Djurgården Hockey

6775 inlägg · 782 ämnen

Inlägg #1190326

Sv: Trendbrott con molto?

distanserad:

Greger von Konow har alltid fascinerat mig. Hans statistik började presenteras i facktidningen, Hockey, redan någon gång på 80-talet. Allt om ES och SM.

Nu är han på hockeyligan.se för andra eller tredje säsongen. Jag har alltid undrat var hans lagsympatier ligger? Nu vet jag! Han är Diffare av den gamla skolan, dom med ett väl utvecklat storhetsvansinne.

Jag startade denna tråden igår. Och idag är det Gregers tur på "Inför Torsdagskvällen" Trist att det skulle behövas så lite för att man skulle vara inne i gamla hjulspår igen och stick i stäv med ditt senaste uttalande i den här tråden.

"Om det skulle gå riktigt bra för Djurgården under säsongen kanske det kan bli aktuellt att flytta tillbaka till Globen, så att laget får spela inför ännu större publik. Det går "bara" in ca 8 000 personer på Hovet."

Shit pomfritt! Greger raljerar på!

"Den negativa publikutvecklingen i Stockholm på senare år har gjort att många nästan glömt bort hur det var tidigare, då det satt 10-11 000 åskådare i Globen i nästan varje match."

Detta är ju lite märkligt då DIF:s bästa publiksnitt härrör från säsongen, 89/90 (första säsongen i Globen), då man hade 9 571, vilket indikerar att redan då hade de flesta matcher betydligt under 10-11 000. 90/91 hade man 8 873 och 94/95, 8 693. Detta är de enda tre säsongerna som DIF snittat över Hovets nuvarande kapacitet.

AIK har två säsonger över Hovets nuvarande kapacitet. 8 730 (90/91) och 8 593 (89/90). DIF och AIK har tillsammans 30 ES-säsonger i Globen och som sagt bara fem av dem ligger över Hovets nuvarande snitt. Fyra av dem är ju också satta i direkt samband med att Globen öppnades.

Så jag ställer mig frågan. Tuggade Greger skumma svampar, eftersom han kan utmåla denna klaustrofobiska tidsepok. Eller är han Diffare av den gamla skolan. Globenrevisionism är ju annars något nytt. Man behöver ju knappt gå 10 år tillbaka i tiden, då var istället 80-talsrevisionismen gällande och Globen var en dolkstöt i ryggen för 08:orna.

Greger skingrar sedan alla tvivel, om sig själv som Djurgårdare, genom att ge sig på AIK:s ekonomi och inte med en enda rad ta upp DIF:s ständiga underskott, he he:

"Sedan skulle det förstås vara bra om AIK kunde ta sig upp i Elitserien med ett bra lag som kan stanna kvar där, och har ordning och reda på ekonomin. Det håller inte att ha det som man har i dag med ett kraftigt underskott (åtta miljoner kronor), vilket sätter stopp för nya spelarinköp, någonting som är nödvändigt om AIK skulle ta klivet upp i Elitserien till nästa höst."

Det optimala utpekandet av sig själv som gammeldags Diffare kan nog dröja till i vår och AIK tar steget upp i ES. Bli då inte förvånad om någon vill återinföra derbygrupperna i ES :-)

Kommentera

Svarskommentarer