6764 inlägg · 782 ämnen

Inlägg #465291

Sv: Säsongen 2004-05
Djurgården - Västra Frölunda 5-3

Äntligen fick man se ett slut på den trista raden av förlustmatcher emot Frölunda.
Dessutom riktigt skönt att se att man kan vinna matcher bara genom att visa rätt inställning, inte ofta numera att man får uppleva sådant när det gäller Djurgården.

Efter en mållös första period som på intet sätt saknade målchanser så började målen trilla in i strid ström.
Det var gästerna som startade målskyttet genom Martin Plüss, som avslutade ett riktigt bra pp genom att enkelt placera pucken bakom Marty Turco.
Djurgården replikerade genom mål av Dan Boyle efter en fin passning av Markus Kristoffersson.
Av bara farten gjorde hemmalaget både 2-1 (genom Daniel Rudslätt) och 3-1 (genom Dan Boyle) innan perioden var över.

Gästerna fick inleda 3:e perioden i pp men lyckades inte få in pucken bakom Turco.
Istället fick Djurgården chansen att spela i numerärt överläge efter det att Per-Johan Axelsson dragit på sig en utvisning.
Detta överläge utnyttjade man till fullo genom att Nisse Ekman satte ett dragskott
i Lundqvists västra kryss.
Matchen var nu avgjord även om Frölunda lyckades reducera till 5-3 efter en styrning av Jonas Johnson.

Espen Knutsen gjorde comeback efter en månads frånvaro men oturen fortsätter att grina honom i ansiktet och han tvingades att utgå i den andra perioden.

Hela hemmalaget förtjänar högt betyg efter denna match.
Hos gästerna var det första femman med Johnson-Kallio-Andersson som var de främsta och även Henrik Lundqvist var bra (ingen snack om vem som ör Sveriges bästa målvakt just nu)