Djurgården Hockey

6764 inlägg · 782 ämnen

Säsongen 2004-05

« · 420517 Till forumet


Sv: Säsongen 2004-05
claesw: De kan man säga, men vi måste jobba på en hel del, tycker att vi slavade för mycket, kännde mig en aning besviken på spelet, men femmona har bara haft ungefär 3 träningar tillsammans (sen NHL-spelarna anslöt till truppen) annars kan man ränka med Djurgården om guldstriden som alltid =)
Hoppas på Djurgården-MoDo i final.
Kommentera

Sv: Säsongen 2004-05
Oscar:
Jag var på Hovet och kollade in DIF-SSK - DIF blir DEFINITIVT att räkna med i år, tyvärr.
Kommentera

Sv: Säsongen 2004-05
DIForever:

Pinsam är ordet, fråga oss leksingar när han dömde oss och Färjestad i de 2 första kvartsfinalerna för 2 år sedan, den 3:e matchen dömde Rådbjer och publiken jublade, han fick stående ovationer, tycker danielsson och lahti och rönnmark skall få döma korpen
Kommentera

Sv: Säsongen 2004-05
Et tu Brute:
Problemet man har i Stockholm är att staden äger marken Arenabolaget och dess anläggningar.
Man är således inte speciellt intresserade av att släppa till någon mark för uppförandet av en ny evenemangs arena.
Samtidigt så är det rent ut svagt att en hockey premiär inte lyckas locka fler än 5700 personer.
Framförallt när man väljer att spela på Hovet och dessutom med ett riktigt "stjärnlag".
Precis som du skriver så har det infunnit sig en känsla av att man inte behöver rusa efter biljetter då det som bekant aldrig är mer än halvbesatt.
Detta är precis samma fenomen som fotbollen hade för 5-10 år sedan och man får ju hoppas på att lockouten samt det ökade massmediala intresset för hockeyn lyckas skapa ett nytt intresse i huvudstaden
Kommentera

Sv: Säsongen 2004-05
Frasse:

Fan vad du skriver, du kanske skall skriva en deckare =)
Kommentera

Sv: Säsongen 2004-05
Det var med en viss nervositet som man slog sig ned på Hovet igår för att bevittna premiären av säsongen 2004-05.
Snabbt kunde man konstatera att Kringlorna satsat på denna match oh hade samlat en röst stark klack på 150-200 personer.
Järnkaminerna var dessvärre färre och hade nog ett 100-tal på plats.

Djurgården började matchen klart bäst och skapade snabbt två chanser framför en för dagen mycket bra Stana i SSK-kassan.
Man blev snabbt belönade med ett powerplay utan att lyckas prestera någonting utan när SSK blev fulltaliga igen efter utvisningen så hamnade Oduya på efterkälken och blev således tvungen att dra på sig en utvisning.
Utan att direkt spela bra så lyckades SSK utnyttja denna utvisning på bästa sätt och Jan Hoouko blev lagets förste målskytt för säsongen.
Djurgården fortsatte att ha mycket puck men utan att riktigt lyckas skapa någon riktigt het målchans framför Stana.

Den andra perioden som blev milt sagt sönder ryckt av alla utvisningar, spelades i ett betydligt sämre tempo än den första.
Noterbart var att Marcus Nilsson slängde handskar och hjälm för att göra upp med Robert Carlsson (tror jag för killen saknade namn på sin tröja) på rent NHL manér.
Domarna ingrep dock snabbt innan något slag utdelades.
Djurgården var det klart bättre laget även i denna period.
Södertälje verkade mest intresserad av att slå vakt om den 1-0 ledning som man hade med sig ifrån den första perioden.

Djurgården fick redan efter cirka 1 minut av den tredje perioden ytterliggare en chans i spel 5-mot-4 och nu tog det inte lång tid innan Nichlas Falk och Mika Strömberg lyckades hitta en fritt stående Nils Ekman och Nisse gjorde ingen tabbe utan placerade enkelt pucken till vänster om målvakten.
Knappt hade man kvitterat innan man dessutom lyckades ta ledningen genom ett mål av Daniel Tjärnqvist, fint framspelade av Linkan och Espen.
Säg den glädje som varar för evigt för Ulf Rönnmark plockade återigen ut Oduya och detta resulterade i att Södertälje kunde kvittera genom en av Ferraro bröderna.
Nu återstod bara 5 minuter av matchen och man började ana att denna drabbning skulle gå till Sudden.
Dock drog Petri Liimatainen på sig en onödig utvisning och hemmalaget fick en ypperlig chans att avgöra matchen.
Mariusz Czerkawski som för dagen hade sett riktigt seg ut visade i detta powerplay att han fortfarande är den artist vi minns honom som.
Efter en riktigt fin kroppsfint (Erik Norbäck var uppe på äktaren och köpte korv) så hittade han Nils Ekman men en öppnande passning.
Nisse gjorde inget misstag utan placerade enkelt pucken till höger om målvakten.
Ulf Rönnmark gav bara minuten efter Nichlas Falk en utvisning som kändes som en riktig kompensation för den utvisning som drabbade Liimatainen.
Dock lyckads inte SSK skapa något tryck mot Djurgårdens mål utan Jimmy Ölvestad bröt en passning och stormade fram mot Stana.
Jimmy blir kapade bakifrån och åker på mage med full kraft in i Stana.
Rönnmark blåser av spelet och man förväntar sig att han skall plocka ut SSK-backen men icke, han plockar i stället ut Ölvestad för hans på åkning av Stana.
Jimmy protesterar högljutt och blir belönad med en 10-minutare plus den 2.a han fick för att han åkte på :hm: Stana.
Djurgården lyckas dock hålla undan och Otto avslutade målskyttet med ett mål i öppen kasse.

En sak som man snabbt kan konstatera är att domarna blivit beordrade att ta utvisningar för alla typer av "attacker" på målvakterna.
Tre sådana utvisningar togs i denna match.
Ulf Rönnmark som sannerligen inte gjorde något av sina bättre framträdanden lyckades enligt dagens DN dra på sig ilska ifrån både Niklas Wikegård och Timo Lahtinen

Bäst i hemmalaget var Daniel Tjärnqvist, som i sista perioden fick spela dubbla skift efter det att Wikegård bänkat Fernholm (om han nu inte blev skadad) samt ungtupparna Robert Nilsson och Johannes Salmonsson.
Nils Ekman får godkänt för sina två och Marcus Nilsson spelade precis som fränt som man kan förvänta sig av honom.
Bäst hos gästerna var målvakten Stana samt nye lagkaptenen Joakim Eriksson.

Kringlorna skanderade "vem faan är Mats Sundin för vi har Erik Norbäck" under hela matchen och jag måste svara vem faan är Erik Norbäck
Kommentera

Sv: Säsongen 2004-05
Oscar:

Tittar man på Hammarby fotboll så fungerar det även där i Stockholm. Söderstadion skapar ett naturligt drag efter biljetter. Är man inte ute i tid så riskerar man att missa flertalet matcher.

Att spela hockey i halvfulla salonger kan nog också skapa en negativ domino-effekt. Marginalåskådaren/debutanten är nog inte lika benägen att komma tillbaka som sin like ute i landsorten.
Kommentera

Sv: Säsongen 2004-05
blåa helgonet:
Bryta med JK? Kanske lite väl drastiskt va? Resten av publiken gör väl inte så mycket för att hjälpa till att skapa stämning på matcherna. Flertalet inom JK är visserligen av typen medgångsupportrar, vilket de visat i år när fotbollen haft en mellansäsong.

Et tu Brute:
Dina idéer fungerar uppenbarligen i Jönköping och kanske även skulle göra det Stockholm. Själv tror jag att det enda som på lång sikt kan lyfta siffrorna för DIF är att de får fortsätta att vara enda Stockholmslaget och bli för Stockholm vad Frölunda är för Göteborg.
Kommentera

Sv: Säsongen 2004-05
Härligt med tre poäng!

Härligt med en riktig målskytt i Nisse Ekman!

Oj vad grym "Marre" Czerkawski kommer bli i vinter!

Marcus Nilson är en riktig tuffing!

Ulf Rönnmark var pinsam, milt sagt!
Kommentera

Sv: Säsongen 2004-05
blåa helgonet:

Ja, jag är faktiskt lite överraskad. Trodde nog Czwekawski, Ekman, Tjärnqvist, Ölvestad, ensamma skulle borga för iaf 8-9 000, alltså ett i stort fullsatt Johanneshov.

Nja, arenan kan nog spela en ganska så stor roll när det gäller att upprätthålla ett anständigt publiksnitt. Visserligen lekte jag charlatan i mitt tidigare inlägg, men man kan ju vända på själva frågeställningen. Att ha en arena där kapaciteten ligger långt över vad man haft för traditionell publiktillstömningen ökar ju knappast suget efter biljetter. Jag behöver ju egentligen inte försäkrar mig om någon biljett på hela säsongen. Det går alltid komma fem i hundra och vara garanterad inträde. Därför gör det ju inte så mycket om man missar dagens match. Det är ju 24 hemmamatcher till...

Så ser det väl egentligen bara ut i Stockholm?
Kommentera

Sv: Säsongen 2004-05
Et tu Brute: Ja-a du det hjälpte ju inte med retrotröjor och NHL-proffs på Hovet. Varför skulle det vara annorlunda med egen Arena. Avbryt samarbetet med fotbollströjorna JK till att börja med.
Kommentera

Sv: Säsongen 2004-05
Oscar skrev:

"Vad krävs egentligen för att locka stockholmspubliken tillbaka"

Först bygger ni en hall för 6 000. Då säljer ni slut på rubbet redan genom säsongsbiljetterna. Bygg sedan ut hallen med ytterligare 2 000 platser. Kommer att bli ett fruktansvärt sug efter dessa och djunglens lag råder...först till kvarn. Sedan får ni besinna er och inte falla för trycket av ytterligare kapacitetsökningar. Garanterat slutsålt.
Kommentera

Sv: Säsongen 2004-05
Skönt med både mål och en seger i premiären. Stundtals bra spel från DIFs sida i en märklig match som blev förryckt av alla utvisningar. SSK kan tack Staña att segersiffrorna inte blev större. Tjerna, Espen och den speediga Jimmie Ölvestad tycker jag var bäst i DIF.

Den största besvikelsen var återigen publiksiffran, jag hade i alla fall hoppats på mer än 5700. Vad krävs egentligen för att locka stockholmspubliken tillbaka?
Kommentera

Sv: Säsongen 2004-05
Laget i premiären mot SSK.
Målvakter
39 Björn Bjurling
(30 Rolf Wanhainen)

Förstafemman
33 Daniel Fernholm
37 Rikard Franzén
17 Marcus Nilson
21 Espen Knutsen
23 Fredrik Bremberg

Andrafemman
26 Mika Strömberg
34 Daniel Tjärnqvist
3 Nils Ekman
9 Kristofer Ottosson
91 Mariusz Czerkawski

Tredjefemman
15 Johnny Oduya
16 Nichlas Falk
14 Daniel Rudslätt
25 Mikael Johansson
19 Jimmie Ölvestad

Ombytta
4 Staffan Kronwall
10 Robert Nilsson
13 Johannes Salmonsson
20 Christian Eklund
36 Marcus Kristoffersson
Kommentera

Sv: Säsongen 2004-05
Skellfteå AIK hyr Tomas Kollar av Djurgården.
Tomas blev alltså den första spelaren som fick lämna "sin" klubb pga lockouten.
Kommentera

Sv: Säsongen 2004-05
Frasse:
Visst finns det all anledning att vara optimistisk inför den stundande säsongen. Hoppas att profiler som Ekman, "Marre", Espen och Marcus Nilson kan locka den svårflörtade stockholmspubliken till Globen/Hovet.

Härligt att alla matcher på Hovet spelas med flamfria tröjor!
Kommentera

Säsongen 2004-05
Tänkte att det kunde vara på sin plats att dra igång en tråd för den kommande säsongen.
Dert ät med tillförsikt som man ser fram emot premiären mot SSK på tisdag.
Kommentera

« · 420517