsystemet i Sverige och personer som mördar och skadar andra, har jag ett exempel.
En kill i 17års ålder hade tråkigt med sina kompisar en fredag, dem sitter på en pizzeria och bestämmer sgi för att råna "gubbjäveln" som sitter vid sitt bord utan att störa honom.
Han går ut och dem smyger upp, drar ner han i backen, sparkar och slår, rånar honom och fortsätter sparka, nån slår i ansiktet och medvetet skadar ett öga.
Denna man är idag blind på det ögat, hans jobb innan detta var att bygga musikinstrument....tror ni han kan det idag.
Killen som såg till att ögats fick tas bort, fick ett straff på 6 mån på ungdomhem, sen tvångsplacerad en kortare tid.
Han fick sedan möjligheten att träffa denna numera man, som är av rätt hög ålder. Tror ni han skämdes? SA förlåt, PRATADE TILL HONOM istället för genom någon annan?
Nej!
Vad fick han för vård då, han fick delar av Agressions träning även kallad ART, han fick också den vården att han skulle få ha kontakt med 5 av valfria kompisar som han kunde få ringa eller dem ringa honom, dock på bestämda tider.
Jag säger inte att just detta fall ska vara ett fall där man kräver dödsstraff, men nog ska det vara mer än så alltid.
Å vad har offret för räddning i att få skadestånd och annat skit, när han inte längre kan jobba, se sina närstående längre?
har också ett exempel här från stan (uppsala) där killen som var utpekad till ett mord för ett år sen drygt, som blev utpekad av dem som såg honom skjuta, men sen hotad av hans lakejer vittnena och dem fick lägga ner fallet. han tog livet av en kille för pengar (och tilläggas skall göra att han som blev skjuten inte heller hade rent mjöl i påsen).
Vad händer med denna mördare då, som polisen har så mycket bevis för att det var han, åklagaren är säker etc? Han går fri för att denna idiot ser til att skrämma hans offers familj, vänner osv. DESSUTOM när han blev frikänd, kunde han kräva ett skadestånd på 200 000kr vilket han fick igenom. VÅRA SKATTEPENGAR!!!!
jag har träffat denna person även blivit hotad av honom som många andra.
HAN fick skydd genom Sveriges j***a rättssystem som inte funkar, men inte jag, inte hans familj och inte andra han hotat och satt dit. Är det rätt?
ÄR det då rätt att låta en person av detta slag leva och gå fritt på gatan? NEJ
Klart mördare inte tänker på att dem inte ska mörda för då får dem en injektion gift. DEM TÄNKER INTE ALLS, dem saknar det dem saknar empati över huvudtaget och såna människor är farliga om dem är handlingskraftiga.
Kriminalvården som det så fint heter i Sverige fungerar inte eller snarare den finns inte, varför ska jag betala en plats med mina skattepengar åt en människa som inte ångrar sig, som har gjort brott tidigare och som inte bryr sig. Det är som att pissa mig och alla andra medborgare som sköter sig i ansiktet. Ett hån...!!!
Dessutom ska dem ha betalt för att sitta inne...dem kan hyra diverse prylar och fortfarande ha ett liv utanför fängelset.
Ta Quick som ett exempel (tror det var han), han är en av Sveriges grovaste bråttslingar och fick för en tid sen gå i fjällen och forvandra som terapi???!!!


Jag säger inte att USA är rätt land att se på vad gäller dödstraff. Och om gatorna i sverige eller i usa är säkrast så är jag idag tveksam till svaret.

Vårt system i Sverige är till för att skydda samhällsmedborgare, jag ser inte att det är att göra det genom att ha en massmördare ute i skogen, sk rehabiliterad pappa som förgripit sig på sina barn ute på gator och parker där barn finns.
Tänk er lasermannen ut på gatorna!!!

Exempel på vad man kan behandla folk med istället för att ta dö på dem är ointressant att ens diskutera och viceversa. Då det är något som aldrig kommer inträffa.
Detta handlar om huruvida man är för eller mot dödsstraff och jag kan säga, jag vill inte betala pengar för att människor som Quick, Arklöv mfl ska ha det bra i fängelset (som dem också kan rymma från om dem inte får en promenad gratis). Ser inte nån mening med att sådana personer ens ska ha möjlighet att leva vidare och sen kunna leva vidare som om allt var normalt igen.
Låter rått och just därför är det nog många som enbart för det säger nej till dödsstraff. Inte jag

Tänk dock på att detta är just en OM fråga och inget som någonsin kommer införas i Sverige. alla har rätt till sin åsikt och vara för dödsstraff är inte något som jag ser som något fel eller något att skämmas för.
Men fråga istället då ni som är oroade för oss barbarer, ska man dömmas till ett ordentligt straff för sitt brott eller till vård så som dagens samhälle ser ut och med alla bevis som finns idag på vad som händer i samhället???
Är vi i Sverige så blåsta att många inte ser att vi är för mycket Mellanmjölksland över allting!!!
Kommentera