Frölunda HC

60365 inlägg · 3398 ämnen

Det går gött nu!

1397299 · » Till forumet


Sv: Det går gött nu!

Klinth: Äsch då Ni är storfavoriter. Jag är glad om mina kämpar klarar sig från kvalspel. I bästa fall blir de underdogs.

Grattis förexten till en strålande försäsong.

Kommentera

Sv: Det går gött nu!
Dragan 2k: Nu ska väl media måla upp Frölunda som guldkandidater bara för att dom lyckats börja försäsongen bra. Känner själv en viss ödmjukhet efter dom senaste säsongernas insatser och kommer att vara gött nöjd om vi slipper slåss för vår existens och slutar topp 8 så vi får spela slutspel.
Kommentera

Sv: Det går gött nu!
ÖstrandsNisse: Det hoppas jag och många av mina supporterkolleogor. Vi Har vandrat länge i besvikelsens öken allt för länge.
Kommentera

Sv: Det går gött nu!
Klinth: Igår imponerade Frölunda. Tror Göteborglaget kommer att bli en positiv överaskning i år.
Kommentera

Sv: Det går gött nu!
Dream Team: Det går bra nu i Nordic Trophy. Gött att vinna mot FBK trots match dagen innan. Ser fram emot seriestart!!!
Kommentera

Sv: Det går gött nu!
Sweet revenge för veteranen Riku Hahl idag:

Jokerit–Frölunda 7–3

Mål: 1–0 (4.22) Teemu Pulkkinen (John Klingberg, Antti Kerälä), 1–1 (7.07) Dragan Umicevic (Henrik Tömmernes), 1–2 (24.23) Jari Tolsa, 2–2 (25.24) Ilari Filppula (Ben Eaves, Markus Hännikäinen), 2–3 (32.33) Christoffer Persson (Fredrik Eriksson, Toni Koivisto), 3–3 36:04 Riku Hahl (Markus Nordlund), 4–3 (37.01) William Wallén (Ilari Filppula, Jeremy Dehner), 5–3 (38.48) Jani Rita (Henri Heino, Riku Hahl), 6–3 (39.29) Ben Eaves (Ilari Filppula, Riku Hahl), 7–3 (58.14) Niko Tuhkanen (Ilari Filppula, Ben Eaves).

Skott: 33-35 (11–11, 13–10, 9–14)

Utvisningar, Jokerit: 5x2 min. Frölunda: 4x2 min, 2x5 min, 2x20 min.


Kommentera

Sv: Det går gött nu!
spud: hänger inte med nu :) men de hade du säkert
Kommentera

Sv: Det går gött nu!
lu93rowa: Okej, så jag hade rätt i mitt första inlägg, som du inte höll med om då, men du gör det ändå?
Kommentera

Sv: Det går gött nu!
spud: egentligen är det 4 bra backar, men just nu underpresterar dom.
Kommentera

Sv: Det går gött nu!
lu93rowa: Vilket lag har 6 bra backar? Om man har 4 backar som håller bra ES klass så är det ok. Du tycker alt tyckte att ni har 4 bra backar, har du ändrat dig?
Kommentera

Sv: Det går gött nu!
spud: i genomsnitt är det dom sämsta.
inräknat viklund,hedman,tömmernes och peter andersson tex.
schubert är dock en av elitseriens bästa backar nu

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Det går gött nu!
Fascix: helt rätt . bort med nubben .. kom igen frölunda . våga sparka
Kommentera

Sv: Det går gött nu!
lu93rowa: "spud: sämsta backarna.... så du säger att tex Schubert,Mäntymaa,Bäckman och mäenpää är dåliga backar?
lu93rowa Kommentera 2010-10-09 22:51"

Japp det har du.
Kommentera

Sv: Det går gött nu!
Manderville: JOOOO det e precis så det var.
snubber gjorde bra ifrån sig när det inte fanns pengar att spendera, vilket ledde till att han fick leta billiga guldkorn. Men när han fick tillgång till pengar blev han fullständigt tallanglös. Det e som om dom inte har en aning om vad kvalitets scouting är alls.
Kolla spelar truppen nu, de flesta nyförvärven har någon slags poäng kungs status i bak fickan. Alla finnarna har vunnit poängligan, mål ligan, assist ligan i någon form i tidigare klubbar och ligor. VILKEN SMÖRJA... VA! Det kan ju vilken IDIOT som hellst räkna ut att man inte kan bygga ett lag utifrån en massa poängplockare. Man behöver PLAYMAKERS, man behöver massa olika spelar typer, Grovjobbare framför kassen, Deffensiva backar, Offensiva backar, Ducktiga Tekare, Snipers, Snabba skridskoåkare, Tunga pjäser ala Thomas Holmström, med mera med mera. Va fan dessa poängplockare har ju i sina tidigare klubbar haft hjälp av dessa typer av spelare, inte konstigt att dom fått göra mål då ju. Vad har dom nu??? jo en massa andra löjliga fjantar vid sidan om sig som vänta att få sätta ditt klubban från någon nice "macka", bara det att det inte finns någon som är kapabel att lägga den nicea "mackan". Nääää UT med Kent Norberg fort som ögat och ta in någon som fattar att även om man har pengar så är man inte TVUNGEN att dra på sig spender byxorna. Kanske kan man lägga dom extra pengar som Nubben annars skulle köpa en larvig finne för, på extra scouting istället.
Kommentera

Sv: Det går gött nu!
spud: jag tycker fhc har elitseriens sämsta försvar! har inte sagt att dom är bra.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Det går gött nu!
Dream Team - Frölunda 1-0 ;)
Kommentera

Sv: Det går gött nu!
Manderville: Eller i samma ögonblick som ödmjukheten försvann och storhetsvansinnet tog över?
Kommentera

Sv: Det går gött nu!
Det kanske ändå inte var Dahlén som var felet........
Är det inte så att Frölundas fall började när ni värvade "Nubben"!
Kommentera

Sv: Det går gött nu!
lu93rowa: Snart är du ensam om att hålla era backar om ryggen.
Kommentera

Sv: Det går gött nu!
Klinth: Lindqvist? Nej. Inte alls. Men av det jag läst honom är den en kille som verkligen tar skitjobbet - kanske är det det som behövs för att lätta upp det för vissa av våra mer etablerade och målglada spelare.

Jag tror inte det räcker. Det måste till en till förändring och det på centersidan.
Kommentera

Sv: Det går gött nu!

Dragan 2k: Det jag är rädd för är att det kan vara risk för "Kahnbergssyndrom" på Pyörälä och Koivisto. Båda har ett anta riktigt bra säsonger bakom sig med mycket poäng, men båda floppade rejält och hade en kass säsong förra säsongen. Bara hoppas att de inte är stukade av det utan kan komma igång. Men vid sidan av dom så är det Andersson och Kallio som ska göra det. Eller ser vi Axelsson och Klingberg som ett offensivt vapen? Lasu och Sundström? Eller Wallén? De senare kanske kan bli jättebra med tiden, men drar inget stort lass just nu...

Är Lindqvist räddaren i nöden? Knappast en stor målskytt va?

Kommentera

Sv: Det går gött nu!
Klinth: Inte bara det med magiska handleder utan även ha den snabba tanken och utförandet som krävs för det spel som elitserien innebär idag.

Gällande yttrarna tror jag mycket på Pyrre och Koivisto som jag tror skulle fungera mer än tillfredsställande om vi får till stånd ett mer effektivt anfallsspel och genom ett bättre samspel med centern i kedjan.

Det jag i så fall är mer orolig för är Kallio och Andersson framförallt Kallio. Den sistnämnde är inte längre den kallio han var för några år sedan. Nu tror han att han är playmaker och det är han definitivt inte. Han ska inte stå i Gretzkyposition och leta spelvägar i PP. Han ska vara framför kassen och snajpa för att använda ett finfint svengelskt ord.
Kommentera

Sv: Det går gött nu!

Dragan 2k: Visst är det så. En center av den speltypen bör man ju ha i sin 1:a line. Eller en med magiska handleder, som kan hitta de där omöjliga passningarna. Kommer att tänka på Jonas Johnson...

Men sedan måste det finnas avslutare på kanterna. Och de som finns i Frölunda håller verkligen inte måttet i dagsläget...

Kommentera

Sv: Det går gött nu!
Klinth: Tyvärr har vi samma problem år efter år. Spelare som förväntas dra ett stort lass är låt oss uttrycka oss diplomatiskt mindre bra.

Känns som man gör sina år här för att senare kunna återuppta sin karriär.

Jag tycker det stora problemet är centersituationen. Andreas Karlsson, med all rätt bör kritiseras hårt, men samtidgt har han varit skadad hela sin sejour här. Fast när han inte är skadad ja då är han istället formsvag.

Karlsson skulle man ha brutit med efter förra säsongen och det kan tyckas vara hårt men sett vad vi fått ut av värvningen kontra vad vi betalt för den så är det kanske en av våra sämsta värvningar någonsin.

Vi hade behövt en spelare som leder från centerposition som har speed, tanke och spel i sig. För nävarande har vi inte det. Vi har en duktig 4:e center som ta bort allt vad konstruktivt spel heter i Mikael Johansson, en bra tredje center i brunkarcentern Joel L och en duktig defensivt lagd center i Riku. Dock saknar vi den natuliga ledarcentern som kan ta och styra spelet på ett bra sätt.

Vi har ingen Davidsson, ingen Hlinka och liknande. Ett kardinalfel som borde ha åtgärdats innan säsongen inleddes.
Kommentera

Sv: Det går gött nu!
spud: Frågan är om det är rättvist att gnälla på t.ex "Mäntyma har varit inne på 4 baklängesmål och 0 frammåt" då Frölunda snittar 1,3 mål per match. Spelar ingen roll vem man har som back i ett sådant läge. Det lär bli rejält med minusstatistik...
Kommentera

Sv: Det går gött nu!

renen: Det känns ju onekligen som om det finns spelare som glider runt på isen och tjänar en massa kosing utan att prestera direkt nämnvärt. Om dom nu inte är skadade och lapar apelsinjuice i bubbelbadet i stället för att ens glida omkring.

Mest ifrågasatta bör väl kanske Andreas Karlsson och Pebben Axelsson vara. Tomi Kallio verkar tyvärr vara en fallande stjärna. Niklas Andersson är väl den enda av farbröderna som levererar.

Att det sedan fungerar bra defensivt är det ju ingen som pratar om. Eller ja, bra och bra var väl att ta i. Hyfsat bra i alla fall. Det finns ju många spelare med defensiva kvaliteér i laget. Här finns lagets styrka.

Men var är avslutarna? Vem är sniper? Vem har kapacitet att bli skyttekung? Förlitar man sig på Niklas Andersson här blir det en stor besvikelse, det kan jag lova.

Kommentera

Sv: Det går gött nu!
spud: mäenpää har varit allt annat än dålig...
allt över -10 är väl bra i dagens frölunda ;)?
Kommentera

Sv: Det går gött nu!
73Sjöbba: Modo syndromet! Äldre mätta spelare samt dyringar som inte presterar!
Kommentera

Sv: Det går gött nu!
spud: Det roliga i sammanhanget är att du som modoit anklagar FHC för att ha dåliga backar samtidigt som du säger att deras nyckelspelare börjar bli gamla....jag fick mig ett skrock iaf.
Kommentera

Sv: Det går gött nu!
lu93rowa: Schubert är bra, Finnarna har då inte imponerat när de väl spelat. Bäckman är bra, men kommer knappast rädda detta gäng när han är tillbaka!

Mäntyma har varit inne på 4 baklängesmål och 0 frammåt, ingen bra kvalitetsstämpel.
Mäenpää har -1 knappast godkännt.
Kommentera

Sv: Det går gött nu!
spud: sämsta backarna.... så du säger att tex Schubert,Mäntymaa,Bäckman och mäenpää är dåliga backar?
Kommentera

Sv: Det går gött nu!
ImOla: Ni har med DIF de sämsta backarna i hela ligan, vilket skapar oreda över hela banan. Sedan är de som burit er de senaste säsongerna lite gamla tillsammans med att seriens mest överskattade spelare Joel Lundqvist som förvisso är skadad. Där är min sjukdomsanalys.
Kommentera

Sv: Det går gött nu!
ImOla: Snart är AIK ikapp och förbi. Något stinker i Frölunda. Kan det vara Ahdrian?
Kommentera

Sv: Det går gött nu!
Det kan inte vara det som är felet...
Frölunda har två av landets bästa tränare... De har landets finaste träningsanläggning i Campus Frölunda.... De har ett tjog duktiga spelare.... Det måste vara något annat som stinker!! Kan det vara ledningen? Jag vet inte...
Kommentera

Sv: Det går gött nu!
Ojoj, 1 mål under ordinarie tid de senaste 3 matcherna. Kan Kenta ens vara kvar till november uppehållet?
Kommentera

Sv: Det går gött nu!
zigge: lillis är nog kvar säsongen ut ska du se...
En gång ingen gång som man brukar säga. Vi har ju trots allt en hel del spelare på skadelistan om du nu missat det...
Kommentera

Sv: Det går gött nu!
Om fyra timmar är det draftdags i årets upplaga av HS NHL-fantasy. Ta chansen att vara med.

hockey.fantasysports.yahoo.com/hockey/12259
PW=gresky

Man måste ha ett Yahoo-konto, men det fixar man på 2 minuter om man inte har ett och det hela är gratis.

Mer info: www.hockeysnack.com/nhl/hs-ligan-yahoo-fantasy-2010-2011/index.php
Kommentera

Sv: Det går gött nu!
lu93rowa: Resan mot...vaddå? har börjat!!! ?? Ser ut som att problemen fortsätter?
Maken till virrigt, uddlöst spel var det länge sen man såg. Hur länge sitter Lillis kvar?
Dock synd om Lunkan faktiskt, max otur.
Kommentera

Sv: Det går gött nu!
Dragan 2k: vi behöver inte oroa oss för koistinen, eftersom han bara vill ha korttids kontrakt
Kommentera

Sv: Det går gött nu!
Dragan 2k: Nähä, du fick ju rätt. Inte ens SSK fick ni på fall alltså. What seems to be the problem, undrar man ju?
Kommentera

Sv: Det går gött nu!
Förlust mot SSK! i förlängning! fy helvete vad less man blir på detta lag....
så jävla dåligt
Kommentera

Sv: Det går gött nu!
Dragan 2k: Alla Pugatjova, har hon en favorittysk? Trodde att hon var Jacob Dahlins favoritrysk(a)
Kommentera

Sv: Det går gött nu!
lu93rowa: Jag blir lite orolig om den här värvningen går igenom.

Vi tar vår nuvarande backbesättning.

Christian Bäckman
Ville Mäntymaa
Mikko Mäenpää
Oscar Hedman
Peter Andersson
Henrik Tömernes
Tobias Viklund


Tillkommit
Christoph Schubert

Inlånat
Richard Demén-Willaume

Går värvningen igenom så försvinner RDW tillbaks till Borås. Vi har fortfarande 9 backar då. Nästa etapp är väl då att Peter Andersson får maka på sig till Borås även han.

Jag hoppas att värvningen, om den går igenom, inte orsakar att allas favorittysk lämnar laget.
Kommentera

Sv: Det går gött nu!
Dragan 2k: haha :) vi hade väl runt 6-7 juniorer förra matchen...
Kommentera

Sv: Det går gött nu!
lu93rowa: Varför satsar ni inte på era juniorer istället. Tacka vet jag min klubb Växjö. Där plockar vi upp juniorer.

Köpelag!
Kommentera

Sv: Det går gött nu!
lu93rowa: Det kan ju vara värt pengarna om denna back ökar er sportsliga framgång, så att säga. Av egna erfarenheter så kan en dålig inledning på säsongen ge publiktapp i mängder, vilket även ger mindre intäkter.
Kommentera

Sv: Det går gött nu!
tydligen en till back på väg... hur mkt ska nubben värva??? de va ju slut på pengar när dom skulle värva pyörälä typ..
Kommentera

Sv: Det går gött nu!
Dragan 2k: Den där Lundström är ju änna bra idag.
Kommentera

Sv: Det går gött nu!
1-0 efter ca 1 minut köksvägen av lundqvist :)
Kommentera

Sv: Det går gött nu!
Dream Team: Hehe. Jepps. HV är en riktgt svår motståndare knäcka.
SSK ska vi ta hemma sedan men med Frölunda vet man aldrig.
Kommentera

1397299 · »