Fotboll

16098 inlägg · 40 ämnen

Premier League

« · 547030 Till forumet


Premier League
Såg precis att West Ham slog Ipswich med 2-0 i andra semifinalen i kvalet till Premier League. I finalen möter man antingen Preston eller Derby som ännu ej spelat sin andra semifinal, men det är klar fördel Preston efter 2-0 i första matchen och med tanke på att Derby har sina målsprutor Idiakez och Rasiak på skadelistan. Ska det bli så att West Ham gör en Crystal Palace och kvalificierar sig för Premier League som sista kvallag?

Spännande må jag säga, hoppas finalen visas på någon av den uppsjö av kanaler man har till sitt förfogande.

Föresten, måste kommentera vår tokige coach Stuart Pearce som bytte ut Claudio Reyna mot vår andremålvakt Nicky Weaver i den senaste matchens slutskede, och slängde upp James på topp, vilket höll på att sluta i succé, då James var en indirekt orsakt till att City fick en straff i 93:e minuten, men tyvärr lyckades inte Fowler förvalta den och den sista UEFA-platsen till istället till motståndet för dagen, Middlesbrough. Men men, vilket drag av Pearce och tänk om det gått vägen! Hursomhelst, jag glädjs ändå åt den bästa säsongen på väldigt länge.

CTID!
Kommentera

Sv: Premier League
Det blev precis som väntat Preston som tog sig vidare från semifinalen och därmed möter Westham i en direkt avgörande match om spel i Premier League nästa år. Derby stretade dock på bra i gårddagens match och båda skadade spelarna Rasiak och Idiakez var med från start.
Båda lagen skapade många chanser men avsluten lämnade ofta en del att önska. Med kvarten kvar av andra halvlek fick Derby straff och en gyllene chans att kunna ta sig till final (två mål krävdes) men Rasiak satte straffen klockrent i stolpen och där gick luften ur Derby.
Kommentera

Sv: Premier League
Ja, då kan man skriva om West Ham i den här tråden då iom att de alldeles precis kvalificerades sig till nästa års Premier League genom att helt rättvist vinna över Preston med 1-0 på Millenium Stadium i Cardiff.
Man hade ett visst övertag matchen igenom och visade speciellt i andra halvleken att man var det bättre laget. Detta genom ett mycket bättre passningsspel och att man stressade Prestonspelarna högre upp på plan. Detta gav till slut utdelning och inte helt oväntat blev det #25 Bobby Zamora som blev hjälte för Londonlaget.

Välkomna till Premier League.
Kommentera

Sv: Premier League
scim: Då följer jag ditt fina initiativ att skriva i denna fina tråd, Såg att favoriterna nu är överrens med en Van Der Sar om ett 2 års kontrakt. Detta enligt soccernet.com. Vore skönt som Man U supporter att man ser ett stabilt alternativ till den inte alltid stabile jänkaren Tim Howard i målet.

Nästa år blir det titel igen. Mästerskapet ska hem till Norra England.
Kommentera

Sv: Premier League
Dragan 2k: Van der Sar känns inte precis som en målvakt med sina bästa dagar framför sig, så om det är så mycket bättre för United än Howard vete fanken för av det jag har sett av Van der Sar den senaste säsongen så tycker jag att han har sett rätt fladdrig ut. Rent spontant känns det som en lite märklig värvning. United borde ha pengar till att värva ett mycket säkrare kort.

Fast som Arsenal-supporter ska jag väl egentligen vara tyst om andra lags målvakter. Slår man upp "instabil" i en ordbok får man väl antagligen se en bild på Jens Lehmann...
Kommentera

Sv: Premier League
Utd borde försöka värva Isaksson. Han om någon har framtiden för sig.
Kommentera

Sv: Premier League
Dragan 2k:

Van Der Sar känns som en otroligt tråkig värvning i bästa Middlesbrough-anda. Visst är han en bra målvakt men knappast den matchvinnare United söker. Som City-fan kan jag dock inte annat än glädjas åt värvningen samt det faktum att vi har en av de bästa målvakterna i The Premiership i vårt lag.

Forza Glazer Buccaneers ;)

PS. Ska något lag från ska vinna nästa år så tror jag isåfall att Newcastle är en hetare kandidat än ManU bland norrlagen. De underpresterade rejält i år och kan med lite harmoni i laget och några spetsvärvningar (de har en rätt rejäl värvningsbudget) lyckas väldigt bra nästa säsong.
Kommentera

Sv: Premier League
scim: Tyvärr får vi Unitedfans glädja oss åt det vi kan få numera. Man får nej tack från toppmålvakt efter toppmålvakt. Man har förlorat lite av sin glans där Man U i princip kunde välja och vraka mellan spelarna. Så är det tyvärr inte längre.

Sedan är Van Der Sar än av mina all time heroes efter Hollands match mot Argentina där Van Der Sar visade filmaren Ortega att även Européer kan överdriva matchsituationer lite. Ortega blev sedermera utvisad. Hehe

For att återgå till United är det lite tråkigt när man ser lagets sammansättning. Exempelvis Alan Smith - en spelare som jag aldrig gillat och spelar allt för ofta på gränsen till brutalt.

Undrar hur värvningsbudgeten ser ut för United nästa år. Nu måste det satsas rejält för att återupprätta sin heder. Inga titlar på ett bra tag och som du säger Glazers Bucaneers
Kommentera

Sv: Premier League
Dragan 2k:

Inte nog med att United köpts av Glazer, som har en ganska enkel filosofi vad det gäller spelarköp, inga titlar - inga pengar. Dessutom har ju Nike hotat att inte förlänga sponsorkontraktet om United inte vinner några titlar nästa säsong.
Kommentera

Sv: Premier League
Snart är det dags för världens bästa liga att dra igång igen och jag har gått igenom alla lagen lite smått och gjort en preliminär sluttabell:

1. Chelsea
Englands överlägset starkaste lag har bara blivit starkare inför denna säsong. Man har enbart tappat spelare man anser sig klara sig utan och samtliga nyförvärv är av klass. Speciellt Shaun Wright-Phillips kommer göra underverk med sin sin publikfriande spelstil. Kommer vara ohotad i toppen, tack vare en bredd som är god nog åt två topplag i PL.

2. Arsenal
Viera enda kännbara förlusten, dock mycket kännbar. Nu såg det ut att fungera rätt bra utan honom i Shield-matchen mot Chelsea, men jag tror inte det kommer se ut så över en hel säsong. Som vanligt är det oroande att man förlitar sig så starkt på Henry på topp, en skada på honom skulle vara ödesdiger.

3. Liverpool
Har bra chans på tredjeplatsen om de får snabbt respass ur Champions League, för de har allt för få bra spelare i försvaret för att klara av att satsa både på liga och cup, och liga måste ju vara prioritet 1? Zenden är väl det mest intressanta nyförväret, Crouch överskattad.

4. Manchester United
Van der Sar kommer förmodligen prestera bättre än oduglingen Carrol, men det är hursomhelst en otroligt tråkig värvning, och en mycket kortsiktig lösning på ett akut problem.
Park känns spännande, men klarar han sig i tuffa PL? I övrigt så har man väl inte tappat så många spelare, men man förlitar sig på få spelare för att det ska gå bra, vilket är riskfyllt.

5. Middlesborough
Hade ett starkt lag redan förra säsongen och värvningen av Yakubu från Pompey kommer innebära att man gör en minst lika stark säsong. Enda varningstecknet är förlusten av Zenden.

6. Bolton Wanderers
Samma placering som ifjol iom värvningen av pålitligle målskytten Borgetti.

7. Newcastle United
Underpresterade grovt ifjol, har definitivt ett lag som hör hemma i toppen av tabellen, men klarar avige Souness att få ut max ur truppen i år? Spännande värvning i Emre, dessutom kom det in en hel del spelare i Januari som säkert vuxit in sig bättre i laget inför denna säsong.

8. Manchester City
Samma placering som ifjol. Mycket tungt avbräck i Shaun Wright-Phillips som gick till Chelsea, men tack vare några smarta värvningar i Cole och Vassell samt tack vare en av de bästa akademierna i landet så kommer man nå en liknande placering denna säsong. Har ett av ligans bästa mittlås i Dunne/Distin och kommer förmodligen värva ytterligare innan transferfönstret stänger iom att man bara lagt ut £2.25m av de £21m man fick för SWP.

9. Tottenham
Tippas väldigt högt av vissa, men det har jag ingen förståelse för, man har ungefär samma lag som förra säsongen och Davids är enda värvningen som står ut.

10. Everton
Man kommer får snabbt respass ur CL vilket gör att man kommer fokusera på ligan och nå en mittenplats. Överpresterade å det grövsta ifjol och risken är att årets säsong kommer bli en reaktion på den förra. Moyes har varit oroväckande passiv på spelarmarknaden och värvningen av Neville är väl den bästa.

11. Birmingham City
Tolva ifjol, en lämplig placering av mig på ett lag som av vissa tippades betydligt högre. Har en trupp för att hålla sig i mitten av tabellen. Inga intressanta värvningar i år, möjligtvis Forsell om han håller.

12. Charlton Athletics
Som vanligt lär väl Charlton ligga i toppen av tabellen runt jul för att sedan falla som en sten under våren. Är väldigt beroende på en bra start av säsongen då man alltid är dåliga under våren. Tränare Curbishley lever farligt, inne på sitt femtonde år nu...

13. Aston Villa
Tia ifjol, förvärven täcker upp förlusterna hyffsat bra, kan placera sig högre i ligan, men bör inte hamna så mycket lägre. Berger intressant förvärv.

14. Blackburn Rovers
Har ett dåligt lag men undviker nedflyttning tack vare värvningen av Bellamy. Har även den gamle City-hjälten Dickov som är en pålitlig målskytt, förmodligen som inhoppare den här säsongen.

15. West Ham United
Ser helt klart starkast ut bland nykomlingarna. Tomas Repka är elak i försvaret och Harewood/Zamora kommer nog gäcka många försvar den här säsongen. Bör inte vara alltför inblandade i bottenstriden.

16. West Bromwich Albion
Många spelare har nog vuxit i PL-kostymen till i år och jag tror att de klarar sig kvar. Om Kirkland håller blir han väldigt viktig. Earnshow farlig framåt.

17. Wigan Latics
Henchoz, Francis och Camara är bra förstärkningar på samtliga lagdelar, vilket kan hjälpa till nytt kontrakt, kommer dock vara inblandad i bottenstriden hela säsongen.

18. Sunderland
Stadium of Light är helt klart en Stadium för Premier League, men dessvärre håller inte laget som huserar där samma klass. Sejouren i högsta ligan blir nog bara ettårig för laget från södra Newcastle.

19. Fulham
Har en del toppar i truppen, som Malbranque, Diop och Boa Morte, men det räcker inte då omgivningen inte alls håller PL-klass. Al Fayed får allt öppna plånboken om han vill se sitt skötebarn i PL ytterligare en säsong.

20. Portsmouth
Yakubu sköt Pompey kvar i PL förra säsongen, nu är han inte längre kvar. CCC nästa!
Kommentera

Sv: Premier League

Sitter och tittar på Arsenal mot N'castle på C+. 0-0 efter 25 minuter och en rätt skaplig match, men utan de där stora chanserna. Vad som irriterar mig dock är Ljungberg. Denne enormt duktige fotbollsspelare, men som helt saknar ödmjukhet. Så fort en medspelare inte spelar honom står han där och viftar och gestikulerar, men då han själv inte passar då ska de banne mig inte klaga.

Eller att han hela tiden gnölar om gult kort bara någon motståndare tittar på honom, medans Emre fick sig en utskällning för att han föll då Ljungberg med båda armarna drog omkull honom.

Kanske läge att strunta i nästa modelljobb och istället gå en kurs i ödmjukhet.

Kommentera

Sv: Premier League
Poffa: Diskret tackling av Jenas på Gilberto.
Kommentera

Sv: Premier League

JD:

Inte direkt. Solklart rött kort.

Kommentera

Sv: Premier League
Poffa: Försökte mig bara på ett litet understatement. Naturligtvis är det rött kort för en sån grej. Gilberto hade kunnat paja både knä och fot där.
Kommentera

Sv: Premier League
Poffa:

Tur att Gilberto inte blev allvarligt skadad, det kunde ha slutat riktigt, riktigt illa.
Kommentera

Sv: Premier League
Poffa:

Äh, tacklingen av Jenas är vårdslös, men det är inte rött kort. Solklart gult.
Kommentera

Sv: Premier League

scim:

Hörre din förbenade junior. Jag undrar bara vem som startade upp den här tråden.

För övrigt så var det solklart rött. Båda fötterna högt, bensax som fångar stödjebenet och som om det inte vore nog så träffar han den andra foten med dobbarna.

Kommentera

Sv: Premier League
Poffa:

Ljungberg fixade fram en straff för Arsenal, frågan är om det blir mål...

Jo, det blev visst det, men oj vad nära det var att målvakten skulle ta den, straffskytt Henry.
Kommentera

Sv: Premier League
Poffa:

Jag syftade givetvis på de som startade den andra tråden.

Jenas går på bollen, och träffar också bollen, däremot träffar han Gilberto med det släpande benet. En kombination av vårdslöshet och otur, som borde renderat i ett gult kort. Domarna vill nog sätta sig i respekt i inledningen av säsongen, vi har redan fått se tre röda kort i den första omgången, varav två varit korrekta.
Kommentera

Sv: Premier League
Sannes:

Mål igen, ridå Newcastle. Nu är det väl bara att invänta nästa match, frågan är om Wigan kommer ha något att säga till om hemma på JJB Stadioum mot omöjliga Chelsea som bara förlorade en match förra säsongen (mot vilka?)
Kommentera

Sv: Premier League
scim:

Tja, det känns som Wigan skulle kunna bli rätt så mycket överkörda men premiär hemma mot mästarna, känns som det trots allt kan vara läge att överraska.
Kommentera

Sv: Premier League
Sannes:

Högst osannolikt, men möjligt. Unibets odds på Chelsea är f.ö. 1.25, fullt spelbart, tror jag spelar 100:- på Chelsea- och DIF-vinst.
Kommentera

Sv: Premier League
Apråpå Arsenal föresten, de tröjar man valt att använda i år är fantastiskt snygga, härlig rödfärg som gör sig perfekt mot det gröna gräset. Förutom det är tröjan väldigt ren och reklamen smälter in i tröjan perfekt, en solklar femma.

Men VARFÖR spelar man i vita shorts? Det skärs sig å det grövsta mot tröjorna och blir helt fel. Med ett para svarta, eller ännu bättre, röda shorts hade helhetsintrycket blivit mycket bra, men nu ser det ju hemskt ut. Bu.
Kommentera

Sv: Premier League
scim:

Nä, far ända in i den, så attans orättvist alltså. Chelsea gör 1-0 när det är några sekunder kvar. Wigan hade varit värda en poäng tycker jag.
Kommentera

Sv: Premier League
Sannes: Johansson hade ju världens chans att avgöra alldeles före. Strongt av Wigan ändå.
Kommentera

Sv: Premier League
Hälge:

Synd att han inte kunde drämt in bollen i mål, men nästa gång då sitter den..
Kommentera

Sv: Premier League
Sannes:

Orättvist iom att man kan unna det tappert kämpande Wigan en (eller kanske tre) poäng, men sett till hela matchen så var ändå Chelsea det bättre laget, trots att dom underpresterade. Var kul att se att Shaunie verkat komma in i laget bra, han spelade stundtals lysande idag och jobbade bra över hela planen, la in många fina bollar mot straffområdet och agerade räddande ängel när en Wiganspelare var på väg att bli fri mot Cech.
Kommentera

Sv: Premier League
scim: Arsenal spelar den här säsongen sina hemmamatcher i dräkter som har samma färgsättning som man hade den första säsong som Highbury var hemmaarena. Efter den här säsongen ska man ju flytta till Emirates Stadium någon kilometer därifrån.
Kommentera

Sv: Premier League
LL:

Att även byxorna var en del av hyllningen till Highbury visste jag inte, men det ursäktar ju inte det faktum att det ser väldigt illa ut.
Kommentera

Sv: Premier League
Fab-1/5-scim:

Byta in svart för att se fräsiga ut gör ängsliga lag från ängsliga medelstora svenska städer som Halmstad och Örnsköldsvik.

Lag från världsmetropoler vet om att de har världens viktigaste och snyggaste matchställ. Vitt är tufft och en shortsfärg för viktiga lag, end of discussion.

Helt orelaterat så ligger för övrigt mitt innehav av officiella Arsenalshorts i relation till mitt innehav av officiella Arsenaltröjor på kvoten 2-6, varav hälften av shortsen i sin tur är marinblåa bortashorts.

För ännu mer (jättepålitlig) info om Dial Square FC:s tidiga historia rekommenderar jag serieformatet (länk).
Kommentera

Sv: Premier League
Nalle Sjuh:

Äh, enda anledningen att Arsenal spelar i de färger man gör är ju att man fick de ställen till skänks av några Forest-spelare när klubben bildades i slutet av 1800-talet. Vita shorts kan med fördel blandas med ljusare tröjor, men tillsammans med en så pass mörk färg som Arsenal valt att använda så ser det bara väldigt dumt ut.
Kommentera

Sv: Premier League
Poffa:

Efter matchen kom domaren Steve Bennett till insikt och nedgraderade det röda kortet till ett gult. Bennett passade även på att be om ursäkt för misstaget som enligt honom själv berodde på "error of judgment". FA instämde i att ett gult kort var det mest lämpliga och därmed är Jenas klar för spel nästa match.

Inte för att vara sådan men: Vavarejasa?
Kommentera

Sv: Premier League
Nalle Sjuh:
Du har helt rött, så vitt det gäller mig - bry dig inte om mannen från Fiskja.

Svarta byxor? Röda byxor? Huga, obegripligt hur man ens kan tänka tanken. Fast det kanske är förlåtligt när man håller på ett hockeylag som har satt en ära i att ha samma dräkt och klubbmärke ett år i rad.
Kommentera

Sv: Premier League
westerlind:

Hörredu din virrpanna, blanda inte in hockey i den här diskussionen.
Kommentera

Sv: Premier League
scim:
Äh, jag försökte bara vädja till ditt förnuft genom ett avskräckande exempel. Vad tror du om svarta ärmar förresten?
Kommentera

Sv: Premier League
westerlind:

Det beror väl på vem dom sitter på. Och hur resten ser ut.
Kommentera

Sv: Premier League
scim: "så ser det bara väldigt dumt ut."

Med uppbringande av ett stort mått av fantasi har jag lyckats föreställa mig hur Arsenals dräkter, modell scim, säsongen 2005-06 skulle ha sett ut. Jag måste säga att den vinröda/vinröda hade gjort sig väldigt fint som innebandydräkt i västerbottenskorpen, medan den vinröda/svarta modellen med långa ben och armar skulle ha sutttit som en Henrystraff i form av en WCT-overall på Tylösands husvagnscamping, sommaren 1986.

Du har något där, jobba vidare på det.
Kommentera

Sv: Premier League
Rätt intressant läsning om biljettpriserna i England. "Football fans are idiots"
Kommentera

Sv: Premier League
JD:

Intessant läsning, även om det lyser igenom att han är bitter över QPR's kräftgång i andradivisionen. Dessutom säger han bara "det var bättre förr", utan att beskriva hur det faktiskt såg ut förr. Att gå en Fotbollsmatch för låt oss säga 20 år sedan var inte en direkt rumsren aktivitet, med allt vad det innebär.
Kommentera

Sv: Premier League

scim: Nu vet jag inte huruvida artikelförfattaren är QPR-supporter eller inte. Den är klippt & klistrad från The Guardian.

Visst kan jag hålla med om att det inte var så rumsrent alla gånger att gå på fotboll förr i tiden. Problemet idag är att det tvärtom nästan blivit en statuspryl att ha råd med ett säsongskort. Även hos en del mindre klubbar (QPR t.ex.) börjar priserna närma sig (och har många gånger redan passerat) smärtgränsen för många supportrar. 

Kommentera

Sv: Premier League
JD:

Jag åker till England föra att se några matcher nästa vecka och ska då bland annat se matchen Man C - Porthsmouth, och då betalar jag 350:- för biljetter i bra läge, långsidan nära mittlinjen. Helt ok enligt mig.

På Loftus Road kostar de dyraste biljetterna till en A-graderad match 400:-, på Söderstadion 500:-.
Kommentera

Sv: Premier League
scim: Och det är väl just där som man skulle vilja skåda hans resonemang lite djupare, när han påstår att "fans på kontinenten" inte skulle ha accepterat de höga biljettpriserna. Man. City spelar i en nybyggd koloss till arena, samtidigt som de namngivna exemplen Borussia Dortmund (Westfalenstadion), Roma (Stadio Olimpico) och Real Madrid (Estadio Bernabeu) är några av världens största fotbollsarenor som kan svälja enorma mängder publik, som mycket väl kanske sitter och äter den lokala motsvarigheten till pork pie och sedan går hem och knäpper på den egna klubbens TV-kanal, för det facila priset av €20/månad.

Det ser ut som ännu ett utslag av den där "declinismen" igen, att engelsmännen skulle vara det folk som hela tiden befinner sig i förfall jämfört med omvärlden. Som djupingen Daid Winner visst också ville få det till (länk).

Därmed inte sagt att det faktiskt är helfriskt att strunta i sitt favoritlag under åtminstone 2 månader/år och läsa annat än silly season-trådar på internet, men jag kan applicera det även på när mitt favorithockeylag i Sverige vill att jag ska köpa ett gummiband för 20 kronor, eller när folk på internet får frispel över att det inte kommer 3 000 personer på lagets första isträning för säsongen.
Kommentera

Sv: Premier League
Nalle Sjuh:

Så var liverpools första mål gjort Alonso efter 24 minuter
Kommentera

Sv: Premier League
mattias - 74: Underbar frispark av den unge Alonso, synd att vi inte målade merea bara. Det kommer väl vad det lider.

YNWA
Kommentera

Sv: Premier League
scim:

Kollade Chelsea tottenham igår, tycker domaren favoriserar Chelsea. Utvisningen på Mido var inte ens Gult kort, därtemot borde Joe Cole haft rött kort för stämplingen. Chelsea är överlägsna i ligan, visst men domarna måste börja ta lite domslut mot " Storlagen " också
Kommentera

Sv: Premier League

mattias - 74:

Utvisningen på Mido är definitivt gult kort. Inget att snacka om, däremot är det inte rött. Mido kommer ju ungefär en kvart sent in i nickduellen och den enda kroppsdelen som är nära bollen är armbågen som träffar huvudet på Chelsea-spelaren.

Kommentera

Sv: Premier League
Poffa:

Tycker domaren var flat igår, Jag tycker inte Mido är direkt oschysst i den situationen. Det finns värre exempel!
Kommentera

Sv: Premier League
mattias - 74: Det ska definitivt vara gult kort för honom och jag är nästan med på rött också.
Kommentera

Sv: Premier League
Hälge:

Joe Cole skulle ha haft rött, den stämplingen är fulare än nåt annat i matchen
Kommentera

Sv: Premier League
mattias - 74:

inte bara jag som anser att domarn var pinsam

se länk
Kommentera

Sv: Premier League
Poffa:

Nu såg inte jag Midos armbåge på Del Horno men jag tror er då ni skriver att det enbart skulle varit gult kort, men att det skulle vara en del av en systematiskt favorisering tror jag inte. Faktum är att domarna inlett den här säsongen väldigt svajigt vilket bekräftas av att 3 av de första 6 utdelade röda korten senare omvandlats till gult. Samtliga fall har varit solklara gula kort där domaren gjort en helt felaktig bedömning (Jenas tackling på Gilberto Silva, Koncheskys tackling mot Newcastle och någon Wigan-spelare om jag inte missminner mig).

Jag hoppas att domarna tar sig i kragen och lugnar ner sig med de röda korten framöver, för just nu är det ju enbart löjligt. Domaren som dömde Newcastle - Manure ska dock ha beröm för att han gav van Nistelruud gult för sin filmning i straffområdet, både han och fjanten Ronaldo låg mer än de stod upp den matchen, pinsamt. En match jag såg live kan tilläggas, tillsammans med dryga 52000 varav majoriteten vill bli av med oduglingen Souness.
Kommentera

« · 547030