Djurgården Hockey

6775 inlägg · 782 ämnen

Inlägg #1190053

Trendbrott con molto?

Efter fem spelade hemmamatcher har DIF ett hemmasnitt på 6 972. Låter kanske inte så mycket, för att vara en miljonstad. Men i en ES-historisk jämförelse, så är det här smått fantastiska siffror.

För det första befinner vi oss i oktober månad. Av tradition brukar inte Diffaren hitta till Hovet/Globen förräns vi skriver december månad. Alltså ligger man redan nu på en notering, som med största sannolikhet kommer att höjas en del.

Ett publiksnitt runt 7 000, utan att det bygger på derbyn mot AIK, hör inte till vanligheterna och har bara inträffat en gång tidigare, lockout-säsongen, 04/05.

6 972 i en anläggning som har en kapacitet på 8 422 betyder en beläggning på 82.78%. För första gången i DIF:s ES-historia kliver man över 80% när det gäller beläggningen.

Tidigare beläggningstoppar i DIF:s historia härrör från tidigt 80-tal. 80/81-82/83 låg beläggningen på 72.08-73.32%. Nu ligger man alltså 10% över det. Visserligen tog Hovet nästan 10 000 på den tiden, men dagens publiksnitt är ungefär det man hade då. 

Förmodar att det är en långsiktig strategi som nu börjar bära frukt. DIF är nu inne på tredje säsongen med enbart Hovet som hemmaplan. Det är don efter person som nu börjar betala sig.

Dessutom sålde man nu under hösten "all time high" på sina säsongsbiljetter, över 2 500. Vilket innebar att det i genomsnitt bara finns 5 700 biljetter tillgängliga till de enskilda matcherna. Vilket i sin tur leder till att fler människor är ute i tid till de mest attraktiva matcherna. Vilket i sin tur skapar en större efterfrågan, just för att biljetterna nu har blivit attraktiva och är något som det ibland blir svårt att få tag på. Vilket i sin tur kommer att leda till att ännu fler löser säsongsbiljett till nästa år.

Hovet håller på att etablera sig till ett garanterat "upplevelsekoncept" alla dagar i veckan. Något som C+ och deras säsongskort inte riktigt kan konkurrera med.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Trendbrott con molto?
Et tu Brute: Min kvalificerade gissning är att fotbollsframgångarnas frånvaro har skyfflat in medgångssupportrarna inomhus istället.
Kommentera