Frölunda HC

60365 inlägg · 3398 ämnen

Inlägg #1425266

Sv: Tunga, onödiga skador

Jensen_12: " Om någon på en ishockeyrink slår någon med en klubba bör det gå under misshandel eller liknande i svenska lagboken,"

Ja, men det gör det ju också?
Vad är problemet?
Om du på isen slår ner din motståndare och tilltaget av åklagare anses vara så grovt att det faller under allmänt åtal, så kommer spelaren ifråga med stor sannolikhet också att straffas för misshandel.

Om "nedslagningen" däremot bara rubriceras som en slashing som ska regleras enligt ishockeyns regelbok, dvs bestraffas med utvisning, avstängning eller t.o.m böter, ja då behöver ju inte det allmänna bli inblandat, eller hur?
Eller propagerar du för att exakt varje slashing (misshandel), tripping (ofredande) eller missconduct (ärekränkning) ska anmälas till polisen för ev åtal?

Isf känns det mer som att du är en rättshaverist som av nån anledning inte vill tillåta vare sig ishockey eller boxning som sport, och då får du väl propagera för det hos politikerna på nåt sätt.
Hade lagstiftarna nu ansett att de överträdelser som begås ex på isen alltid skulle falla under allmänt åtal, så hade man väl öht aldrig tillåtit att sporten håller sig med ett eget regelverk och i det flesta fall också dömer utifrån detta regelverk, eller vad tror du?

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Tunga, onödiga skador
Huge: Nej, jag förespråkar inte att allt ska anmälas, jag tycker bara det är underligt hur en sport kan ha annan acceptans för saker som i det "vanliga" samhället är olagligt och straffbart.
Kommentera